reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam
Dzisiaj mialam spotkanie z Pania logopedka ktora badala dzieci w przedszkolu i moje dziewczynki praktycznie jako jednyne w grupie maja idealna wymowe:tak::tak::tak:Ale bylam dumna jak pani to czytala na forum klasy:tak::tak:Wiktoria wspolpracowala z Nia super a Klaudia nie za bardzo chcial wiec przedszkolanki kombinowaly biorac Ja na kolana i przytulajac a Ona i tak cichutko mowila,ale jakos udalo sie pani Ja przebadac:tak::tak::tak:
p
no to super!!! dobrze ze panie wziely malizne sposobem i udalo sie je przebadac. Super! gratuluje
hej mamuski sobotnio!!!
a ja już mam posprzatane i teraz odpoczywam.;-)
glowe umylam,paznokcie zrobilam i wskoczylam zobaczyc co ta u was.
dzieci spia,m w pracy a krystian sie bawi.
wczoraj poczytalam tylko bo wieczorem już byłam tak padnieta :-(ze nie dałam rady odpisac.
tak jak pisała iwicik-wreszcie na reszcie mnie odwiedziła!!!!!!:tak:strasznie sie ciesze ze przyjechała.maxsiu z krystianem sie super bawili a lenka jest taka slodka tylko ją schrupac a iwonka super wygląda macierzyństwo jej służy.mam nadzieje ze na kolejne spotkanie nie bede musial czekać kolejnych 5 miesiecy;-);-):-D
na wieczor nie mam żadnych planow a szkoda bo ja nie lubie siedziec w domu w sobotnie wieczory.:-:)zawstydzona/y:wiec jak by co to zapraszam do siebie;-);-):tak:
dobra uciekam cos zjeśc.

milego weekendu.:-)

lunka-przeczytalam ze dostalaś @.
a juz myslalam ze wikusia bedzie miała rodzenstwo.:tak:

as-:-D:-D:-D:-D:-Dkubuś jest poprostu nie samowity

natalineczka-to ci m niespodziankę zrobił-super!!!!:tak:
ja uwielbialam takie powroty nie zapowiedziane przez mojego m.

dowikla-brawa dla dziewczynk za poprawną mowę.:tak:
moj krystian ma 6 lat i musze do logopedy z nim chodzic bo nie wymawia mi literk 'r":-(

ania-słyszałam od iwonki ze bedziesz na podkarpaciu w grudniu.
tym razem nie ma bata.......musimy sie spotkać.:tak::tak::tak:mam nadzieje ze jestes na tak!!!!!
ja zawsze jestem na tak :)
Ja też coś skrobne:-)
dziewczyny albo miałam zwidy, albo Laura na sekunde zatrzymała rękę w zgięciu podczas ćwiczeń:confused::blink: raz jeden, ale zaczynam widzieć światełko w tunelu:-)
bosko!! swietna wiadomosc!!
hej mamuśki..
ja wpadam na chwilę , dziś miałam dużo sprzątania...
teraz D pojechał po rodzinkę n lotnisko..
miałam ja jechać ale znów się źle czułam.. i było mi słabo więc nie ma co ryzykować, tym bardziej że na lotnisko mamy 260 km:baffled:

teraz mała spi więc hcwile odpocznę , jeszcze sprzątnę , zrobie kolację dla rodzinki... no i będę ich wyczekiwac :-D
mała pewnie zaśnie do ich przyjazdu , ale jutro z całą pewnościa sie ucieszy na widok kuzynostwa:-D
dotarli?
Witam niedzielnie

Obudziło mni wyspanie o 6 ano i tak sobie sziedzę na kompie szukam mebelków. Wczoraj byliśmy w meblowych, cos upatrzyliśy, a le znalażłam w necie jeszcze taniej a co dla mnie ważne nawet z szafa narożną. Tesciówka kazała sie rozglądac i mama kazałą się rozglądać to się rozglądam:-D

a kyszszszsz:-D

Kerna coraz lepsze wieści, oby tylko do przodu!

Kamcia to będzie dzis wesoło u Was

brawo, kochany mężuś, a przede wszystkim tatuś!!!
wrzuc linka :)
Ja tylko na chwilke łeb mnie boli bo wczoraj zaszalałam wypiłam 4 lampki wina i kilka kieliszków krupnika kolorowego i mi tak zaszumiało w głowie ze szok wszystko sie mi kreciło w koło i o 21 juz spałam z recznikiem na głowie :-D:-D:-D:-D:-D dobrze ze maz zajał sie dziecmi bo ja nie byłam w stanie az mi wstyd sie przyznać:-D:-D:-D:-D:-D no i niestety lenka na butli bo przeciez jej nie nakarmie teraz cycem dopiero jutro jej dam a mi pozostało odciaganie pokarmu bo inaczej to mi cycki pekną:-D:-D:-D:-D:-D

nara spadam na wybory z dziecmi pózniej do biedronki i no urodziny do 6 latka a maz wybył mi i pojechał do sącza po auto jakies wiec narka
a dla kogo?
e no super nie ma co;-):tak:
u mnie m czesto sie czarkiem sam zajmuje, jak jest to prawie cały czas sie wygłupiają:tak:

poszaleć;-):tak:
też lubie niestety kasiuty brak:sorry2:
ale jak by była oj czesto bym szalała
i pewnie tak jak ty w zabawkowym:-D:-D:-D

witajcie
jak wczoraj pisałam planowałam kino i jakims cudem wypaliło:-)
bylismy w kinie na (tylko się nie smiać) harrym potterze:-D
ale ja baaaaardzo lubie te książki i te filmy
zwłaszcza filmy;-):tak:
oddalismy dzieciaki moim rodzicom i całe 6 godzin nie było nas w domku:-):tak:
było super:tak:
ostatni raz w kinie byłam w 5 klasie podstawówki:sorry2:
na ogniem i mieczem:sorry2:
masakra co:confused::-D:-D
teraz juz tak powidziec nie moge;-):-D

a wieczorem sielnaka sie urwała i teraz ciche dni:baffled::dry:
nigdy nie moze byc dobrze zeby pozniej nie było źle:dry:

wazne ze wyszliscie :) kazdy lubi co innego. Ja lubie horrory :p

reklama
Ja tylko na chwilke łeb mnie boli bo wczoraj zaszalałam wypiłam 4 lampki wina i kilka kieliszków krupnika kolorowego i mi tak zaszumiało w głowie ze szok wszystko sie mi kreciło w koło i o 21 juz spałam z recznikiem na głowie :-D:-D:-D:-D:-D dobrze ze maz zajał sie dziecmi bo ja nie byłam w stanie az mi wstyd sie przyznać:-D:-D:-D:-D:-D no i niestety lenka na butli bo przeciez jej nie nakarmie teraz cycem dopiero jutro jej dam a mi pozostało odciaganie pokarmu bo inaczej to mi cycki pekną:-D:-D:-D:-D:-D

wczoraj napatoszył sie szwagier no i odwalił za mnie robote w pokoju maksia bo to ja miałam szpachlowac a wyszło ze to szwagier zrobił no i powiedział ze za to musze sie z nim napic i tak jakos wyszło :-D:-D:-D:-D:-Dbałam sie tylko zeby mi trzustka sie nie odezwała ale jest oki tylko łeb boli :-):-):-):-):-):-):-)

nara spadam na wybory z dziecmi pózniej do biedronki i no urodziny do 6 latka a maz wybył mi i pojechał do sącza po auto jakies wiec narka
aj tam wstyd sie przyznac zabalowalas i tyle ;] raz na jakis czas trzeba... ;]
e no super nie ma co;-):tak:
u mnie m czesto sie czarkiem sam zajmuje, jak jest to prawie cały czas sie wygłupiają:tak:

poszaleć;-):tak:
też lubie niestety kasiuty brak:sorry2:
ale jak by była oj czesto bym szalała
i pewnie tak jak ty w zabawkowym:-D:-D:-D

witajcie

a wieczorem sielnaka sie urwała i teraz ciche dni:baffled::dry:
nigdy nie moze byc dobrze zeby pozniej nie było źle:dry:
kina zazdroszcze ja to ostatni raz bylam z m jak sewka jeszcze nie bylo, na jakims horrorze...

witam, jak uda mi sie to jutro pochale sie nowa zdobycza .... ;];];];]];];]];];;];]];];]
teraz ide spac,
dobranoc

Witam wieczorkiem
Mlodzi juz w wyrkach a ja ogladam Taniec z gwiazdami:tak:Pozniej obejrze sobie Housa,cosik zjem i ide spac bo juztro trzeba wstac po 7:tak:

a ja weszłam na stronę Fundacji Splotu i podołowałam się..dosc mocno. Dobrze, że M zadzownił to jakoś se pogadaliśmy i uspokoił mnie..dawno chyba tak długo nei rozmawialismy:szok:
Kurcze....dzisiaj znowu zatrzymała raczke..i to na jakieś 2-3sek:szok::szok::szok::szok: jej, w środe idziemy do rehabilitantki i zoabcyzmy co ona nato powie. Jutro spróbuję jeszcze wcisnąć się na ten turnus, mozę nikt na moje miejsce nie wszedł jeszcze. M oswiadczył, że jak sięuda to wsiada w autobus i wraca:tak::-) Także jutro dzwonie:-)
do teog wszsytkeigo dzisprzyleciała moja przyjacióła po kilku miechach i jutro w końcu sięzoabaczymy:-D już nie mogę się doczekac..z wrażenia pójdę poprasować:baffled::-D
Miłej nocki ;-)

witajcie kobitki

ja wczoraj mialam dosc udany dzien.pogoda byla do bani,ale wieczorem zaprowadzilam Pauline do mamy na noc, p zostal z mala w domu, a ja poszlam na spotkanie klasowe:-)
bylo nas w sumie 10,niestay kilka dziewczyn nie dotarl,ale bylo fajnie tak poplotkowac po 10latach:tak::tak::tak::tak::tak: przy pizzy i pwku:-)
wrocilam do domu przed 23:-)
dzis bylam u mamy,pozniej na wybory i do bratowej tez poszlysmy.
dziewczyny juz spia,p w pracy
ja jutrojade z dziewczynami do alergologa na testy.cikekawe jak wyjda

mam nadzijee tylko ze nie zmoniemy
ogladalm dzis pogode dlugoterminowa-no i skoro zamowilam brak zimy do konca listopada to tak jakso ma byc. w tym tyg jeszcze na plusie a w nastepnym jzu mroz i to calkiem spory,a ja butow nie mam:-(

poczytalam tylko ostatnia strone:-)

[
a ja sie nudze......:szok::shocked2:
m kazał mi odpoczywać i zabronił wchodzić do dzieci:blink: bo on chce sam z nimi czas spedzic:tak: bo przez caly tydzien to ja sie nimi zajmuje i bawie.

dobrze ci:-)

Witam niedzielnie

Obudziło mni wyspanie o 6 ano i tak sobie sziedzę na kompie szukam mebelków. Wczoraj byliśmy w meblowych, cos upatrzyliśy, a le znalażłam w necie jeszcze taniej a co dla mnie ważne nawet z szafa narożną. Tesciówka kazała sie rozglądac i mama kazałą się rozglądać to się rozglądam:-D
!

tez bym tak chciala

wczoraj napatoszył sie szwagier no i odwalił za mnie robote w pokoju maksia bo to ja miałam szpachlowac a wyszło ze to szwagier zrobił no i powiedział ze za to musze sie z nim napic i tak jakos wyszło :-D:-D:-D:-D:-Dbałam sie tylko zeby mi trzustka sie nie odezwała ale jest oki tylko łeb boli :-):-):-):-):-):-):-)
a

mnie glowa wczoraj caly dzien boala i dzis tez,wiec raczej nie od kaca bo wypilam tylko piwa wiec nie miala po czym
krupnik dobra wodka,ale kolorowego nie pilam

e
:

az tyle lat???????????????????
ladnie
i jak film?
ja sama lubie takie bajki:tak::tak::tak::tak:

tak....w odwiedziny bardziej:-D:-D:-D Teraz poszalał i kupił mi kurtke na zime:tak::tak: no ale jeszcze na buty by cza wydać...póki co mam wojaski jeszcze ze średniej szkoły:-D czyli ośmio letnie:-D ale nei do zdarcia..
:

ja tez mialam takie buty w ktorych 7 lat chodzilam ale w koncu podeszwa ni wytrzymala
a szkoda bo wygodne byly

No i jestem późno popołudniowo
MH no pozazdrościć. Tesciowa to dzis u nas była na obiedzie. Wizytacja zaliczona, kąty przejrzane, komentarze wygłoszone, ale i tak widziałąm jak sie w jezyk gryzie, wiec ma plusa, heheheh
.
hehehehhe
eh te tesciowe:-p

a ja weszłam na stronę Fundacji Splotu i podołowałam się..dosc mocno. Dobrze, że M zadzownił to jakoś se pogadaliśmy i uspokoił mnie..dawno chyba tak długo nei rozmawialismy:szok:
Kurcze....dzisiaj znowu zatrzymała raczke..i to na jakieś 2-3sek:szok::szok::szok::szok: jej, w środe idziemy do rehabilitantki i zoabcyzmy co ona nato powie. Jutro spróbuję jeszcze wcisnąć się na ten turnus, mozę nikt na moje miejsce nie wszedł jeszcze. M oswiadczył, że jak sięuda to wsiada w autobus i wraca:tak::-) Także jutro dzwonie:-)
do teog wszsytkeigo dzisprzyleciała moja przyjacióła po kilku miechach i jutro w końcu sięzoabaczymy:-D już nie mogę się doczekac..z wrażenia pójdę poprasować:baffled::-D
Miłej nocki ;-)

to kombinuj
dobrze bedzie,zobaczysz:tak::tak::tak::tak::tak:

Miłej nocki ;-)
no to trzymma kciuki oby udalo ci sie wcisnac na ten turnus i by m przyjechal :tak:
witajcie kobitki

ja wczoraj mialam dosc udany dzien.pogoda byla do bani,ale wieczorem zaprowadzilam Pauline do mamy na noc, p zostal z mala w domu, a ja poszlam na spotkanie klasowe:-)
bylo nas w sumie 10,niestay kilka dziewczyn nie dotarl,ale bylo fajnie tak poplotkowac po 10latach:tak::tak::tak::tak::tak: przy pizzy i pwku:-)

ogladalm dzis pogode dlugoterminowa-no i skoro zamowilam brak zimy do konca listopada to tak jakso ma byc. w tym tyg jeszcze na plusie a w nastepnym jzu mroz i to calkiem spory,a ja butow nie mam:-(
fajnie ze spotkanie sie udalo :tak::-D

witam pobudka dzis o 5, ubrac sie i na dwor, potem po 7 i znow na dwor,
mala w nocy wstala po 3 i juz spala potem z nami:-D
dodam zdjecia gdzie mamy nasza 'fige' :-D:tak:
niki sie jej boi, a sewek za nia przepada, gonia sie jak glipki, a chce niki przyswoic do pieska, sewek od malego byl uczony z psem, natomiast niki juz rzadziej...nie wiem co zrobic zeby ja przekonac :baffled:
napewno bede musiala dac im troche czasu :tak:
PB200631.jpgPB210659.jpgPB210679.jpgPB210673.jpgPB200632.jpg

reklama
No i jestem późno popołudniowo
MH no pozazdrościć. Tesciowa to dzis u nas była na obiedzie. Wizytacja zaliczona, kąty przejrzane, komentarze wygłoszone, ale i tak widziałąm jak sie w jezyk gryzie, wiec ma plusa, heheheh

Iwcik ale masz dobrez, mnie głowa boli od wczoraj i to bez popijawki.

Natali gratuluje wypadu, no i jak to bywa, musi być troche gorzej, żeby późńiej było troche lepiej:-). I tego sie trzymaj!:-)

A mój idzie na nockę, młoda zaraz będzie kąpał, a ja zdycham, ledwo mrugam, na kompie ból patrezc, choc jasnośc na minimum jest, tak więc z przerwami będę.
niestety nadal sie nie odzywamy a m dzi o 6 wyjechał w delegacje :sorry2:
jesli mysli ze pogodzi sie ze mna przez smsa to sie grrrruuuuuuuuubo myli:dry:
na odchodne na spiącego tylko mu pa powiediałam:dry:
witajcie kobitki

super spotkanie kurcze chyba zaraz zaczn nasze dziopy z ogolniaka zwoływac:-D:-D
oj dawno my sie nie widzieli:sorry2::tak:
Witam po weekendzie :-)

Moja Helena strasznie kaszle :/ wrrr... kiedy te moje dzieci pozdrowieja :baffled:
zdrówka dla małej
a u nas zaczął się smarkaty okres:sorry2:
mała ma katar młody tez i ja tez a mnie jeszcze do tego gardło boli :sorry2:
mam nadzieje ze nic powazniejszego sie z tego nie wywiąże:no:

witojcie
my wlasnia ogladamy z mlodym na 1 dzwoneczka:tak:
fajna bajka:-p:-)

Do góry