reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
nie do końca zgodzę się z opinią że "tatusie" nie pomagają w wychowaniu dziecka, my więcej pracujemy i dlatego nie ma nas więcej w domu :) poza tym jak ktos już siedzi w domu z dzieckiem to wcale nie znaczy że ciągle musi byc czujny (sam siedzialem ze swoja córeczką jak miała roczek przez pół roku) wiec wiem, że dziecko spi w południe (więc jest czas na inne zajęcia) około godziny - dwóch dziennie. Teraz wracam później i nadbrabiam ten czas wymyślając bajki małej, wpadłem na taki pomysł kupiłem dziecku narzutę z liskami taka jak tutaj:
Liski - rękodzieło artystyczne narzuty patchworki na łóżko prezenty ślubne luksusowe ekskluzywne oryginalne ręcznie robione mazurska sztuka
i zanim mała się położy wymyslamy razem codziennie inna bajke na dobranoc, mała zaskakuje mnie codziennie nową historią, a to liskiem szukającym skarpetek lub plecaka (wiem przynajmniej co się działa w ciągu dnia jak mnie nie było) wiem że mała powoli zaczyna rozumieć tą naszą zabawę i dzięki temu (niby przez bajki) możemy sobie opowiadać to co się wydarzyło w ciagu dnia.

Ja tylko na chwilke bo zabieram sie za robienie salateczki i sernika:tak::tak::tak::tak:
M poszedl na mecz,wiec jestem sama z mlodymi :-):tak:

ojjjj jakie tu dzisiaj pusto:-(
ja mam chwilke i wpadłam na bb,dzeci sa niemożliwe ale na szczescie m sie nimi zajmuje bo ja juz nie mam sily:no:

iwicik-kochana leż i odpoczywaj,mam nadzieje że sie juz lepiej czujesz.

Laura juz w lozku wykapana i po kolacyjce
Maz pojechal do ksiegowego a ja sprzatnelam kuchnie bo wczesniej nie zdazylam - robilam kulki serowe i jak tylko skonczylam przyjechala kolezanka:-)
Robilam zapiekanke z trotelini i szpinaku musze przyznac ze byla mega pyszna:tak:
Ja tez rozmrazam petko kielbaski:-D:-D
Chyba wezme sie za prasowanie bo sporo tego
Na dodatek cos mnie prawy jajnik boli:eek:dawno go nie odczuwalam:cool:

He he no to super ze chociaz w zamrażalkach macie jakies ostatki kiełbaski :-D:-D:-D

Ja sobie poleżałam i jak narazie bólu ni ma , maksiu poszedł sie kąpać a mąż wyskoczyl na piwko do sklepu z sasiadem ale pewnie zaraz wróci bo sklep tylko do 20.00 :-D:-D:-Da tam sprzedaje taki pan który ma upierdliwa mame ze jak nie zamknie sklepu na czas to wychodzi z pała i leje wszystkich pijaków którzy nie chca opuscic sklepu:-D:-D

A ja ide zjesc własnie kanapeczki i herbatke sobie zrobie :tak::tak::tak:

He he no to super ze chociaz w zamrażalkach macie jakies ostatki kiełbaski :-D:-D:-D

Ja sobie poleżałam i jak narazie bólu ni ma , maksiu poszedł sie kąpać a mąż wyskoczyl na piwko do sklepu z sasiadem ale pewnie zaraz wróci bo sklep tylko do 20.00 :-D:-D:-Da tam sprzedaje taki pan który ma upierdliwa mame ze jak nie zamknie sklepu na czas to wychodzi z pała i leje wszystkich pijaków którzy nie chca opuscic sklepu:-D:-D

A ja ide zjesc własnie kanapeczki i herbatke sobie zrobie :tak::tak::tak:
nie ma jak Edka mamusia:))
wez no mi fotki wyslij z komuni bo sie doczekac nie moge

moje dzieci już nakarmione i w łużeczkach już leżą,ale jak na razie to nie maja zamiaru spac.a ja zaraz ide pocwiczyc i sie wykąpac a nastepnie spac bo jestem mega padnieta.

ania,iwicik-no własnie, może jakies fotki wrzucicie z komuni?:tak:

reklama
i ja sie pojawiam :-)

troche poczytałam ale nie za wiele,jedno co mi utknęło:

IWCIK !!!!!!!!!!! ODPOCZYWAJ,MAM CI NAKOPAĆ DO TYŁKA??????DBAJ O SIEBIE KOCHANA :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwka w łozku ale coś spac jej sie nie chce widzę,opowiada sobie zmyśloną bajkę :-D:-D:-D:-D:-D aż miło posłuchać :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Do góry