reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

czesc laski!! żyjemy, jest nawet fajnie, zaklimatyzowujemy sie.dzeiwczyny sa fajne a my ciwczymy i cwiczymy. szkoda ze jest tylko tyle zabiwegów no ale to lepsze niz nic, jeszcze tydzien i wracamy. wekend przed nami,buuu zaqwiuje z nudów. wyjedziemy pewnie w piatek za tydizeń. całuski babeczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witaj Kerna.
Ważne ,że jest trochę zabiegów .
Na pewno więcej niż w domu.
Ona też nie może mieć ich zbyt dużo ,żeby jej nie przetrenować.:no:
Wrócicie z turnusu to zaraz będą postępy .
Ty jesteś z Franiową na jednym turnusie w CZD?
Ona teraz z Frankiem właśnie jest .:tak::-):-)
Pozdrawiam i ćwiczcie,ćwiczcie,ćwiczcie.:tak::tak::-):-):-)

świetny ten pokoik:tak:
laska ależ ty masz zdolności
my tez czarkowi mieli malować na czerwono szaro i biało z tym że nie w auta a w atrybuty strażaków:-D
tzn stylizowane na remizę i mielismy nawet w planie szfki takie metalowe skądś wziasc ale kasiutki braklo wec ni mo:no:

ja siedze i zamarzam
masakra chwile sie kimnęłam i teraz zamrazam siedze w swetrze przy el grzejniku i sie telpie:sorry2:
Też fajny pomysł.:tak::-):-)

A mnie znów coś bierze.
Wczoraj wieczorem myślałam ,że mnie przy atakował żołądek ,ale nie ,bo dziś powtórka z rozrywki. :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Po nitce do kłębka doszłam co mi jest :-:)-:)-(
oj nie za ciekawie wygląda moja najbliższa przyszłość.:no::no:
Obym się myliła.:sorry2::sorry2::sorry2:

reklama
Hej dziewczyny
Trochę mnie nie yło ale widzę, z enie tęskniłyscie, hehe. Ale to nic, i tak Was podczytałam:-)

Iwcik masakra jakas, co się dzieje na drogach przechodzi ludzkie pojęcie. Dziś rano jak jechaliśy młoda odwieźć do przedszkola i do pracy to 2 razy sie zakopaliśmy w zaspach, na szczęsci enie trzeba było pchac, bo by padło na mnie, hehe.
Współczuje męzowi, jeszcze az taka trasa:baffled:

Kamcia no na szczęsice obyło się bez lekarza. Młodej apetyt wrócił kaszel przszedł jak tylko zmniejszyłam ogrzewanie w pokoiku i stolec już też w normie.
Współczuję za to Tobie wizyty w szpitalu, Boże co za lekarka! No chyba bym wyszła i stanęła obok ,al ejak mówiła As, no szpital t
Widziałyście już Kalendarz Ado z pewności a do góry nogami by dyndał!
Chociaz lepiej po tych tabsach???

Justys oblukałam kalendarz, kurde, no trzeba by się było ogarnąć a nie mam kiedy:-)

As no cos pięnego, zawsze mnei to rajcowało ale nigdy nic ni espróbowałam zrobić:zawstydzona/y::-DTam jest jakas instrukcja bo troche tępa dzis jestem:-D

Kochana wszystkie ładne, ale bajkowych bym nie kupowała, bo dzieciaczkom szybko i często isę gusta zmieniają. Ale to kwestia gustu o którym się nie dyskutuje, hehe.
My planujemy młodej zakupić cos ala to ŁÓŻKO DZIECIĘCE - ALA KWIATEK ! TANIO !! (1330806232) - Aukcje internetowe Allegro

A tak wieje ze slysze jak ten wiatr obija mi sie o szyby:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Kochana ciesz się, z eo szyby, bo mi jak wczora wiatrem poleciało to firanka robiła za chorągiewkę! Próbowałam je wyregulowac na dociskach, ale to jednak uszczelki, póki tak nie przymroziło dały radę, a teraz się skurczyły czy co?:-D No i Piotr jeszcze wieczorem leciał po takie najzwyklejsze gąbkowe,( bo t elepsze ni ezdały egzaminu ) i już nie wieje-alleluja, hehe.

Vika mi najbardziej spodobała się ta ostatnia sofka. Tej przedostatniej nie polecam. Martynka ma podobne łóżko i z niecierpliwością czekam na remont żeby je wyrzucić.
A najbardziej praktyczne są niestety typowe drewniane łóżka

My sobie dzisiaj przedszkole darowałyśmy bo rano było -22:-(
No to dziewczynki zaszaleją:tak:
Kochana a czemu nie takie łózka? Co z nimi, bo ja miałam własnie takie zamiar kupic???????????????
-22:szok::szok::szok::szok:o matko, u mnie -15 i narzekam :-)

No Natali zazdroszczę weny do origami, jak znalazłas instrukcję? I gratki zębolka!

Becia ja wczoraj dopiero odpaliłam czapkę, oj przeprosiłam ją serdecznie:-)

Bagatelka 10 metrów firanki do prasowania.
Jak ja ją kocham... :baffled::baffled::baffled::baffled:
Kochana a ja mam taką firanke do prasowania włąśnie i wiesz co robię? Składam ją dokładnie, wkłądam w worek ( czasami, hehe) i piore na jedwabiu. Delikatnie pierze i słabo wiruje. Czekam aż odsiąknie, ustawiam na najniższe wirowanie( 400 albo 350-nie pamiętam) szybciutko wyciągam i wieszam na oknie. Zero zagniotów, a jesli zdążyły się zrobić od złożenia to parą żelazkiem na oknie jade i jet gicio! Oszczędxam kupe czasu a efekt ten sam!

Oto mój taki zwykły -niezwykły żyrandol. ;-)

orzesz kulfa!!! Piękny!!!!!!!!!!

Fanta sweitny irokez!!!

Iwcik pięknie Ci wyszedł ten okoik, no bądź z siebie dumna!!!

I koniec:-D

A ja nadal pracuję, choć nie zamierzałąm. stawke szefiwa podniosła, bo strajkowaliśmy, heh. Nadal to jałmużna, ale jeszcze przed świetami wypłaci kolejną wypłątę, to robimy. Choc część zrezygnowała , w sumie się nei dziwię. Gdybym nie potrzebowałą na okulistę i okulary tez bym nie robiła:-(

Młoda zdrowa, smiga do przedszkola jak ta lala, śniegiem się cieszy, Piciu dzis poszedł na nocke i jutro zaczyna wekend-fajnie, mnie czeka pracowity weekend, może cudem niedziela będzie wolna.

nie pisałam tu ostatnio,.. ale musiałam nadrobić mój maj z listą majowych dzieciaczków:-p

Iwcik widze że też lubisz kombinować z pokoikiem:tak::-D ślicznie... pewnie chodzi szczęśliwy
aaaa i masz firankę z tej samej seri co Vi tyle że dla niej mamy w księżniczki oczywiście:-p
jej pokoik jest fioletowo zielono różowy taki bajkowy w sumie....

Lunko dziękuję za odpowiedź... jeszcze nie zdecydowaliśmy z tym łóżkiem..
ale zastanawiamy się nad tym w księżniczki albo tym całym takim różowym ciemnym
to właśnie ala kwiatek mi się bardzo podobało ale będzie za ciężkie na przesyłkę więc odpada:sorry2:
no i kokusia dzięki za info.. teraz już napewno jestem zdecydowana na jedno z tamtych 2:sorry2:
a włąśnie co z nim nie tak się dzieje??
i minus 22:szok: nieźle..

As super żerandol.. też bym taki chciała..
a on ma niebieskie światełka czy tak się odbijają??
I co tam Ci dolega?? bo brzmi groźnie... oby nic złego nie było..

a wogóle kiedy choinkę rozkładacie?? bo my już w poniedziałek:-D

Hej dziewczyny
Trochę mnie nie yło ale widzę, z enie tęskniłyscie, hehe. Ale to nic, i tak Was podczytałam:-)

Iwcik masakra jakas, co się dzieje na drogach przechodzi ludzkie pojęcie. Dziś rano jak jechaliśy młoda odwieźć do przedszkola i do pracy to 2 razy sie zakopaliśmy w zaspach, na szczęsci enie trzeba było pchac, bo by padło na mnie, hehe.
Współczuje męzowi, jeszcze az taka trasa:baffled:

Kamcia no na szczęsice obyło się bez lekarza. Młodej apetyt wrócił kaszel przszedł jak tylko zmniejszyłam ogrzewanie w pokoiku i stolec już też w normie.
Współczuję za to Tobie wizyty w szpitalu, Boże co za lekarka! No chyba bym wyszła i stanęła obok ,al ejak mówiła As, no szpital t
Widziałyście już Kalendarz Ado z pewności a do góry nogami by dyndał!
Chociaz lepiej po tych tabsach???

Justys oblukałam kalendarz, kurde, no trzeba by się było ogarnąć a nie mam kiedy:-)

As no cos pięnego, zawsze mnei to rajcowało ale nigdy nic ni espróbowałam zrobić:zawstydzona/y::-DTam jest jakas instrukcja bo troche tępa dzis jestem:-D

Kochana wszystkie ładne, ale bajkowych bym nie kupowała, bo dzieciaczkom szybko i często isę gusta zmieniają. Ale to kwestia gustu o którym się nie dyskutuje, hehe.
My planujemy młodej zakupić cos ala to ŁÓŻKO DZIECIĘCE - ALA KWIATEK ! TANIO !! (1330806232) - Aukcje internetowe Allegro

Kochana ciesz się, z eo szyby, bo mi jak wczora wiatrem poleciało to firanka robiła za chorągiewkę! Próbowałam je wyregulowac na dociskach, ale to jednak uszczelki, póki tak nie przymroziło dały radę, a teraz się skurczyły czy co?:-D No i Piotr jeszcze wieczorem leciał po takie najzwyklejsze gąbkowe,( bo t elepsze ni ezdały egzaminu ) i już nie wieje-alleluja, hehe.

No to dziewczynki zaszaleją:tak:
Kochana a czemu nie takie łózka? Co z nimi, bo ja miałam własnie takie zamiar kupic???????????????
-22:szok::szok::szok::szok:o matko, u mnie -15 i narzekam :-)

No Natali zazdroszczę weny do origami, jak znalazłas instrukcję? I gratki zębolka!

Becia ja wczoraj dopiero odpaliłam czapkę, oj przeprosiłam ją serdecznie:-)

Kochana a ja mam taką firanke do prasowania włąśnie i wiesz co robię? Składam ją dokładnie, wkłądam w worek ( czasami, hehe) i piore na jedwabiu. Delikatnie pierze i słabo wiruje. Czekam aż odsiąknie, ustawiam na najniższe wirowanie( 400 albo 350-nie pamiętam) szybciutko wyciągam i wieszam na oknie. Zero zagniotów, a jesli zdążyły się zrobić od złożenia to parą żelazkiem na oknie jade i jet gicio! Oszczędxam kupe czasu a efekt ten sam!

orzesz kulfa!!! Piękny!!!!!!!!!!

Fanta sweitny irokez!!!

Iwcik pięknie Ci wyszedł ten okoik, no bądź z siebie dumna!!!

I koniec:-D

A ja nadal pracuję, choć nie zamierzałąm. stawke szefiwa podniosła, bo strajkowaliśmy, heh. Nadal to jałmużna, ale jeszcze przed świetami wypłaci kolejną wypłątę, to robimy. Choc część zrezygnowała , w sumie się nei dziwię. Gdybym nie potrzebowałą na okulistę i okulary tez bym nie robiła:-(

Młoda zdrowa, smiga do przedszkola jak ta lala, śniegiem się cieszy, Piciu dzis poszedł na nocke i jutro zaczyna wekend-fajnie, mnie czeka pracowity weekend, może cudem niedziela będzie wolna.

Lunka klikasz na to co ci się podoba i wtedy stronka się otwiera.
W necie jest moc instrukcji do tych origami.

Ja mam taką firankę ,że ją koniecznie trzeba prasować .Nawet program specjalny do firanek ją gniecie. :baffled::baffled::baffled:
Ja też prasuję już wiszącą ,więc z tym też dobrze.:tak:
A z tym oknem nie zazdroszczę.

ViKamciaG-tak on ma niebieskie światełka

Dostałam dziś ataku :crazy::crazy:
Mam chore
heart-anim.gif
i chyba się właśnie odezwało.:crazy::crazy::crazy:
Zatykanie w klatce i ból w mostku .
Mam nadzieję ,że nie zemdleję przy małym.
Oby się udało położyć razem z nim i zasnąć... :baffled::baffled:
Wtedy jest jakaś szansa ,że się wyciszy..

Ja już nie mogę z tego mojego . :-D:-D:-D:-D

Jestem chora ,ledwo co oddycham ,zatyka mnie okropnie . :szok::szok:

Przychodzi młoda i pyta :
Mamuś co ci?
To mówię ,że w mostku mnie boli i chyba zaraz umrę . :baffled::baffled:
Na to Kubuś podbiega do mnie i krzyczy:
mamuś ,mamuś możesz sobie chorować tylko mi tu nie umieraj :szok::baffled::baffled:
To ja mu ,że nie tak łatwo umrzeć .
Nic nie ma zawołanie . :-:)-(
To rezolutny Kubuś :
W takim razie kamień spadł mi z serca.
Możesz sobie chorować dalej.
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
heheheheh, As on jest bezbłędny!

kamcia a musisz pzrez neta? kochana, teraz masz tego tyle w sklepach, nawet na targowiskach, czy giełdach, wzory do wyboru do koloru, u nas dowóz max 30 zł albo gratis! I o wiele taniej, bo taki tapczanik ten kwiatek na gąbce 300 z czymś a na sprezynach!-500 z czyms.

ide do wyrka, zimno mi z przemęczenia. Pa

Witam :-):-)
Wczoraj mąż wrócił z pracy z wiadomością że auto popsute :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: czy akurat teraz w grudniu musiało się popsuć :wściekła/y::wściekła/y: i kolejny wydatek nas czeka a w związku z nim kolejny m-c trzeba będzie się z każdym groszem liczyć :crazy::crazy:
Na szczęście wczoraj listonosz był tylko akurat wtedy gdy do sklepu wyszłam więc dzisiaj mus na pocztę ruszyć i prezent odebrać :tak::tak:
Iwcik pięknie pokoik zrobiłaś, komplementy :tak::tak:
Kerna ćwiczcie ćwiczcie żebyś po powrocie mogła się pochwalić postępami :tak::tak:
As kurcze czy wreszcie ten kiepski okres się dla ciebie skończy:baffled::baffled:

.
Mnie samej wydaje się ostatnio , że doba jest za krótka.:-p:-D

Dzieci siedzą w domu 2 dzień, tak nas zasypało.
Zgłupieć idzie. :sorry2:
Dopchanie się do kompa graniczy z cudem.:crazy:
Poczytałam co u was, ale czasu na odpisanie brak. :dry:
Trzymajcie się cieplutko.:tak::-)

Witam :-):-)
Wczoraj mąż wrócił z pracy z wiadomością że auto popsute :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: czy akurat teraz w grudniu musiało się popsuć :wściekła/y::wściekła/y: i kolejny wydatek nas czeka a w związku z nim kolejny m-c trzeba będzie się z każdym groszem liczyć :crazy::crazy:
Na szczęście wczoraj listonosz był tylko akurat wtedy gdy do sklepu wyszłam więc dzisiaj mus na pocztę ruszyć i prezent odebrać :tak::tak:
Iwcik pięknie pokoik zrobiłaś, komplementy :tak::tak:
Kerna ćwiczcie ćwiczcie żebyś po powrocie mogła się pochwalić postępami :tak::tak:
As kurcze czy wreszcie ten kiepski okres się dla ciebie skończy:baffled::baffled:
Dobrze,że prezencik jest :tak::-):-)
Anaconda ja już nie wiem,czy ten kiepski okres kiedykolwiek się skończy.
Mam wrażenie,że on mine wcale opuścić nie chce. :-:)-(

Mnie samej wydaje się ostatnio , że doba jest za krótka.:-p:-D

Dzieci siedzą w domu 2 dzień, tak nas zasypało.
Zgłupieć idzie. :sorry2:
Dopchanie się do kompa graniczy z cudem.:crazy:
Poczytałam co u was, ale czasu na odpisanie brak. :dry:
Trzymajcie się cieplutko.:tak::-)
Justa ja już od dawna twierdzę,że doba ma za mało godzin. :-D:-D:-D
Zdrówka dla WAs.

Witam kochane w piątek.
Nie idę dziś do pracy.
Odwołuję wszystkie zajęcia. :baffled::baffled::-):-)

reklama
Też fajny pomysł.:tak::-):-)

A mnie znów coś bierze.
Wczoraj wieczorem myślałam ,że mnie przy atakował żołądek ,ale nie ,bo dziś powtórka z rozrywki. :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Po nitce do kłębka doszłam co mi jest :-:)-:)-(
oj nie za ciekawie wygląda moja najbliższa przyszłość.:no::no:
Obym się myliła.:sorry2::sorry2::sorry2:
oj kochana kochana do ciebie to jak grochem o ścianę:no:
daj sobie wreszcie na wstrzymanie:sorry2:
świat sie nie zawali jak troche sobie odpuścisz:sorry2:
zdrówka zycze:tak:
i ja skorzystam:tak::tak::tak:

witajcie
bylam dzis w kuroniu
chcieli mnie wysłac na jakies szkolenie 3 dniowe aktywizacyjne ale jak mu powiedzialam ze ja na macierzyńskim jestem to stwierdzil że przełożą to na styczń bądź luty:tak:
macierzyńskiego mężowi przekazać nie mogę bo jestem na bezpłatnym macierzyńskim i m także nie miałby płacone:dry:
szkoda bo teraz jedzie do niemiec na tydzien i póxniej bedzie miał wolne do połowy stycznia czyt.: bepłatny urlop:dry::crazy:
ciekawa jestem jak to będzie w styczniu na gwałtu rety szukam jakiejś roboty chociaż na miesiąc:-(

Do góry