reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Nie wiem co sie w tym Poznaniu dzieje ale sa takie korki ze szok:szok::szok::szok:WSzystkie ulice dojazdowe do mojego siedla to jeden wielki korek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Pojechalam z mlodym na basen jak zawsze w piatek no i myslalam ze ze spokojem wrocimy do domu ,uszykuje jakies zarelko i pojdziemy po dziewczynki do przedszkola:tak:
A tymczasem jechalismy z basenu ponad 2 godziny:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no:Najgorsze jest to ze dziewczynki z przedszkola musze odebrac do godz 17;50 a nie bylo opcji zebym po Nie zdazyla:no::no::no:W tym telefonie ktory mialam przy sobie nie wiem jakim cudem ale nie mialam numeru tel do przedszkola:no::no::no:Juz prawie ryczalam po drodze bo nie wiedzialam co mam zrobic:no:Ale przypomnialo mi sie ze pare dni temu dzwonila do mnie jedna z mam z przedszkola i zadzwonilam do Niej z prosba o podanie tego tel:tak:Ale Ona juz sama zadzwonila do przedszkola i powiedziala ze sie spoznie.
Kurde rodzice wszystkich dzieci czekali w szkole 3 godz az wrocimy z basenu i nikt Ich nie raczyl poinformowac o co chodzi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:
Poprosilam jeszcze jedna z mam z Dominika klasy zeby poszla do Pan z przedszkola i tez w razie czego powiedziala co sie dzieje:no:
Ale to co natracilam nerwow i naprzeklinalam to moje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:
Dobrze ze jedan z Pan przedszkolanek mieszka na moim osiedlu i mogla bez problemu z dziewczynkami czekac az dojedziemy:tak:
Qrwa nie wiem jak to jest mozliwe zeby dopuscic do takich sytuacji na drogach:no::no::no:Tylko w naszym pieprzonym kraju moze dojsc do czegos takiego:no::no::no:
Juz mam normalnie dosyc:no::no::no:Zaraz zmykam pod prysznic,zrobie sobie wyrko i chyba sie poloze:no:
uuuuuuu ciężki dzień nie zazdroszczę:no::no::no:
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
n ajakie stanowisko?

Lidka ja dziś poszłam na autobus, zeby szybciej z roboty dotrzec. Autobus miał opóźnienie 34 minuty. Całe szczęście ja isę na niego spóźniłam 10 minut więc krócej musiałąm czekac.

I przypomniało mi się. Wczoraj autobus przejechał 13-letnią dziewczynke. Leciała do kościoła na roraty i 100m od kościoła wpadła pod autobus, wbiegła, no kurde, spojrzała w prawo, w lewo nie zdążyła...Nie wyobrazam sobei bólu rodziców, matko kochana...

A ja pół h temu wróciłam z roboty. No rewelka. Od 6 rano i zarobiłam całe 2x11.86-krew mnie zaleje:crazy:
jakie stanowisko dokładnie nie wiem bo jest ogłoszenie że do gastronomii ogólnie potrzebują i zeby cv przysyłać ale ja raczej na kelnerke :tak:
ciężki kawałek chleba ale dam rade;-)
no jeśli mnie przyjmą oczywiście:tak:
Kochana ja koduję ,ja wiem ,że nie powinnam.
Ale samo się nie zrobi ,a pomóc nie ma komu.
Powolutku z odpoczynkami z odpowiednim dystansem do siebie ,ale jakoś idzie do przodu ,bo musi.:-D:-D:-D
Mówiłam,że Ci tego nie darują.
Dobrze,że chociaż w czasie przeciągnęli.
Z drugiej jednak strony po takim kursie większe szanse na pracę .:baffled::baffled::baffled:
no i tak ma być ;-):tak:
a ten kurs to tylko szkolenie trzydniowe te typowo kuroniówkowe typu jak znaleźć prace i jak jej szukać, jak pisać cv i list motywacyjny i jak założyc firmę:tak:
wiec dużo nie straciłam tym bardziej że jedno takie szkolenie już mam za soba:tak:
no dawaj kochana te bombeczki bo sie doczekac nie moge ja kiedys próbowałam robić cos takiego na bombki ale po 3 bombce zrezygnowałam bo nie miałabym w co choinkę ubrać:-D:-D:-D

maksiu tez spi razem z lenka o takkkkkkkkkkk:-D:-D:-D:-D

Zobacz załącznik 306186
słodkości, śliczne masz te dzieciaczki :tak::tak:

witam nocnie niedawno skonczyłam kokardki i weekend mam już wolny wię od jutra porządki świąteczne:tak:
spróbuje sie od rana do wieczora wyrobic ze wszystkim ale zobaczymy jak to bedzie:tak:
przed chwilą sprawdzałam u nas jest 16 st w pokoju aż boje sie iśc zobaczec ile jest u czarka:baffled:
tu włączyłam sobie piecyk i jak juz sie nagrzeje zaniose go do małego:tak:
co by mi sie nie zaziębił:tak:

reklama
Witam i ja
Hehe wczoraj spalam juz przed 22:szok::tak::tak::tak:No ale bylam taka padnieta ze nawet nie mialam sily tv ogladac:szok:
Dzisiaj albo jutro planuje zakupki,no ale to sa tylko plany bo wszystko zalezy od sytuacji na drogach:no:
Nadal jestem spiaca i chetnie bym sie walnela do wyrka ale mlodzi juz buszuja po chacie

NATALI
Ja rowniez trzymam kciuki za prace&&&&&&&&&&
A kelnerka to calkiem fajna praca,aczkolwiek nie zawsze łatwa;-):-)

IWCIK\
Ale slodko dzieciaczki spia:tak::tak::tak:Oni tak razem spia cala noc:szok:
U mnei to wszycy musza osobno:tak::tak::tak:A Lenka jak urosła:szok::tak::tak::tak:

dowikla nie denerwuj się tak..
u nas to nawet odśnieżarek nie mają:-p jak nas zasyyopało w tamtym roku to 2 tyg były miasta pozamrażane zero dojazdów, bo póniej śnieg, chlapa mróz i lód na ulicy.. i nie umieli się tego pozbyć...:sorry2::dry:

iwcik ale ślicznie śpia dzieciaczki...:-) ale to chyba tylko z rana co? bo całą noc to raczej sobie nie wyobrazam...:no:
iwcik ja też lubię kombinować:tak:
zrobię później zdjęcie pokoiku Vi i wkleję to sama zobaczysz:-D
nawet jak mój brat do nas przyleciał i zobaczył to pytał czy my to malowaliśmy oi czy sami:-D:-D:-D:-D

wogóle to współczuję wam dziewczyny z tyumi dojazdami.. jak czytam , lidka, luna, dowikla... wszystkie po prostu macie takie problemy z dojazdami :szok: no szok...
ale z 2 strony szkoda że nie jestem w pl.. bo o takim śnieżku zawsze marzyłam:zawstydzona/y::-)

hej kobietki!!

witam sie i ja w sobotę,pogode mamy piekna za oknem sloneczko świeci,-2C,oczywiście spacerek już zaliczylam z dzieciakami:tak:;-).od samego rana sprzątala,pralam,gotowałam i teraz juz nic nie robie,siedzę i odpoczywam.;-)glowe umylam i teraz czekam aż mi lakier na paznokciach wyschnie.
dzieci spią,m z krystianem w tesco na zakupach,dzwonil do mnie i mowił ze w tesco koszyków brakuje bo jest tyle ludzi:szok::szok:
dzis wieczorkiem mamy w planach wypad do znajomych,mam nadzieje ze nam sie uda wyskoczyc z domu.:-)

milego weekendu zycze.

dowikla-wcale Ci sie nie dziwie ze bylas w......na:wściekła/y::wściekła/y:
niestety tak to jest w naszej polsce ze początek grudnia a wszyscy mowią ze zima zaskoczyła drogowcow.:wściekła/y:u nas wczoraj cały rzeszów byl zakorkowany,autobusy nie jezdzily w ogóle jednym slowem wielki chaos.

iwicik-ale slodko maksi z lenką wyszli na tym zdieciu,tylko ich schrupac.:tak:

natalineczka-ładnie zimno masz w domu:szok:
a czemu tak??nie palicie w piecu???

luna-masakra jaka kasa.:wściekła/y:
tyle sie o zapierdzielasz za takie marne pieniądze.

Dowikla bo taka nasza Polska jest :no: co roku na zimę taka sama śpiewka :no:
Iwcik super zdjęcie :-) a mała coś Ci szybko rośnie :tak:

Witam w sobotę :tak: ja korzystam z okazji bo moje dziecko dopiero poszło spać, śpi jakąś godzinkę :tak: co się dziwić jak wcześniej kuzyn był to się bawił a nie myślał o spaniu :sorry2: rodzice poszli do ciotki na imieniny a ja zostałam bo nawet nie mam w co Kubka wsadzić i iść a to kawałek drogi a teraz to zimniej niż w dzień :tak: dzisiaj ładnie słoneczko świeciło ale za to jakiś zimny wiatr się zerwał :dry: no ale spacerek z Kubą zaliczony :tak: muszę pobuszować po necie i jakiś dobry farsz do krokietów znaleźć na święta :tak: głowa mnie dzisiaj napiernicza :baffled: wzięłam rano apap i nic mi nie pomógł :no: a godzinę temu wzięłam ibuprom i jak ręką odjął :-) zajrzę do Was Laseczki jutro albo dopiero w poniedziałek :-)

My bylismy na zakupkach:tak::tak:I powiem Wam ze bylam mile zaskoczona:szok:Ta droga ktora jechalam nie bylo zadnych korkow:szok::szok::szok:Az milusio sie jechalo:tak::tak::tak:W sumei to nakupowalam tylko zarelko na pare dni ,plyn do naczyn i takie pierdy a nie nie moglam tego utachac do domu:szok::szok::szok:Gdybym byla bez dzieci to pewnie pokupowalabym tez prezenty a tak to d..a:no:Bede musiala wykombinowac cos w jakis dzien w tygodniu i wtedy pojade sobie sama:tak::tak::tak:No i w tygodniu bedzie mniej ludzi w centrach handlowych:tak::tak::tak:Chociaz dzisija i tak nie bylo tragedii:tak::tak::tak:
Jak wrocilismy to sobie pojedlismy troche:tak::tak::tak:Teraz ja pije capucinko a dziewczynki sie bawia:tak:
Dominik sie polozyl bo mowi ze boli Go ucho i ma stan podgoraczkowy:no::no::no:Oby nic sie z tego nie wykluło:no:
Dalam juz Jemu krople do ucha a jak goraczka urosnie to na noc dostanie tez jakis syropek:tak::tak::tak:

LIDUS
Widze,ze szykuje sie Wam fajny wieczorek:tak::tak::tak:Oby wypalił:tak::-)

VIKAMCIA
To ja czekam na fotki pokoju malej:tak::tak::tak:

BEATKO
Bolu glowy wspolczuje:no::no::no:Dobrze ze ibuprom pomogł:tak::tak::tak:
A z ta zima to niestety tak jest:no:No i jalepsze jest to ze drogowcy twierdza ze zima Ich nie zaskoczyła:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

witajcie kochane
jakos zabiegana ostatnio jestem
wczoraj mala cos nie chciala spac poszla spac wkoncu o 23 ;/
cos jej musialo byc...
sniegu u nas co nie miara...

nawet nie wiem co pisac...
m poszedl na impreze barborkowa
sewi dzis powiedzial mu wierszyk na dzien gornika to byl tak zadowolony... ;]

Witam i ja :-)

Po wielkich bualch udało mis ię kupić kombinezon dla Heleny :tak: w wawie jakaś porażka, wszystkie kombinezony wykupione :szok::no: Od rana dziaj jeżdżę za kombinezonem, dopiero wróciłam :sorry2:

Dowikala, u mnie dzisaj w centarch handlowych masakra :no: W decathlonie wszystkie kasy pootwierane a i tak kolejki stoją :baffled: Ale przynajmniej tam udało mi sie kombinezon kupić :sorry2:
Taki kupiłam:
http://www.decathlon.com.pl/PL/srx-100-pull-n-fit-147327791/

Pati, ja też ostatnio zabiegana :dry: Ale to dlatego, że chłop chory :-D

Witam się i ja. dzień dobry
Pojechałam dziś na chwilkę do szkoły jak mąż do Makro jechał.
Miał odebrać mnie po godzinie jak będzie wracał. :baffled:
Nie odebrał. :crazy:
Takie kolejki w Makro ,że takie zwykłe godzinne zakupy zajeły mu ponad 4 godziny. :szok::szok::szok:
Zdążyłam przesiedzieć na wszystkich lekcjach i wrócić do domu z kolegą ,a jego jeszcze nie było.:crazy::crazy:
W sumie nie jego wina,bo to ja go po te zakupy z kartką w ręku wysłałam.:-D:-D:-D:-D:-D
Potem obiadek i obiecałam sobie ,że dalej luz totalny.
i dupa blada.
Zaczełam układać te zakupy i okazało się,że za mało miejsca ,więc wziełam się za porządki z szufladą na słodycze . :tak:;-)
Szuflada ogarnięta i wsio się zmieściło .
Kolej na lodówkę i układanie wszelkich serków,jogurtów,maseł itp i znów ten sam problem nic się nie mieści.
Kolejna robota to wywalenie wszystkiego z lodówki i rozmrożenie całkowite.
Lodówka już pusta i się rozmraża ,a wszystko z lodówki na tarasie,więc nic się nie powinno popsuć ,bo mróz jest.

A miałam nic nie robić :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
I tyle z mojego planowania :crazy::crazy::crazy::rofl2::rofl2::rofl2:
Jedno dobre .Z braku miejsca zrobiłam przy okazji porządki świąteczne
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
AS
Ja tez mam lekki sciski w lodowce i szafkach kuchennych jakby co hehe;-):-):-D:-D:-D
Dominik sie wykapal a teraz mlode we wanience dupki mocza:tak::tak::tak:Zmykam umyc Im glowki i niech sobie tam siedza do woli:tak::tak::tak:Przynajmniej mam spokoj;-):-)

Do góry