reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam

przepraszam za tak długa nieobecność

wczoraj wyszlismy z Damiankiem ze szpitala, ale diagnoza mnie tak przeraziła że ryczałam jak bóbr - psychicznie nie dałam rady. Na razie mamy ciężkie AZS które będzie niestety do końca życia, astma oskrzelowa, gronkowiec złocisty przez rany skórne się przyplątał i podejrzenie zespołu Hiper IgE, był 10 dni na sterydach dożylnych i tak spuchł że 3kg do przodu, dalsza opieka alergologa, dermatologa, stomatologa, immunologa, kardiologa i dostaliśmy skierowanie do centrum zdrowia dziecka w Warszawie bo w naszych szpitalach juz Nam nic więcej nie pomogą :(

przepraszam ze tylko o sobie, ale czasu brak

reklama
hej lasencje a co tu takie pustki????????:szok::szok::szok::szok::szok:
nawet jednej strony nie napisalycscie:szok::szok::szok::szok::szok::szok:

pislaam wam wczoraj ze cos dreszcze mialam
cala noc mnie telepalo zimno ale nie mialam sily sie obudzisc i podenisc zeby zmierzyc temp.
rano dziewczyny mnie obudzily kolo 9.nie moglam prosto wstac z lozka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
tak mnie brzuch nasuwal ze :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
i glowa mi pekala.mierzez temperature a tam prawie 39stopni:szok::szok::szok::szok::szok:
wzielam ketonla a za godzine ibuprom bo nie calkiem przeszlo
dopeiro po tych 2 lekach zadzialalo jak trzevba
niestaty goraczka mnie caly dzien trzymala-tzn poki leki dzialaly to bylo ok,ale jak puszczaly to znowu
a bol glowy caly dzien mimo lekow:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ogranlema troche chalupe,kolo 14 przyjechaly kolezanki do Pauliny
oj bylo glosno:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
myslalam ze mi glowa pekeni ale jakos przezylam:-D

dziewczyny pojechaly do domu przed 19.dobrez ze przestalo padac to sie na dworzu tez bawily.i tylko sie krecily do domu i na dwor wiec mialam niezly sajgon do sprzatania

torcik byl,obiadke,balony i inne cuda
Paulina zadowolona,dziewczyny chyba tez bo wyjsc nie chcaily:-)
wiec dzis mialam 8 dzieci w domu:-)
moj poszedl na strch spac:happy2:
mamy tam takie lozko wolne,a ze nie bylo bardzo zimno to tam sal az do 17:szok:
i po 19 znow pojechal do roboty

posprztalam,dziewczyny juz spia

j

wiec wstal ubral mlodegoi posedl a ja spalam do 10:17 :tak::tak:
wstaje a tu niespodzinka zmywara sie tlucze posprzatane w domku super tak to ja sie moge budzic;-);-)
a i na allegro sobie ksiazki zamowilam:tak::tak:
trylogie Paulliny Simons a trafila mi sie bo nowe w miekkiej oprawie z przesylka wychodza po 104 lub wiecej a ja za 89 zl kupilam w twardej i przesylka gratis:tak::tak::-):-)
wiec mi sie trafilo;-)
m sobie pasek upatrzyl do spodni i kazal sobie zamowic wiec jeszcze pasek mam zamowic:tak::tak:
obiadek mamy ze wczoraj i tak sobie mysle gdzie by sie tu wybrac dzis z mlodym;-);-)
nuda w domu i tyle:sorry2::sorry2:

no to Ci maz niespodzianke zrobil:tak::tak::tak::tak:

[

ANABUBKA
A dlaczego masz az tak bolesne te @?Wspolczuje:no::no::no:
]

pzez ta nieszczesna endometrizoe
co lepsze nie mam teraz bardzo obfitej ale za to cholernie bolsena,dawno takiej nie mialam
mam torbiele w blznie po cc i sie wszytsko kumuluje

Kokusia no nie narzekaj:-D chociaż masz gdzie posadzić..a potem takie pyszności swoje:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes: No ale afkt, trzeba tez robić żeby mieć.
Iwcikja ci mówię po raz ostateczny;-) Proszę mi wiecej nic takeigo nie robić!! Żadne tam koszenie trawki itp...
Michał coraz częściej siada na nocnik i za każdym razem mamy sukces:tak:
Natali swojska kiełbasak...ale Ci fajnie:-) to dal mnie pasztecik..taki z gałką muszkatołową;-)

gratki dla Michasia

A ja szukam sposobu na popsucie swojego starego odkurzacza, Mam jeszcze panieński kupiony najtańszy ze sklepu a jest nie do zdarcia normalnie. A mi się marzy jakiś taki z nowszych wypasionych. No ale kurde szkoda starego dziadka póki jeszcze na chodzie:eek:

ja swoj poprzedi rozwalilam.nie spaecjalnie ale
odkurzalam nim pyl z gipsu i kleju
i w koncu sie zapchal i zagrzal i juz sie nie zalaczyl:-):-):-):-):-):-):-)
wlacz go na pusto na 2 godziny,moze sie przegrzeje:tak::tak::tak::tak::-p:-p:-p:-p:-p

He he no to super ze chociaz w zamrażalkach macie jakies ostatki kiełbaski :-D:-D:-D

Ja sobie poleżałam i jak narazie bólu ni ma , maksiu poszedł sie kąpać a mąż wyskoczyl na piwko do sklepu z sasiadem ale pewnie zaraz wróci bo sklep tylko do 20.00 :-D:-D:-Da tam sprzedaje taki pan który ma upierdliwa mame ze jak nie zamknie sklepu na czas to wychodzi z pała i leje wszystkich pijaków którzy nie chca opuscic sklepu:-D:-D

A ja ide zjesc własnie kanapeczki i herbatke sobie zrobie :tak::tak::tak:

hehhehhehe
dobra babka
w kazdym skelpie nby sie taka przyadala
i w barze:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

witam

wczoraj wyszlismy z Damiankiem ze szpitala, ale diagnoza mnie tak przeraziła że ryczałam jak bóbr - psychicznie nie dałam rady. Na razie mamy ciężkie AZS które będzie niestety do końca życia, astma oskrzelowa, gronkowiec złocisty przez rany skórne się przyplątał i podejrzenie zespołu Hiper IgE, był 10 dni na sterydach dożylnych i tak spuchł że 3kg do przodu, dalsza opieka alergologa, dermatologa, stomatologa, immunologa, kardiologa i dostaliśmy skierowanie do centrum zdrowia dziecka w Warszawie bo w naszych szpitalach juz Nam nic więcej nie pomogą :(

witaj
oj wspolczuje
nawet nie wiem co powiedziec
badz silna kobieto!

oooo widze że dziś jetsem pierwsza na posterunku :-):-):-)

Oliwka nie dała pospać jak zwykle,wstała ok 7.00 a teraz szaleje z balonem :tak::tak::tak:

M poszedł robic śnadanko:tak::tak::tak:

Natali ale to nie jest żadna promocja. Ja jestem zarejestrowana na portalu do testowania i tam się załapałam. Ten wózek ma też gondolkę tylko że moja Natalka już za duża to dostaliśmy samą spacerówkę. Na pewno niedługo ma ruszyć kampania delti cat też w wersji z gondolą lub sama spacerówka

Wzięliśmy sobie wózeczek żeby nie babrać się w tym błocie z Nati na rękach i super nam się sprawował. Chyba znowu zaczniemy zabierać wózek na każdy wypad z domu bo ostatnio już Natusia albo na nóżkach albo na rękach u któregoś z nas.
Mieliśmy robić jutro grilla ale odłożyliśmy na przyszły tydzień bo ta pogoda taka do d*y a jeszcze na jutro deszcze zapowiadają.
Teraz mężowy z teściem i Tusią pojechali na cmentarz a ja ze śpiącą Nati zostałam. Trzebaby się za porządki jakieś zabrać ale mi się nie chce:no:
e no to super ci sie trafilo:tak::tak::tak::tak:
u nas tez bez wozka ani rusz oststnio pojechalismy to m musial malego na rekach nosic:blink::blink:
Moja to wstaje z nocy nie tylko z mokrą pieluchą ale i spodniami. Ale ona potrafi nawet 3 kubki wody w nocy wypić więc gdzieś to się potem musi znaleźć:-D
a no to jak tak to tak:tak::tak:;-)
K
Natali swojska kiełbasak...ale Ci fajnie:-) to dal mnie pasztecik..taki z gałką muszkatołową;-)
to do iwcik proszę bo u niej świniobice:tak::-D:-D
Kochana nie przejmuj się, ja Kubę też uczę sikać do nocnika i jakoś idzie mu to jak krew z nosa :sorry2: ale on sika kilka razy na dzień do nocnika, sam siada jak chodzi bez pieluchy i leje przez spodnie :-D tylko też nie chce wołać, on leń do gadania jest :sorry2:
póki M wolne będzie mieć :tak: a tu mój odkurzacz i laptop :tak:
R530 T6600 2.2GHz/15,6/4/500/Win7 NV310M # OKAZJA (1026644539) - Aukcje internetowe Allegro
Odkurzacz Samsung SC6260 - porównanie cen w sklepach internetowych
no to się pochwaliłam :zawstydzona/y: idę sobie lakier zmyć z paznokci i chyba się zdrzemnę. Jak nie zasnę to wieczorem zajrzę :tak:
super zakupy:tak::tak::tak:
zycze szybkiej przeprowadzki:tak::tak::tak:
nie do końca zgodzę się z opinią że "tatusie" nie pomagają w wychowaniu dziecka, my więcej pracujemy i dlatego nie ma nas więcej w domu :) poza tym jak ktos już siedzi w domu z dzieckiem to wcale nie znaczy że ciągle musi byc czujny (sam siedzialem ze swoja córeczką jak miała roczek przez pół roku) wiec wiem, że dziecko spi w południe (więc jest czas na inne zajęcia) około godziny - dwóch dziennie. Teraz wracam później i nadbrabiam ten czas wymyślając bajki małej, wpadłem na taki pomysł kupiłem dziecku narzutę z liskami taka jak tutaj:
Liski - rękodzieło artystyczne narzuty patchworki na łóżko prezenty ślubne luksusowe ekskluzywne oryginalne ręcznie robione mazurska sztuka
i zanim mała się położy wymyslamy razem codziennie inna bajke na dobranoc, mała zaskakuje mnie codziennie nową historią, a to liskiem szukającym skarpetek lub plecaka (wiem przynajmniej co się działa w ciągu dnia jak mnie nie było) wiem że mała powoli zaczyna rozumieć tą naszą zabawę i dzięki temu (niby przez bajki) możemy sobie opowiadać to co się wydarzyło w ciagu dnia.
no to gratuluje Tatusiu pomysłu:tak::tak:
swietny z tą matą:tak::tak::tak:
zycze wielu milych opowiesci;-)
witam

oj bidoczek:no::no::no::no:
&&&&&&&&&& za was:tak::tak::tak:

witam sie rankiem mlody obudzil sie o 8 u nas wiatr wieje i jest 5 *:sorry2:
kwiaty na balkonie zaczynaja kwitnąc wiec trza je dzis wadzic do skrzynek co by mi nie padly:tak::tak:
pelargonie tez do domu zgarnelam bo w taka pogode kwitnac nawet nie chcialy:sorry2::sorry2:
a terax dwa dni i juz kwiaty nowe popuszczaly na parapecie:tak::tak:
jeszcze folie musze sobie skombinowac:tak:zeby je przykrywac na deszcz:tak::tak:
a mnie zgaga zaczyna brac:sorry2:
ale taka ino ino leciutenka:tak::tak:
mam nadzeje ze na tym poprzestanie;-)
m jeszcze spi mielismy dzis sie gdzies jechac ale nie wiem czy wyruszymy:sorry2:
moze po oiedzie

Witam z ranca:-)
Dzisiaj wszyscy sobie pospalismy prawie do 10:tak::tak::tak:
Pogoda jak zwykle dupna:no::no::no::no:Mlode mimo tego ze dlugo spaly to sa jakies marudne i oryczane:no::no::no:

ANABUBKA
Super ze imprezka sie udala i Paulina zadowolona:tak::tak::tak:A bolu glowy i temp wspolczuje:no::no::no:

JULIA
Wspolczuje problemowo z malym:no::no::no:Trzymaj sie Kochana

Witam w zimną niedzielę. Pogoda to się chyba nigdy nie poprawi :no: Kuba wczoraj lepiej dzisiaj gorzej :no: co zje to zwymiotuje :no: już normalnie nie wiem co mam mu dać jeść. Tylko pije na szczęście dobre i to :tak: mam nadzieję że to nie jelitówka, chociaż rozwolnienia nie ma :tak: całą noc prawie nie spałam bo co chwilę pierdział i musiałam sprawdzać czy nie wypłynęło co nie co :dry: teraz Kubek śpi, dobrze że gorączki nie ma. Ale jutro znowu pójdę do lekarza jak rano będzie z nim tak samo, bo to może znowu przez lek :sorry2: już sama nie wiem. Idę się położyć, bo spać mi się chce i głowa mnie boli :dry: miłego dnia życzę :tak:

hej witam i ja

maz w kosciólku a ja zostałam i odpoczywam z nogami do góry , maksiu sie bawi a rosolek sie gotuje wiec obiad z głowy , miałam zaplanowanego grilla ale dupa blada bo leje jak cholera:tak::tak::tak:

moje dzieci już nakarmione i w łużeczkach już leżą,ale jak na razie to nie maja zamiaru spac.a ja zaraz ide pocwiczyc i sie wykąpac a nastepnie spac bo jestem mega padnieta.

ania,iwicik-no własnie, może jakies fotki wrzucicie z komuni?:tak:

wrzuce jakies tylko musze zgrac:-):-)

i ja sie pojawiam :-)

troche poczytałam ale nie za wiele,jedno co mi utknęło:

IWCIK !!!!!!!!!!! ODPOCZYWAJ,MAM CI NAKOPAĆ DO TYŁKA??????DBAJ O SIEBIE KOCHANA :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwka w łozku ale coś spac jej sie nie chce widzę,opowiada sobie zmyśloną bajkę :-D:-D:-D:-D:-D aż miło posłuchać :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Agnes zrozumialam i odrazu w oczy sie rzuca nie sposób nie przeczytać:-):-):-)teraz odpoczywam bo wczoraj juz wziełam trzy tablety i bolało ale dzisiaj juz jest dobrze:tak::tak::tak: a jutro wizyta u gina to mu powiem ze mnie tak brzuch bolał:tak::tak:

witam

Kochana trzymaj sie mocno i nie dziwie ci sie ze płakałas bo ja z samego czytania twiojego posta łzy mi poleciały:-:)-:)-:)-(tulam mocno:tak:

Anabubka oj przydałaby sie taka baba szczególnie w barach:-D:-D:-D super ze impreza udana ni=o i mam nadzieje ze ból głowy szybciutko przejdzie:tak::tak::tak:

Natali ja ze zgaga to sie mecze juz od dawna wiec wcinaj migdały pomagają:tak::tak::tak:

Beatko zdrówka dla Kubusia moze faktycznie lek mu nie odpowiada:-:)-:)-(

Ide zgram foty na kompa to wrzuce jakie z komuni:-):-):-)

MiL.jpgja i wiki.jpgsuper.jpg

Bez smiechu bo ja to juz jak pączek wygladam:-D:-D:-D

A tam Laura i Maksiu:tak::tak::tak:

Witam w zimną niedzielę. Pogoda to się chyba nigdy nie poprawi :no: Kuba wczoraj lepiej dzisiaj gorzej :no: co zje to zwymiotuje :no: już normalnie nie wiem co mam mu dać jeść. Tylko pije na szczęście dobre i to :tak: mam nadzieję że to nie jelitówka, chociaż rozwolnienia nie ma :tak: całą noc prawie nie spałam bo co chwilę pierdział i musiałam sprawdzać czy nie wypłynęło co nie co :dry: teraz Kubek śpi, dobrze że gorączki nie ma. Ale jutro znowu pójdę do lekarza jak rano będzie z nim tak samo, bo to może znowu przez lek :sorry2: już sama nie wiem. Idę się położyć, bo spać mi się chce i głowa mnie boli :dry: miłego dnia życzę :tak:
o kurcze chorowitki jedne:no::no::no:
moze zrob mu glodowke poprostu i tylko pic dawaj ja jak czarek na jelitowke nam zapadl to jeden dzien mu diety zrobilam tylko suchary jadl no i picie dostawal ile chcial herbatki ale bez ani grama cukru taka gorzką nic innego do jedzenia nie dostal:no::no:
zreszta sam nie chcial jesc za bardzo:sorry2: dopiero wieczorkiem jak widzialam ze mu juz przechodzi to takiego rosolku chudziutkiego dostal i tez nie duzo tak tylko na rozgrzanie:tak::tak::tak:
i na nastepny dzien tez dieta ale juz nie taka straszna rosolek na obiad zjadl i tez sucharki:tak::tak::tak:
no ale wiecej i po jelitowce nie bylo sladu:no::no:
Natali ja ze zgaga to sie mecze juz od dawna wiec wcinaj migdały pomagają:tak::tak::tak:
ja nie wiem nawet co to zgaga tylko podejrzewam ze to to i to pod bardzo lekka postacią:tak::tak: bo tylko takie lekkie cieplo czuje w przelyku:tak:
a wiem ze jak m ma zgage to czasem nawet gadac nie moze bo go tak pali:tak::tak:
mi narazie wystarczy mentos lub guma mietowa:tak::tak:

witam rosolek juz gotowy
jeszcze sie drugie danie robi:tak:
a pozniej na wycieczke;-);-)
zobaczymy czy nam sie uda
niedaleko wypatrzylam cyrkland z mini zoo
wiec sie dzis wybieramy:tak::tak:
na 100% mini zoo jest czynne nie wiem jak cyrkland jesli nie to jeszcze do western city sie wybierzemy:tak::tak:
jesli nie zapomne aparatu to popstrykam zdjecia;-)

reklama
elloo

ja na szybciora:-D
Cisto upieczone, obiadek sie gotuje, miesko dochodzi w piekarniku.Po obiadku jedziemy do mojej kuzynki:tak:
Laura szaleje od rana, dopiero zalozyla skarpetki i spodnie a tak latala w majtkach i koszulce:-D
Siostra piekne fotki:tak:

Do góry