reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Nie wiem co sie w tym Poznaniu dzieje ale sa takie korki ze szok:szok::szok::szok:WSzystkie ulice dojazdowe do mojego siedla to jeden wielki korek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Pojechalam z mlodym na basen jak zawsze w piatek no i myslalam ze ze spokojem wrocimy do domu ,uszykuje jakies zarelko i pojdziemy po dziewczynki do przedszkola:tak:
A tymczasem jechalismy z basenu ponad 2 godziny:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no:Najgorsze jest to ze dziewczynki z przedszkola musze odebrac do godz 17;50 a nie bylo opcji zebym po Nie zdazyla:no::no::no:W tym telefonie ktory mialam przy sobie nie wiem jakim cudem ale nie mialam numeru tel do przedszkola:no::no::no:Juz prawie ryczalam po drodze bo nie wiedzialam co mam zrobic:no:Ale przypomnialo mi sie ze pare dni temu dzwonila do mnie jedna z mam z przedszkola i zadzwonilam do Niej z prosba o podanie tego tel:tak:Ale Ona juz sama zadzwonila do przedszkola i powiedziala ze sie spoznie.
Kurde rodzice wszystkich dzieci czekali w szkole 3 godz az wrocimy z basenu i nikt Ich nie raczyl poinformowac o co chodzi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:
Poprosilam jeszcze jedna z mam z Dominika klasy zeby poszla do Pan z przedszkola i tez w razie czego powiedziala co sie dzieje:no:
Ale to co natracilam nerwow i naprzeklinalam to moje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:
Dobrze ze jedan z Pan przedszkolanek mieszka na moim osiedlu i mogla bez problemu z dziewczynkami czekac az dojedziemy:tak:
Qrwa nie wiem jak to jest mozliwe zeby dopuscic do takich sytuacji na drogach:no::no::no:Tylko w naszym pieprzonym kraju moze dojsc do czegos takiego:no::no::no:
Juz mam normalnie dosyc:no::no::no:Zaraz zmykam pod prysznic,zrobie sobie wyrko i chyba sie poloze:no:
uuuuuuu ciężki dzień nie zazdroszczę:no::no::no:
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
n ajakie stanowisko?

Lidka ja dziś poszłam na autobus, zeby szybciej z roboty dotrzec. Autobus miał opóźnienie 34 minuty. Całe szczęście ja isę na niego spóźniłam 10 minut więc krócej musiałąm czekac.

I przypomniało mi się. Wczoraj autobus przejechał 13-letnią dziewczynke. Leciała do kościoła na roraty i 100m od kościoła wpadła pod autobus, wbiegła, no kurde, spojrzała w prawo, w lewo nie zdążyła...Nie wyobrazam sobei bólu rodziców, matko kochana...

A ja pół h temu wróciłam z roboty. No rewelka. Od 6 rano i zarobiłam całe 2x11.86-krew mnie zaleje:crazy:
jakie stanowisko dokładnie nie wiem bo jest ogłoszenie że do gastronomii ogólnie potrzebują i zeby cv przysyłać ale ja raczej na kelnerke :tak:
ciężki kawałek chleba ale dam rade;-)
no jeśli mnie przyjmą oczywiście:tak:
Kochana ja koduję ,ja wiem ,że nie powinnam.
Ale samo się nie zrobi ,a pomóc nie ma komu.
Powolutku z odpoczynkami z odpowiednim dystansem do siebie ,ale jakoś idzie do przodu ,bo musi.:-D:-D:-D
Mówiłam,że Ci tego nie darują.
Dobrze,że chociaż w czasie przeciągnęli.
Z drugiej jednak strony po takim kursie większe szanse na pracę .:baffled::baffled::baffled:
no i tak ma być ;-):tak:
a ten kurs to tylko szkolenie trzydniowe te typowo kuroniówkowe typu jak znaleźć prace i jak jej szukać, jak pisać cv i list motywacyjny i jak założyc firmę:tak:
wiec dużo nie straciłam tym bardziej że jedno takie szkolenie już mam za soba:tak:
no dawaj kochana te bombeczki bo sie doczekac nie moge ja kiedys próbowałam robić cos takiego na bombki ale po 3 bombce zrezygnowałam bo nie miałabym w co choinkę ubrać:-D:-D:-D

maksiu tez spi razem z lenka o takkkkkkkkkkk:-D:-D:-D:-D

Zobacz załącznik 306186
słodkości, śliczne masz te dzieciaczki :tak::tak:

witam nocnie niedawno skonczyłam kokardki i weekend mam już wolny wię od jutra porządki świąteczne:tak:
spróbuje sie od rana do wieczora wyrobic ze wszystkim ale zobaczymy jak to bedzie:tak:
przed chwilą sprawdzałam u nas jest 16 st w pokoju aż boje sie iśc zobaczec ile jest u czarka:baffled:
tu włączyłam sobie piecyk i jak juz sie nagrzeje zaniose go do małego:tak:
co by mi sie nie zaziębił:tak:

reklama
Witam i ja
Hehe wczoraj spalam juz przed 22:szok::tak::tak::tak:No ale bylam taka padnieta ze nawet nie mialam sily tv ogladac:szok:
Dzisiaj albo jutro planuje zakupki,no ale to sa tylko plany bo wszystko zalezy od sytuacji na drogach:no:
Nadal jestem spiaca i chetnie bym sie walnela do wyrka ale mlodzi juz buszuja po chacie

NATALI
Ja rowniez trzymam kciuki za prace&&&&&&&&&&
A kelnerka to calkiem fajna praca,aczkolwiek nie zawsze łatwa;-):-)

IWCIK\
Ale slodko dzieciaczki spia:tak::tak::tak:Oni tak razem spia cala noc:szok:
U mnei to wszycy musza osobno:tak::tak::tak:A Lenka jak urosła:szok::tak::tak::tak:

dowikla nie denerwuj się tak..
u nas to nawet odśnieżarek nie mają:-p jak nas zasyyopało w tamtym roku to 2 tyg były miasta pozamrażane zero dojazdów, bo póniej śnieg, chlapa mróz i lód na ulicy.. i nie umieli się tego pozbyć...:sorry2::dry:

iwcik ale ślicznie śpia dzieciaczki...:-) ale to chyba tylko z rana co? bo całą noc to raczej sobie nie wyobrazam...:no:
iwcik ja też lubię kombinować:tak:
zrobię później zdjęcie pokoiku Vi i wkleję to sama zobaczysz:-D
nawet jak mój brat do nas przyleciał i zobaczył to pytał czy my to malowaliśmy oi czy sami:-D:-D:-D:-D

wogóle to współczuję wam dziewczyny z tyumi dojazdami.. jak czytam , lidka, luna, dowikla... wszystkie po prostu macie takie problemy z dojazdami :szok: no szok...
ale z 2 strony szkoda że nie jestem w pl.. bo o takim śnieżku zawsze marzyłam:zawstydzona/y::-)

hej kobietki!!

witam sie i ja w sobotę,pogode mamy piekna za oknem sloneczko świeci,-2C,oczywiście spacerek już zaliczylam z dzieciakami:tak:;-).od samego rana sprzątala,pralam,gotowałam i teraz juz nic nie robie,siedzę i odpoczywam.;-)glowe umylam i teraz czekam aż mi lakier na paznokciach wyschnie.
dzieci spią,m z krystianem w tesco na zakupach,dzwonil do mnie i mowił ze w tesco koszyków brakuje bo jest tyle ludzi:szok::szok:
dzis wieczorkiem mamy w planach wypad do znajomych,mam nadzieje ze nam sie uda wyskoczyc z domu.:-)

milego weekendu zycze.

dowikla-wcale Ci sie nie dziwie ze bylas w......na:wściekła/y::wściekła/y:
niestety tak to jest w naszej polsce ze początek grudnia a wszyscy mowią ze zima zaskoczyła drogowcow.:wściekła/y:u nas wczoraj cały rzeszów byl zakorkowany,autobusy nie jezdzily w ogóle jednym slowem wielki chaos.

iwicik-ale slodko maksi z lenką wyszli na tym zdieciu,tylko ich schrupac.:tak:

natalineczka-ładnie zimno masz w domu:szok:
a czemu tak??nie palicie w piecu???

luna-masakra jaka kasa.:wściekła/y:
tyle sie o zapierdzielasz za takie marne pieniądze.

Dowikla bo taka nasza Polska jest :no: co roku na zimę taka sama śpiewka :no:
Iwcik super zdjęcie :-) a mała coś Ci szybko rośnie :tak:

Witam w sobotę :tak: ja korzystam z okazji bo moje dziecko dopiero poszło spać, śpi jakąś godzinkę :tak: co się dziwić jak wcześniej kuzyn był to się bawił a nie myślał o spaniu :sorry2: rodzice poszli do ciotki na imieniny a ja zostałam bo nawet nie mam w co Kubka wsadzić i iść a to kawałek drogi a teraz to zimniej niż w dzień :tak: dzisiaj ładnie słoneczko świeciło ale za to jakiś zimny wiatr się zerwał :dry: no ale spacerek z Kubą zaliczony :tak: muszę pobuszować po necie i jakiś dobry farsz do krokietów znaleźć na święta :tak: głowa mnie dzisiaj napiernicza :baffled: wzięłam rano apap i nic mi nie pomógł :no: a godzinę temu wzięłam ibuprom i jak ręką odjął :-) zajrzę do Was Laseczki jutro albo dopiero w poniedziałek :-)

My bylismy na zakupkach:tak::tak:I powiem Wam ze bylam mile zaskoczona:szok:Ta droga ktora jechalam nie bylo zadnych korkow:szok::szok::szok:Az milusio sie jechalo:tak::tak::tak:W sumei to nakupowalam tylko zarelko na pare dni ,plyn do naczyn i takie pierdy a nie nie moglam tego utachac do domu:szok::szok::szok:Gdybym byla bez dzieci to pewnie pokupowalabym tez prezenty a tak to d..a:no:Bede musiala wykombinowac cos w jakis dzien w tygodniu i wtedy pojade sobie sama:tak::tak::tak:No i w tygodniu bedzie mniej ludzi w centrach handlowych:tak::tak::tak:Chociaz dzisija i tak nie bylo tragedii:tak::tak::tak:
Jak wrocilismy to sobie pojedlismy troche:tak::tak::tak:Teraz ja pije capucinko a dziewczynki sie bawia:tak:
Dominik sie polozyl bo mowi ze boli Go ucho i ma stan podgoraczkowy:no::no::no:Oby nic sie z tego nie wykluło:no:
Dalam juz Jemu krople do ucha a jak goraczka urosnie to na noc dostanie tez jakis syropek:tak::tak::tak:

LIDUS
Widze,ze szykuje sie Wam fajny wieczorek:tak::tak::tak:Oby wypalił:tak::-)

VIKAMCIA
To ja czekam na fotki pokoju malej:tak::tak::tak:

BEATKO
Bolu glowy wspolczuje:no::no::no:Dobrze ze ibuprom pomogł:tak::tak::tak:
A z ta zima to niestety tak jest:no:No i jalepsze jest to ze drogowcy twierdza ze zima Ich nie zaskoczyła:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

witajcie kochane
jakos zabiegana ostatnio jestem
wczoraj mala cos nie chciala spac poszla spac wkoncu o 23 ;/
cos jej musialo byc...
sniegu u nas co nie miara...

nawet nie wiem co pisac...
m poszedl na impreze barborkowa
sewi dzis powiedzial mu wierszyk na dzien gornika to byl tak zadowolony... ;]

Witam i ja :-)

Po wielkich bualch udało mis ię kupić kombinezon dla Heleny :tak: w wawie jakaś porażka, wszystkie kombinezony wykupione :szok::no: Od rana dziaj jeżdżę za kombinezonem, dopiero wróciłam :sorry2:

Dowikala, u mnie dzisaj w centarch handlowych masakra :no: W decathlonie wszystkie kasy pootwierane a i tak kolejki stoją :baffled: Ale przynajmniej tam udało mi sie kombinezon kupić :sorry2:
Taki kupiłam:
http://www.decathlon.com.pl/PL/srx-100-pull-n-fit-147327791/

Pati, ja też ostatnio zabiegana :dry: Ale to dlatego, że chłop chory :-D

Witam się i ja. dzień dobry
Pojechałam dziś na chwilkę do szkoły jak mąż do Makro jechał.
Miał odebrać mnie po godzinie jak będzie wracał. :baffled:
Nie odebrał. :crazy:
Takie kolejki w Makro ,że takie zwykłe godzinne zakupy zajeły mu ponad 4 godziny. :szok::szok::szok:
Zdążyłam przesiedzieć na wszystkich lekcjach i wrócić do domu z kolegą ,a jego jeszcze nie było.:crazy::crazy:
W sumie nie jego wina,bo to ja go po te zakupy z kartką w ręku wysłałam.:-D:-D:-D:-D:-D
Potem obiadek i obiecałam sobie ,że dalej luz totalny.
i dupa blada.
Zaczełam układać te zakupy i okazało się,że za mało miejsca ,więc wziełam się za porządki z szufladą na słodycze . :tak:;-)
Szuflada ogarnięta i wsio się zmieściło .
Kolej na lodówkę i układanie wszelkich serków,jogurtów,maseł itp i znów ten sam problem nic się nie mieści.
Kolejna robota to wywalenie wszystkiego z lodówki i rozmrożenie całkowite.
Lodówka już pusta i się rozmraża ,a wszystko z lodówki na tarasie,więc nic się nie powinno popsuć ,bo mróz jest.

A miałam nic nie robić :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
I tyle z mojego planowania :crazy::crazy::crazy::rofl2::rofl2::rofl2:
Jedno dobre .Z braku miejsca zrobiłam przy okazji porządki świąteczne
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
AS
Ja tez mam lekki sciski w lodowce i szafkach kuchennych jakby co hehe;-):-):-D:-D:-D
Dominik sie wykapal a teraz mlode we wanience dupki mocza:tak::tak::tak:Zmykam umyc Im glowki i niech sobie tam siedza do woli:tak::tak::tak:Przynajmniej mam spokoj;-):-)

Do góry