reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
nie do końca zgodzę się z opinią że "tatusie" nie pomagają w wychowaniu dziecka, my więcej pracujemy i dlatego nie ma nas więcej w domu :) poza tym jak ktos już siedzi w domu z dzieckiem to wcale nie znaczy że ciągle musi byc czujny (sam siedzialem ze swoja córeczką jak miała roczek przez pół roku) wiec wiem, że dziecko spi w południe (więc jest czas na inne zajęcia) około godziny - dwóch dziennie. Teraz wracam później i nadbrabiam ten czas wymyślając bajki małej, wpadłem na taki pomysł kupiłem dziecku narzutę z liskami taka jak tutaj:
Liski - rękodzieło artystyczne narzuty patchworki na łóżko prezenty ślubne luksusowe ekskluzywne oryginalne ręcznie robione mazurska sztuka
i zanim mała się położy wymyslamy razem codziennie inna bajke na dobranoc, mała zaskakuje mnie codziennie nową historią, a to liskiem szukającym skarpetek lub plecaka (wiem przynajmniej co się działa w ciągu dnia jak mnie nie było) wiem że mała powoli zaczyna rozumieć tą naszą zabawę i dzięki temu (niby przez bajki) możemy sobie opowiadać to co się wydarzyło w ciagu dnia.

Ja tylko na chwilke bo zabieram sie za robienie salateczki i sernika:tak::tak::tak::tak:
M poszedl na mecz,wiec jestem sama z mlodymi :-):tak:

ojjjj jakie tu dzisiaj pusto:-(
ja mam chwilke i wpadłam na bb,dzeci sa niemożliwe ale na szczescie m sie nimi zajmuje bo ja juz nie mam sily:no:

iwicik-kochana leż i odpoczywaj,mam nadzieje że sie juz lepiej czujesz.

Laura juz w lozku wykapana i po kolacyjce
Maz pojechal do ksiegowego a ja sprzatnelam kuchnie bo wczesniej nie zdazylam - robilam kulki serowe i jak tylko skonczylam przyjechala kolezanka:-)
Robilam zapiekanke z trotelini i szpinaku musze przyznac ze byla mega pyszna:tak:
Ja tez rozmrazam petko kielbaski:-D:-D
Chyba wezme sie za prasowanie bo sporo tego
Na dodatek cos mnie prawy jajnik boli:eek:dawno go nie odczuwalam:cool:

He he no to super ze chociaz w zamrażalkach macie jakies ostatki kiełbaski :-D:-D:-D

Ja sobie poleżałam i jak narazie bólu ni ma , maksiu poszedł sie kąpać a mąż wyskoczyl na piwko do sklepu z sasiadem ale pewnie zaraz wróci bo sklep tylko do 20.00 :-D:-D:-Da tam sprzedaje taki pan który ma upierdliwa mame ze jak nie zamknie sklepu na czas to wychodzi z pała i leje wszystkich pijaków którzy nie chca opuscic sklepu:-D:-D

A ja ide zjesc własnie kanapeczki i herbatke sobie zrobie :tak::tak::tak:

He he no to super ze chociaz w zamrażalkach macie jakies ostatki kiełbaski :-D:-D:-D

Ja sobie poleżałam i jak narazie bólu ni ma , maksiu poszedł sie kąpać a mąż wyskoczyl na piwko do sklepu z sasiadem ale pewnie zaraz wróci bo sklep tylko do 20.00 :-D:-D:-Da tam sprzedaje taki pan który ma upierdliwa mame ze jak nie zamknie sklepu na czas to wychodzi z pała i leje wszystkich pijaków którzy nie chca opuscic sklepu:-D:-D

A ja ide zjesc własnie kanapeczki i herbatke sobie zrobie :tak::tak::tak:
nie ma jak Edka mamusia:))
wez no mi fotki wyslij z komuni bo sie doczekac nie moge

moje dzieci już nakarmione i w łużeczkach już leżą,ale jak na razie to nie maja zamiaru spac.a ja zaraz ide pocwiczyc i sie wykąpac a nastepnie spac bo jestem mega padnieta.

ania,iwicik-no własnie, może jakies fotki wrzucicie z komuni?:tak:

reklama
i ja sie pojawiam :-)

troche poczytałam ale nie za wiele,jedno co mi utknęło:

IWCIK !!!!!!!!!!! ODPOCZYWAJ,MAM CI NAKOPAĆ DO TYŁKA??????DBAJ O SIEBIE KOCHANA :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwka w łozku ale coś spac jej sie nie chce widzę,opowiada sobie zmyśloną bajkę :-D:-D:-D:-D:-D aż miło posłuchać :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Do góry