reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

reklama
Byłam, napisałam, chyba bedzie "do przodu":):)
Jestem wykończona (psychicznie)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

poziomki trzymam kciuki, aby wszystko było ok!!!!

mmufinka kurcze, nazbierało się u Ciebie wszystkiego tyyyyle! Ale głowa do góry! Musi być dobrze!

A ja taaaaaakie plany miałam na ten weekend i znów wszystko w łeb dostało! Mężu dostał zaproszenie do Wawy na spotkanie weteranów i kurcze musiał pojechać - wyjechał w piątek w wróci popołudniu w poniedziałek. No a ja oczywiście w domu z dziecmi. Ehhhh.... Przynajmniej jutro się rozerwę, bo pojadę z chłopakami do moich bratanic na urodzinki :) Spotkam się z rodzinką i będę mogła trochę nagadać.

Cześć dziewczyny

Mmufinka współczuję, to się u Ciebie nazbierało, ale grunt że leki masz i napewno będzie wporzadku.

Venice no to u Ciebie dzidziuś już tuż tuż ;-), a ile masz dzieci i w jakim wieku? Ja też na tel nie widzę suwaczkow.
Smutne te kryzysy z facetami :-(, u mnie jest podobnie, tzn raz lepiej, raz gorzej, przez jakiś czas jest sielanka a później kłótnia i kilka dni ciszy wrrrr, jak ja tego nie lubię. Mam nadzieję że u ciebie z mężem się jakoś pouklada.

Ivi podziwiam cie za tą naukę, ja bym nie dała rady. Super gratuluję wczorajszego egzaminu.

My w czwartek byliśmy w Warszawie, wycieczka super udana ;-), wszyscy zadowoleni ;-). W piątek w domu, kupiliśmy tonę piasku do piaskownicy więc dzieci pół dnia w piasku się bawiły ;-).
Wczoraj M miał wolne wiec przyjechaliśmy do Rybnika na urodziny dziadków.
Dziś pod wieczór wracamy do domu.

Pytanie mam do znających się na kotach.
Dziś w nocy mijają 2 tygodnie od urodzenia małych kotków.
W piątek wieczorem odkryliśmy że kotka ma teraz czas ( nie wiem jak to się mówi przy zwierzętach? ROJ? ) plodny? Tzn zobaczyłam jak inny kot obraca nasza kotkę zareagowałam i poszłam po nią, ale jakiś czas ten ich seks trwał, a dzień wcześniej tzn noc jak my wróciliśmy z tej Warszawy o 24 to ona wybyla w nocy d domu i nie było jej do 5 rano. Wczoraj przekonałam się że bardzo jej się chce, tak samo zachowywała się ostatnio jak zaszła w ciążę.
Szczerze to nie sądziłam że niecałe 2 tygodnie po porodzie może być plodna z chcica wrrrr. Wczoraj musieliśmy się nagimnastykowac aby ona na dwór nie wyszła, to jest kot dworno domowy hi, załatwia się na dworze i tu jest problem.
Prosiłam 2 koleżanki aby zajzaly mi do kota i kur jak nas nie będzie, ale wiecie UMIESZ LICZYC, LICZ NA SIEBIE, kotka z małymi w domu, dużo jedzenia w kilku miejscach jej zostawilam i zobaczę co tam narobiła dziś wieczorem, jutro na sterylizacje chcemy z nią jechać, tylko czy można jak ona karmiąca? I nie wiem czy już w ciąży nie będzie :-(. Ale mam nadzieję że jutro uda nam się ja wysterylizowac.

Miłego dnia

Ale tu dziś cisza.
Dzwoniłam do weterynarza i to normalne że kotka ma rój teraz, ale sterylizacje nie mogę jej teraz zrobić bo Może wtedy odrzucić małe od piersi a one mają 2 tygodnie dopiero i mogą bez niej nie dać rady, mam przyjść za 2 maks 3 tygodnie wtedy małe powinny sobie poradzić a ona jak teraz zaciazy to będzie to stosunkowo niska ciąża że będzie można zrobić sterylke.

My byliśmy z dziadkami u mojej cioci fajnie było, teraz jedziemy do domu, po drodze jedziemy jeszcze kupić kaczki i gesi ;-)

Poziomki, dobrze czytac ze jestes pozytywnie nastawiona. Bedzie dobrze, bo jak ma byc? Tylko dobrze :)

My dzis po rocznicy komunii naszego 6 latka. Piekna uroczystosc

reklama
Poziomki dziękuję. Dokładnie dobrze ze jesteś pozytywnie nastawiona ;-), musi być dobrze.

Słodka jak się czujesz?

Jednak gęsi nie kupiłam bo za malutkie a ja nie będę ich specjalnie dogrzewac, 5 kaczek jedzie właśnie z nami do domu ;-), jak zrobię zdjęcia to wstawię ;-)

Do góry