reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Nie no napisałam tak bo dostaliśmy x-landera do testowania i teraz przez 3 miesiące muszę go polecać i raporty z tego pisać i dopiero wtedy dostanę go tak na prawdę na własność
a nie maja takiej promocji na glebokie wozki:eek::eek:
Obyło się bez lekarza.
Pieczenie powoli ustaje.
Argosulfan działa jednak cuda :tak::-):-):-).
Po Argosulfanie zrobiło się takie fajne chłodne ,więc da się żyć.
Jeden minus to jest prawie w połowie lekko srebrna.:-D:-D:-D:-D
Czerwone ślady są tylko,już teraz nie powinno się zbąblić.:sorry::sorry::sorry::sorry:
Idę teraz do sklepu,potem do kąpieli a na 18 mam to szkolenie HANDLE w Warszawie.
Dobrze,że tylko 2 godziny to jakoś wysiedzę,a do jutra to pieczenie powinno zupełnie minąć.:tak::-):-):-).
oj kochana u ciebie zawsze cos:sorry2::no::no::-D
Iwcik ja dzięki świniobiciom u mamusi to od listopada dopiero niedawno pierwszy kawałek wędlinki kupiłam bo tak to cały czas miałam swojską. A mięso to chyba będziemy jeśc jeszcze z pół roku żeby zamrażarki w końcu były puste.
Ja też się mam dziś wybrać do biedronki bo jutro u nas targ i ludzi potem tyle w sklepie że się ruszyć nie można. W ogóle to powiem Wam że biedronka to nam życie ratuje bo kupując w innym sklepie to byłoby ciężko z jednej wypłaty wyżyć a tak to mimo że wydajemy na raz nawet 3 stówy na zakupy to i tak to jest nic w porównaniu z tym jakie są ceny np w sklepiku niedaleko nas
my tez koniec koncow w biedronce wyladowalismy:sorry2::sorry2::sorry2:
a swiniobicie u nas tez by sie sprzydalo jak bylo to nie bylo zamrazarki a teraz jak jest zamrazara to nie ma siniobica:sorry2::sorry2:
Witam
Ja tylko na chwilke.Melduje ,ze u nas oki:tak::tak::tak:
Dominik wczoraj nabil sobie olbrzymiego guza w szkole a poprawil sobie na dworze wywalajac sie na rowerze:no::no::no:Juz myslalam ze bez lekarza sie nie obedzie ale dalismy rade:tak:
Normalnie guz byl na pol czola i odstawlam jakies 2 cm:no::no::no:
bedaczek mam nadzieje ze juz zeszlo choc sliwa i tak pewnie zostanie:sorry2::sorry2:
pogoda straszna, rano było tak ciemno, że nie wiedziałam czy to już pora wstawać :szok:burza z piorunami i ciagle leje, babcia nie moze przywieźć Misi do domu bo jak wracały z przedszkola to okropnie zmokły i teraz czekają aż m skończy pracę i małą odbierze, a ja się stęskniłam:-(
i pochwale się Wam, ze kupiłam Misi prezent na dzień dziecka (zwykle z braku kasy kupuję jej ubrania na różne okazje ale juz mi jej szkoda bo dziecko zawsze bardziej cieszy sei z zabawki) przyszalałam troche ale moi rodzice się dorzucą:tak:
Kuchnia elektroniczna TEFAL CHEFTRONIC Smoby (1030253276) - Aukcje internetowe Allegro
teraz muszę sie położyć i nogę wysoko wyciągnąć:-pbo mnie boli chyba na tą pogodę:no:
swietna ta kuchnia:tak::tak::tak:
Witam Was Kochane. Ale pogoda, pada i zimno się zrobiło :dry: Ja tak na chwilę po na Kubę muszę zerkać. Wczoraj żeśmy się umówili z kolegą na picie. Oczywiście M z kolegą pili ja podziękowałam :tak: i dobrze bo M sobie popił :sorry2: poszliśmy na 19.00 a o 19.40 mama do mnie dzwoni czy mogę przyjść. JA już czarne myśli, a Kuba tak nie fortunnie spadł na sam nos :no: cały nos spuchnięty, w 15 minut dobiegłam do domu :sorry2: dobrze ze mnie po drodze pały nie złapały bo na fotoradarze bym miała jakieś 150km/h :-D ale na szczęście nic mu się nie stało :tak: jak przyszliśmy było po 1.00 a o drugiej jak Kuba nie zaczął wymiotować :no: zasnął dopiero koło 3 u nas w łóżku i w taki sposób M z Kubą się wyspali a ja wcale :dry: chodzę dzisiaj jak zoombie :-p do lekarza poszłam i gardełko ma lekko czerwone i pod gorączką. Mam nadzieję że mu szybko przejdzie bo taki apatyczny jest dzisiaj. Teraz śpi razem z M :tak: chorobę najlepiej przespać. Ale coś czuję że tej nocy też spać nie będę :dry: to tyle ode mnie, idę zjeść zimny obiad :sorry2: miłego dnia życzę :tak:
zeby te wymioty jakiegos wstrzasnienia po tym feralnym upadku nie oznaczaly:no::no::no:
No dzięki dziewczyny za rady. Udało mi się go posadzić i nawet utrzymać dłuzej niż 3 sek:tak: No i zakończyło się sukcesem. Ale potem nie chciał wstać i do tego był ryk bo nie pozwoliłam mu pogrzebać w siuśkach:sorry2::sorry2::sorry2:
Dziewcyzny plis o złote rady:dry::dry: Mały sika częściej niz co pół godz:confused: Wasze maluchy też miały takie początki? czy to jeszcze po prostu za wcześnie:confused: Żeby chociaż jescze wołał, że ma mokro..a on moze tak chodzić cały dzień:wściekła/y:
Dowikla ale Ci fajnie...relaksik mmmmm:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
U mnie znowu cały dzień było lato,wiec doszłam do wniosku, że zrobie big pranie...no i się rozlało:sorry2:
Lidka a co się dzieje, że nie chce jeść..ząbki??
ostatnio byl program z superniania :tak:
mowila tak ze najpierw sprawdzamy czy dziecko jak wstanie ma sucha pieluszke jesli tak tzn ze zwieracze trzymaja i mzna zaczac oduczac:tak:
wtedy najpierw pieluche sciagamy na noc a w dzien jeszcze w pampku uczymy go co to mokre co to suche itd:tak:
i pozniej powoli zaczynamy oduczac od pampka:tak::tak::tak:
dziewczyny jestem padnieta.... !!!!!
normalnie szok
wyjechalismy z domu o 15:30 a bylismy dopiero o 18 :szok::szok::szok:
jaka jazda...:szok::szok::szok:
poszlismy do lekarza wiec tak:
- Sewi ma zapalenie pluc... kwalifikuje sie do szpitala bo niec sie nie poprawilo a nawet troche pogorszylo, przepisal mu zastrzyki - 2 x dziennie przez 6 dni, mucosolvan, klacid, sinecod i diphergan
- Niki jej przeszlo na oskrzela - tzn ma tylko podraznione wiec przepisal jej Pulneo, sinecod, sanosvid i biostymine
i obowiazkowo obydwoje maja kontrole po zakonczeniu kuracji!!!
lekarz powiedzial ze mamy jechac po zastrzyk zeby jeszcze dzis mu zrobic...
pojechalismy do Centrum i m mowi ze wysadzi mnie kolo apteki a sam pojedzie dalej bo szla starz miejska a tam byl zakaz postoju - tylko dla inwalidow, wiec wyszlam i usiadlam w aptece i patzre a moj m wychodzi bo Ci go zaczepili i cos mu tak gadali i m widze ze idzie w moim kierunki czyli do apteki wiec wyszlam z apteki i pytam sie ich o co chodzi a moj m mowi do mnie daj mi moj portfel (bo tam byl dowod rejestracyjny, prawko, dowod osobisty) a ja wogole go z domu nie wzielam... (nie pomyslalam o tym jak jechalam od lekarza bo myslalam il kasy zas wydamy na leki - jeszcze jechalismy do mamy pozyczyc...) i ten sie go pyta to jak moj m bez prawka jezdzi i do mnie sie pyta czy amm prawko ale ja mowie ze nie mam.... no byla gadka... mowi trzeba zadzwonic na patrol auto scholowac i wyjasnic to na policji...
no to se mysle ty skur...czybyku zostawil by nas zebysmy sobie pojechali z dziecmi busem bo jego to nie interesowalo...
za chwile patrzymy jedzie policja... ja zestresowana jakby nie bylo... ale m go tam przegaduje ze kasy teraz nie ma itp. i on sie nas pyta i co am teraz zrobic bo ma ich (policje) na miejscu... az wkoncu powiedzial do mojego m niech mi pan juz stad jedzie (z wielkim fochem) a ja se mysle - "masz szczescie":-)
no i wkoncu dojechalismy do domu.....
padam na pysk:dry::dry::dry:
glodna jestem ide zrobic jesc, kapac dzieci i spac....

sorki ze nie odp. :-(
no to super sie wam trafilo, nie ma co:no::no::no:
zdrowia zdrowia i jeszcze raz zdrowia:tak::tak::tak:

jestem i ja lepiej pozno niz wcale:tak::tak:
czarek juz spi
m tez:sorry2:
dzis dzien oblawiania sie;-)
m kupil lodowke na wyjazdy plastiowa taka bo byla 25l za 35 zl wiec wilka promocja bo do tej pory to na allegro najtansza widzialam po 50 i plus wysylka:tak::tak:
i w psb ostatnio tez w promocji za 25l 59,99:sorry2::sorry2:
wiec sie trafila:tak::tak::tak:
czarkowi kupilismy bajki takie fajne po 15 zl w marche jedna do rysowania z kredkami taka wycieta ze w srodku po konturach obrysowujesz na kartce pod spodem i druga z puzlami i jeszcze wiktorowi jedna z puzlami:tak::tak:
a jak rodzice byli w marche tez kupili bajki wiec czarek dostal trzecia grajaca i ruszajaca sie w srodku:tak::tak:
a ja sobie ser plesniowy upilam i buli i parowy i hot dogi na olacyjke zjadlam:tak::tak:
kwiaty juz w domu pochowane bo na dworze ziab u nas 5* o ile nie mniej a w nocy ma byc 2, dzis jak wracalismy do domu to taki drobny snieg z deszczem padal:sorry2:
wiec pogoda do kitu:sorry2::sorry2:
widze ze nikogo nie ma wiec zaraz spadam;-);-);-)

hejka.ale jestem padnieta,zaraz spadam do łozka.

Oliwka tez puzno zasnęła dzis bo prawie o 22.00.Ogladała bajkę Na Fali,bardzo jej się spodobała:tak::tak::tak::tak:

dorota cieszę się ze twoje posty są wreszcie optymistyczne i że masz już dobry humor.:tak::tak::tak::tak:

pati ale dzień :szok::szok::szok::szok::szok::szok: zdrówka dla dzieciaków:tak::tak::tak:

As wspólczuję oparzenia,czym Kubulec Cię oparzył?

Agnes jak tam bunt??? bo wiesz..strasznie się tym przejęłam i wieczorami czytam w mojej mądrej ksiażce jak sobie radzić z takimi syt. i coś tam jest...ale nie napisze bo spooooro tego..

wiesz co troszkę lepiej.bardzo duzo jej tłumaczymy,spokojnie wszystko bez krzyków.ale jestesmy konsekentni,jak coś ma zabronione to koniec ,ostatnio 3 dni bajek nie oglądała.i przede wszystkim nie sprzeczamy się przy niej.

ale zeby nie było tak słodko,jest poprawa ale ma swoje odchyły i się buntuje:tak::tak::tak::tak::tak:

Agnes to dobrez ze skutkuje
moja ostatnio tez ma mniej histerii

Natali a wiesz ze w caizy lepiej nie jesc serow plesniowych?tak samo surowego miesa i surowych ryb

dobra laski psadam luknac film i spac
do jutra

Agnes to dobrez ze skutkuje
moja ostatnio tez ma mniej histerii

Natali a wiesz ze w caizy lepiej nie jesc serow plesniowych?tak samo surowego miesa i surowych ryb

dobra laski psadam luknac film i spac
do jutra
słyszałam o tym :tak::tak:
ale dzis oglądałam program o ciązy i ginekolog sie wypowiadal ze miesa surowego nie poleca chyba ze ktos juz chorowal na toksoplazmoze to wtedy moze:tak::tak:
a co do serow mowil ze nie mozna jesc tylko takich co sa z innego sera niz pasteryrowany:tak::tak::tak:
specjalbnie stalam i czytalam ktore sa z pasteryzowanego:-):-)

Witam z rana:-)
Agnes to dobrze, że jest lepiej. Najlepszą metodą jest brak reakcji:tak::tak:
NAtalineczka ja uwielbiam pleśniowe i też i mi tak samo powiedziano, że plesniowe tak, ale z pasteryzowanego, bo głównie o mleko tu chodzi. Chociaż kiedys też spotkałam się, że nie chodzi tu o mleko a o tą pleśń....że tam coś moze być..

A ja ledwo zwlokłam się z łóżka. Złapał mnie mega mocny skurcz łydki...oczywiscie tej samej co w tamtej ciąży mnie męczyła co noc..aż bałąm się zasypiać:dry: No i co z tego, że biore magnez. Skurcz odpuscił, ale noga będzie boleć cały dzień:sorry2:
Co do odsikiwania dzięki dziewczyny za wsparcie. Michał dosikuje co chwilę, a dzis z rana poranny sik podzielił na 4 raty:szok::szok::szok: dwie udało się złapać no nonia.
Ale natali żeby on wstawał z sucha pieluchą rano po całej nocy to :no::no::no:i dłuugo pewnie nie:no:

Witam z ranca
Zaraz robimy sniadanko i na 12 mamy dzisija pierwszych gosci:tak:Tort oczywiscie bedzie dopiero jutro:-pa dzisija po poludniu po niego podjade:tak::tak::tak:Jestem ciekawa jak wyszedl:-)
Dominikowi guz schodzi ale na nos i oczy:no::no::no:Wyglada strasznie:no:Ale juz Go nic nie boli

KERNUS
Moje tez sikaly co 15-20 minut na poczatku i stad wiedzialam mniej wiecej kiedy Je posadzac a pozniej to bylo juz z gorki:tak::tak::tak::tak:Ja Je szybko oduczalam bo jak mialy kolo 1,5 roczku to juz byly bez pieluch w dzien i w nocy:tak::tak::tak:A wiec powodzenia Kochana:-)
A skurczu lydki wspolczuje:no:

ANABUBKA
A dlaczego masz az tak bolesne te @?Wspolczuje:no::no::no:

PATI
Zdrowka dla dzieciaczkow,oby na nastepnej kontroli bylo juz o wiele lepiej:tak::tak::tak:

ANKA
No to super ze Laura sie tak wybawila:tak::tak::tak:Moi tez czesto z lozka robia sobie trampoline hehe
A na solke mozemy isc jak mnie odwiedzisz;-):-)

Dowikla to Dominik wyglada jak Gołota mówisz???;-);-);-)
ale pustki jaaaa:szok::szok::szok:
Anabubka.....wiesz co ja @ przeżywałam tylko z ketonalem:sorry2::sorry2: bez niego to szpital:dry::dry::dry:współczuje

witam i ja

Laura obudzila mnie po 9 ale ja jeszcze do 10 musialam dolezec w lozku:-D:-D:-D
Wczoraj moj wrocil z szampanem wiec ucieklam i nawet sie nie pozegnalam:zawstydzona/y:
Lali w nocy miala jakies koszmary:eek:w nocy przyszla spac do naszego wyrka:eek:
Dzis mam koolezanke na kawce wiec musze jakies ciasto zrobic albo kulki serowe do wyboru:-D
Pomysle a potem zrobie.Najpierw zakupki, pranie, prasowanie i ogarniecie mieszkanka.W sumie kuchnie mam zrobiona w polowie, lazienke wczoraj zrobilam wiec luzik:tak:

Dowikla ja bardzo chetnie na te solke sie wybiore z Toba:tak::tak:Co do trampalinki z lozka to chyba wszystkie dzieci to uwielbiaja robic.Ja pamietam jak sama skakalam a mamuska krzyczala ze lozko zarwiemy:-D

Surowe mieso w ciazy absolutnie:no:Ja nawet normalnie nie jem wiec na szczescie nie musilama sie pilnowac:-DSery plesniowe tez mi nie podchodza wiec luzik.Ale skoro pasteryzowane mozna to nic tylko szukac jak ktos lubi

Anabuba Ty to masz te bole @ jak porodowe:szok::confused:Ketonal to przeciez bardzo mocny jest:cool:Wspolczuje Ci serdecznie i niech te dni szybko mijaja bo sie mozna tylko wykonczyc

reklama
Witam z rana:-)
Agnes to dobrze, że jest lepiej. Najlepszą metodą jest brak reakcji:tak::tak:
NAtalineczka ja uwielbiam pleśniowe i też i mi tak samo powiedziano, że plesniowe tak, ale z pasteryzowanego, bo głównie o mleko tu chodzi. Chociaż kiedys też spotkałam się, że nie chodzi tu o mleko a o tą pleśń....że tam coś moze być..

A ja ledwo zwlokłam się z łóżka. Złapał mnie mega mocny skurcz łydki...oczywiscie tej samej co w tamtej ciąży mnie męczyła co noc..aż bałąm się zasypiać:dry: No i co z tego, że biore magnez. Skurcz odpuscił, ale noga będzie boleć cały dzień:sorry2:
Co do odsikiwania dzięki dziewczyny za wsparcie. Michał dosikuje co chwilę, a dzis z rana poranny sik podzielił na 4 raty:szok::szok::szok: dwie udało się złapać no nonia.
Ale natali żeby on wstawał z sucha pieluchą rano po całej nocy to :no::no::no:i dłuugo pewnie nie:no:
ja wieze ze chodzi o ser a nie o pleśn;-):-D
współczuje skurczu lydki, z czarkiem tez mialam i to prawie co noc:sorry2:
a co do sikania to mu jeszcze zwieracze nie trzymaja :no::no:
czarek po nocy nie wiem czy ma sucha bo go przebieram jak juz mleko zje i nie wiem czy w nocy sika czy zaraz po mleku:eek:
ale wydaje mi sie ze po mleku wiec niedlugo odpampkowywanie;-)
Kernuś &&&&&&&&
Surowe mieso w ciazy absolutnie:no:Ja nawet normalnie nie jem wiec na szczescie nie musilama sie pilnowac:-DSery plesniowe tez mi nie podchodza wiec luzik.Ale skoro pasteryzowane mozna to nic tylko szukac jak ktos lubi
co do miesa surowego to lekarz co sie wypowiadal to mowil ze nie tylkow ciazy surowe ale wogole surowe mieso nie jest wskazane:tak::tak::tak:
ale ja nienawidze surowego miesa:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
a pleśniowych nie trzeba dużo szukać bo jak lekarz mówil 70-80% tych erów jest z paseryzowanego mleka:tak::tak:
a jak wczoraj przy polkach czytalam to nie spotkalam zadnego innego:no::no::no:

witam sie z wami w ten sobotni dzien;-)
u nas dzis o dziwo slonce:eek:
i ponad 10*
dziwne:eek::eek:
m poszedl poplacic podatek u soltysa i czynsz do spoldielni
i bedziemy juz chudsi:sorry2::sorry2:
a ja dzis w nocy o 4 sie obudzilam i nie moglam spac przyszlam dopokoju i ogladalam tv do 7 a jak o 7 poszlam sie polozyc do pokoju patrze a synek nie spi i wola mleko wiec poszlam mu zrobic:tak:
pozniej zjadl i wskoczylismy do lozka m zaczal cos marudzic a ja mu powiedzialam ze nie spie juz od 4 i tez bym chciala troche pospac:sorry2:
wiec wstal ubral mlodegoi posedl a ja spalam do 10:17 :tak::tak:
wstaje a tu niespodzinka zmywara sie tlucze posprzatane w domku super tak to ja sie moge budzic;-);-)
a i na allegro sobie ksiazki zamowilam:tak::tak:
trylogie Paulliny Simons a trafila mi sie bo nowe w miekkiej oprawie z przesylka wychodza po 104 lub wiecej a ja za 89 zl kupilam w twardej i przesylka gratis:tak::tak::-):-)
wiec mi sie trafilo;-)
m sobie pasek upatrzyl do spodni i kazal sobie zamowic wiec jeszcze pasek mam zamowic:tak::tak:
obiadek mamy ze wczoraj i tak sobie mysle gdzie by sie tu wybrac dzis z mlodym;-);-)
nuda w domu i tyle:sorry2::sorry2:

Do góry