reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

@Halszka_00 czy karmiłam butla od samego początku czy od jakiegoś czasu tak karmisz? Zrobiłaś ostre cięcie z cycem jesli tak wczesniej karmilas czy wprowadzałas stopniowo? Nie wiem jak to ogarnąć. Nikola nigdy nie miała nawet w ustach mleka modyfikowanego, Maciek był trochę na cycu trochę na mleku ale takim specjalnym na receptę dla alergikow, a Ignaś ostre cięcie. Któregoś dnia podałam butle i tak zostało. Karmiłam go 4,5 miesiąca. Chciałabym juz Antosia odstawić od cyca. W niedziele juz suknie chłopakowi 5 miesięcy i nie chce juz karmić piersią. Wydaje mu się, że to już dla niego za mało może czas na butle.

reklama
@Halszka_00 czy karmiłam butla od samego początku czy od jakiegoś czasu tak karmisz? Zrobiłaś ostre cięcie z cycem jesli tak wczesniej karmilas czy wprowadzałas stopniowo? Nie wiem jak to ogarnąć. Nikola nigdy nie miała nawet w ustach mleka modyfikowanego, Maciek był trochę na cycu trochę na mleku ale takim specjalnym na receptę dla alergikow, a Ignaś ostre cięcie. Któregoś dnia podałam butle i tak zostało. Karmiłam go 4,5 miesiąca. Chciałabym juz Antosia odstawić od cyca. W niedziele juz suknie chłopakowi 5 miesięcy i nie chce juz karmić piersią. Wydaje mu się, że to już dla niego za mało może czas na butle.

@Chrząszczyk 1 Tak jak wspomniałam wcześniej karmiłam dosyć krótko. Cały plan zaczęłam już na około miesiąc po narodzinach Elżbietki, kiedy to zaczęłam stopniowo mieszać mleko i coraz częściej podawałam małej kupne. Mniej także łaknęła już mojego, co mnie osobiście ucieszyło i jakoś od połowy kwietnia przestałam karmić całkowicie.

Wiesz każdego jest to osobista decyzja, ale jeśli masz już dość to przestawiaj się pomału na kupne. Nie ma co się męczyć.

Chrząszczyk1 im szybciej tym łatwiej ;) mój ma 8 mscy i innych pokarmów tzn obiadków, deserkow itd prawie wogole nie je, chce tylko cycka. Daje mu inne rzeczy ale to jest na zasadzie podziubdzia, pociucka i koniec. Jest dokładnie to samo co ze starszymi, więc jeśli chcesz skończyć karmić to najlepiej już się za to zabrać. I stopniowo chyba najlepiej no chyba że mu modyfikowane smakuje to wtedy mozesz od razu ;)

Halszka ogromne gratulacje. Dzieci z mała różnica mega sie ze soba rozwijają. Choć dla mnie ciaza byla meczaca.

Moja Młoda ma 20 miesiecy z hakiem i jest cyckoholiczka. Za nic nie chce się odstawić.

U nas cały rok jest spokój z tymk anginami a przychodza upały i w kółko cała trojka na zmiane.

Dzisiaj mamy dni adaptacyjne w przedszkolu ze średnią córa, ciekawe czy będzie jej sie podobać. Przejmuje panie po bracie wiec chociaż tyle ze juz je zna :)

Halszka ogromne gratulacje. Dzieci z mała różnica mega sie ze soba rozwijają. Choć dla mnie ciaza byla meczaca.

Moja Młoda ma 20 miesiecy z hakiem i jest cyckoholiczka. Za nic nie chce się odstawić.

U nas cały rok jest spokój z tymk anginami a przychodza upały i w kółko cała trojka na zmiane.

Dzisiaj mamy dni adaptacyjne w przedszkolu ze średnią córa, ciekawe czy będzie jej sie podobać. Przejmuje panie po bracie wiec chociaż tyle ze juz je zna :)

Dziękuję bardzo :-D No rzeczywiście różnice są małe, bo 1,7; 3,3 i teraz będzie 1,1.
Zobaczymy jak to będzie z gromadką.
U mnie najstarszy od września idzie do 0, chociaż już widział się kilka razy ze swoja klasą i się zintegrował, to mam nadzieję, że fajnie będzie na dłuższy czas.

@Chrząszczyk 1 Tak jak wspomniałam wcześniej karmiłam dosyć krótko. Cały plan zaczęłam już na około miesiąc po narodzinach Elżbietki, kiedy to zaczęłam stopniowo mieszać mleko i coraz częściej podawałam małej kupne. Mniej także łaknęła już mojego, co mnie osobiście ucieszyło i jakoś od połowy kwietnia przestałam karmić całkowicie.

Wiesz każdego jest to osobista decyzja, ale jeśli masz już dość to przestawiaj się pomału na kupne. Nie ma co się męczyć.
Myśle, że chyba zacznę juz regularnie podawać obiadki i przecier owocowe i jeszcze pociągnęła trochę na tym cycu do sierpnia. Popytam trochę nasze lutówki to widzę, że u ich dzieci przyrosty spowolnić jak i u nas, zerknelam w książeczki starszakow i tez podobna sytuacja wiec mnie to uspokoiło. Myślałam juz, ze ten mój pokarm może nie bardzo wydajny[emoji38]

reklama
Waży teraz około 7500g. Cztery tygodnie temu ważył 7080g. Przeglądałam juz książeczki starszakow i jeden w tym miesiacu co Antek jest teraz przybrał niecałe 200, a drugi no juz więcej, bo 900g wiec Antoś jest tak po środku.[emoji38] Siatka centylowa wskazuje, że wszystko ok.

Do góry