reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

To jest wogole dziwna parafia bo to nie idzie o to ze w sobote ale o to ze 1 maja, bo ksiadz twierdzi ze swieto i kazdy ma wolne. 2 lata temu dziecko od brata meza mialo Komunie to wypadal czwartek i zadzwonilismu ze nie bedziemy bo M urlopu nie dostanie w srodku tygodnia

Zoe jak jezyka nie znasz to o jaka prace chcesz sie starac?

Anabuba moj przez zime byl w domu i mogl robic to kasy nie bylo a teraz kasa jest to jego nie ma. A trzeba wymalowac bo mam sliczne dzieciece graffiti po scianach
temu ksiedzu to juz odwala:szok::szok::szok:
A no widzisz, jak bb pożera posty, to trezba się bardziej wysilić, no troszkę się spociłam, ale jakoś poszło.
Mojego uspac to nie problem, gorzej z małą.
No i dobrze, że w końcu działąś kochana. Trzymam kciuki żeby jak najmniej boleśnie posżło.

No tak to jest, każdy ma swój gust, każdy ma inną technikę i ręke do cięcie. Jak znjadę fryzjera, który mnie zadowala, to trzyma się go i nie zmianiam. Gorzej, jak nagle znika z salonu i tyle go widzieli:baffled::baffled::baffled:. Tego ostatniego do tej pory nie znalazłam:baffled:

MH
ciężkie te pierwsze dni w przedszkolu, co? Ja podejrzewam, że cięższe dla nas niz dla naszych dzieci...
No i gratuluje kolejnej naszej ogrodniczce. Ale bedzie fajnie późńiej te wasze foteczki kwiatowe pooglądać

Anka, fotki ze współnego wypadu bombowe, no i już buziaczki , no no no!:-D

Kochana, zdążyłam napisać, że wszystcy spią, zatwierdzić i maął zaczeła mnie wołąć:-D. No ma wyczucie czasu, hehe.

No i wszytcy wstali, na raty już dpisywałam, zero skupienia , na bank zapomniaąłm o czymś!

U nas wesoło. Wczoraj wiecej nas nie było niż byliśy w domu. Mała wróciła i o 19 chciała już iść spać. No niestety, za wczesnie by było. W nocy kot szopke odstawiał, wariował i biegał a ta jak zabita, hehe. Nam tez sie dobrze spało.

Dziś mięliśmy w planach wypad na miasto, a tu prosze leje jak z cebra!

Krzywo się patrzą, wiec chyba odejde od kompa:-(

Dużo słonak dziewczyny.

Aaaa, która to szczęściara miała burze??? Wrocław-ale Co zazdroszczę!!!!!!!!!!!!!!

No już spadam!
Tak sie Laura kocha z Emily od Agnieszki :))
Wowolalas wilki z lozek:-D:-D:-D
hej witam porannie czekam na meza bo mówił ze dzisiaj wróci a tu go jeszze nie ma nie wiem co jest grane poczekam jeszcze chwile a jak nie to zadzwonie do niego i sie zapytam co jest grane:-D:-D:-D

U mnie jak narazie sloneczko swieci i na termommetrze w cieniu mam juz 15 stopni ciepełka wiec jest super:-):-):-)
Pewnie pójde znowu odrobinke do tych nieszczesnych truskaweczek :-D:-D:-Dbo pózniej zapowiedziała sie juz z rana sasiadeczka na kawke wiec nie bedzie czasu bo my to jak juz pijemy kawe razem to i ze 4 godziny:-D:-D:-D
i jak dotarl?
U mnie tez cieplutko slonko swieci wiec zaraz wychodzimy
czarek baje oglada a ja z kawka na kompika a co:-p
dzis do ginka, juz sie nie moge doczekac z jednej strony bo chcialabym juz wiedziec ale z drugiej nie wiem czy mi cytologii nie bedzie chcial robic:sorry2:
mam mu przyniesc moja ostatnia cytologie a mialam ja 5.11 wiec zapewne bedzie mi robil:dry::dry: a to 50 zl do tylu znow:dry::dry:
a w portfelu 200 zl
do konca miesiaca, skad tu pieniadze wziasc??:sorry2::sorry2:
chyba zaczne wyprzedawac sukienki, jedynie ta ze slubu sobie zostawie:tak::tak::tak:
skoro nie masz kasy to mozesz mu powiedziec ze nastepnym razem zrobisz cytologie;-)
Czekamy na wiesci po wizycie
Witam
pogoda fatalna,bo ponuro i pada:no::no::no:Mlodzi pospali mi prawie do 9 wiec mam nadziej ze sa wyspani:tak::tak::tak:OBY

ANKA
Super foteczki:tak::tak::tak:I widac ze zarowno dziecie jak i dorosli sa zadowoleni z wypadu:tak::tak::tak:

ANABUBKA
Super ze z rwa P juz lepiej :tak::tak::tak:Ale cena lekarstw no coz i akurat potrzebne Wam to przed komunia

A ja nie mam problemu jak mlode jada na rowerkach,bo przed ulicami sie zawsze zatrzymuja:tak::tak::tak:No i jezdza w sumie same wiec jest git:tak::tak::tak:
ale masz sie fajnie ja musze laurze kupic rower bo niestety z pedalami nie posiada:-D
Witam laski w ten deszczowy poranek:happy:
wczoraj tak ciepło DZIŚ DESZCZ WIATR i do tego zimno jakoś :dry:
nocka fajna tylko krótka :-Dja nie wiem co jest chyba jakieś przesilenie wiosenne czy cuś bo padam koło 22 zaraz jak wrócę z pracy tylko prysznic i najczęściej w trakcie rozmowy z Pietruchą zasypiam :baffled:a rano jak dzwoni budzik o 6.30 to jestem niedospana :baffled:
As ty jak zawsze w pędzie :-D
Natalineczka jak ja mam ci wytłumaczyć jakie to kwiaty jak ja sie na tym zupełnie nie znam :-D:-D:-Da zdjęć nie mam :no:o jakieś fioletowe żółte białe różowe błękitne ale tak ze smakiem nie pstrokato a ładnie:tak:
MH ty to ranny ptaszek jestes ale domyślam si,ę że z własnej woli to ty tak o poranku nie wstajesz;-);-):-):-):-)
Agnes sliczne fatki małej a twoje gdzie????ty też miałaś obcinanae włosy ....:-D
Anka fotki super musiało być mega orąco jak patrzę na te zdjęcia:szok:
Iwcik kapitan pierwsza klasa :tak: a tych puchnących nóg współczuję mi tak przy Juli puchły i mi pomagała poducha do spania :tak:
Anabubka ty sama chodnik układasz????ty to umiesz robić???????? kurcze normalnie ty sie na wszystkim znasz:szok: A KOCHANA MIAŁAM CI WCZORAJ PISĆ W CASTO ROZDZIELNIA PRĄDU NA SKLEP NAZYWA SIĘ JAK???ANABUBA :-D:-D:-Dto jkest jakiś skrót z francuskiego jak mi tłumaczyli ale wyłam z tego :-D:-D:-D
Zuzkus komunia w sobotę czwartek..faktycznie dziwne ty tez widzę zaganiana na maxa :tak:
ZOE ja też podbijam pytranie gdzie tyu znajdziesz pracę bez znajomości języka??chyba lepiej najpierw iść do szkoły popołudniami pouczy,c sie języka a dopiero potem praca żłobek...
tyle zapamiętałam:zawstydzona/y:

kochana w ten dzien bylo 26st jak wracalismy bo w aucie termometr a to byl wieczorek 18h w poludnie to pewnie 30 bylo
TY to taka padnieta jak ja dzis wstalam z bolacymi noigami:baffled:Co ja w nocy biegam??:-D

ZA oknem piekna sloneczna pogoda:) Laura wcina nalesniki i mysle z nia isc na podworko co by czasu nie marnowac :)
O 17 ma wpasc kolezanka z coreczka wiec musze cos przygotowac do jedzenia bo jej mala bedzie zaraz po przedszkolu.Lubi zupke pomidorowa wiec fajnie bo mam w lodowce z wczoraj:D a potem zrobie zpiekanka ze szpinakiem i mieskiem mielonym:rofl2:
No coz pranie trzeba wstawic i sie ubrac
bede z doskoku

reklama
Witam :-):-)
U nas też coś pogoda sie psuje tak więc nie zdziwię się jak popołudniu zacznie padać :crazy::crazy:
Ja wczoraj generalne porządki robiłam więc dzisiaj zarządzam dzień lenia - tylko obiad ugotuję i koniec :-D:-D
Maja co z przedszkola wraca to śpiewa piosenki o mamie - oj widać że już się na dzień matki szykują :-p:-p

a co do Kaczynskiego to ja wole sie nie wypowiadac bo dla mnie to cale wybory sa nie na miejscu no ale coż zrobic taka polityka :no::no::no: ciekawa tylko jestem kedy zaczna jeden na drugiego wyciagac wszystkie brudy zeby tylko zebrac głosy, niby maja byc kulturalne ale ja w to nie wierze bo dla kandydatury zrobia wszystko i naobiecuja tez ...........a pózniej gowno robia , byle swoje kieszenie napchać bo biednym i tak nie pomoga...........

I otóż to :crazy::crazy:

A to mój maly kapitan Nemo :-D:-D:-D

Śliczny kapitan :tak::tak::tak:

wizyta u fryzjera wyszła spoko_Oliwka na szzcęście dała się obciąć :tak::tak::tak::tak: jestem z niej dumna,była bardzo dzielna.na początku była przerażona ale potem jej przeszło ,jeszce pani Natalia dała jej zabaweczkę to już w ogóle luzik ,przekupna ta moja córa :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
A tak wygląda Oliwcia po wyjściu od fryzjera :tak::tak::tak::-):-):-)

Ślicznie Oliwka wygląda i super że wizyta u fryzjera jej się spodobała :tak::tak::tak:

a to foty z wczoraj

Nasza modelka jak zwykle urocza :-D:-D:-D

.
Zrobiłam w sumie 25 km piechotką :szok::szok::-D:-D:-D:-D
Rano z małym do szkoły z psem,potem z Nilem na stajnię.Tam pies został a ja z kucykiem do przedszkola,potem do następnego i jeszcze do trzeciego.:szok::szok::-D:-D:-D.
W sumie dzieci z 3 przedszkoli było niecałe 20 ,bo tak chorują ,ale i tak z każdym dzieckiem trzeba chodzić 10 minut czyli średnio 1 km.
Prosty rachunek prawie 20 km to samo chodzenie w kółko z dzieciakami a reszta to droga do przedszkoli i powrót do stajni :baffled::baffled::baffled:.

Ojej chyba nogi odmówiłyby mi posłuszeństwa :szok::szok::szok:

Ania nie wiesz po co Iwcik prezenty Lali kuuje?>
bo wie ze pozniej jej oddasz i bedzie miala dla swoejj corci:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a ze moj chlop polamany to lwasnie dzis ukladalam chodnik:-)
jeszcze polowa mi zostala
mamy taki od furtki do glownje drogi z takich betonowych plyt jak kiedys byly
i jak kopali kanalizcaje to go ziwnelismy zeby nie polamali
a skoro moj chlop polamany to wiadomo tego nie zrobi a ja mam dosc lazenia po piachu wiec sie dzis za to wzielam

Kobieto ty jednym słowem samowystarczalna jesteś :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Hej dziewczyny, witam porannie, deszczowo i wietrznie.

U mnie też :crazy::crazy::crazy:

Oliwka wczoraj w ciagu dnia zrobila 5 luzniejszych kuper plus w nocy 1 i rano tez juz 1 i wszystkie takie luzniejsze:-(.
Dziewczyny co moge bez recepty kupic niuni na te biegunki w aptece ?????????????????

Smecta jest bardzo dobra :tak::tak::tak:

a w portfelu 200 zl
do konca miesiaca, skad tu pieniadze wziasc??:sorry2::sorry2:

Ja mam 200zł do 10 maja :crazy::crazy::crazy::crazy:

Witam .
Ja znów jak po ogień.
Nic nie czytałam,bo czasu brak.:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Wybaczycie?;-):-):-)

Wpadłam Wam tylko ogłosić,że zapisałam się na kurs.
Ech co by mi mało obowiązków było....:tak::-D:-D:-D
Myśle jednak,że warto spróbować.
Jeśli nie praca terapeutyczna z dziećmi to chociaż I stopień do pracy z moim Kubusiem w domu zrobię.:tak:;-):-):-)
Dla niego warto się poświęcić :tak::rofl2::rofl2::rofl2:
Koszt porażający niestety :baffled::baffled::baffled::baffled:
1 weekend 924 zł :szok::szok::baffled::baffled::baffled:

Wklejam info dla zainteresowanych

Fundacja Rozwiązać Autyzm
rzeczywiscie koszt niebatelny, ale czego sie nie robi dla dzieci;-):tak::tak:
ale kochana ja nie wiem jak ty to robisz ze twoja doba ma chyba 48 godz:-D:-D:-D
skoro nie masz kasy to mozesz mu powiedziec ze nastepnym razem zrobisz cytologie;-)
Czekamy na wiesci po wizycie
i chyba tak zrobie, albo jak mi zrobi badanie to sie zapytam czy nie moglabym poprostu zaplacic nastepnym razem:tak::tak::tak:
nast wizyta po wyplacie wiec bedzie juz kasa:tak::tak::tak:

a ja nie wiem czy wstawiac pranie czy nie, suszarka juz uwiazana na balkonie ale jakas ta pogoda niepewna:no:
wiec sama nie wiem:sorry2::sorry2:
chyba na jutro zostawie:tak::tak:
nie wiem co ja mam zrobic co by mi czas szybciej zlecial, juz posprzatalam i nadal nuda
Czarek juz trze oczy:szok::szok:
i nie wiem czy juz go polozyc?
chyba go lulne na lozeczko

a co do lozeczek znalazlam takie:
MASYWNE ŁÓŻKO SOSNOWE LILY 3 KOLORY BCM (1014026632) - Aukcje internetowe Allegro
łóżko MONO NAMIOT dla dziecka MATERAC (1013847332) - Aukcje internetowe Allegro
mozna jeszcze tam zamontowac zjzdzalnie z drugiej strony
tyle ze czarek to jeszcze za maly bo jak by mi zladowal :szok:
strach pomyslec

i jeszcze:
ŁÓŻKO ŁÓŻECZKO MIŚ z pojeminikiem NOWOŚĆ! (1009449166) - Aukcje internetowe Allegro
AUTO ŁÓŻECZKO - ŁÓŻKO SAMOCHÓD + GRATIS !!! (1000603029) - Aukcje internetowe Allegro
SWIAT MEBLI KIDS LOZKO WOZ STRAZACKI 2os K02 59826 (1010440005) - Aukcje internetowe Allegro
ŚLICZNE LITTLE TIKES ~THOMAS & FRIENDS :))) (1005620266) - Aukcje internetowe Allegro
ŁÓŻKO DREWNIANE TOMEK Z BALDACHIMEM (1010618995) - Aukcje internetowe Allegro
kase czarek ma zalegla za przenty mu musimy oddac bo pozyczlismy:-p:-p
wiec cos kolo tysia sie uzbieralo, ni i my troszke mozemy dorzucic:tak::tak:

ja wiecie cos na temat tych lozek chodzi mi o wady czy zalety, moze ktoras z was ma albo znajomi bylabym wdzieczna;-);-):tak::tak:

Witam Was kochane
Ania mnie poonformowala ze sie o mnie dopytujecie wiec postanowilam sie odezwac.
Wybaczcie ale ostatnio mam zero weny na kompa wpadam tylko co nie co poczytac lub poszukac co potrzebuje i zaraz go wylanaczam jest super pogoda to korzystamy.
Teraz tez wzielam Emily na taras do piaskownicy ona sie super bawi a mamusia korzysta z laptopa:))
Dzis jedziemy do laryngologa na kontrole z tym plynem w uszach
Mam nadzieje ze operacja nas ominie.
A tak to Emily dalej bez kaszlu i kataru i mam nadzieje ze tak juz zostanie.
Sory ale nie bede odpisywac na posty bo bym musiala bardzo duzo nadrabiac.

Natalineczka nie pomoge w lozkach bo my mamy z mamuta z ikea.Ale moja kumpela ma dla corki to pierwsze i jest zadowolona:tak:Mala od niej ma 5 lat wiecx dla czarka jeszcze chyba za wysokie lozko alke tak za 2 lata bylo by extra.Moja jak jedzie do tej malejk to sie super tam bawia na lozku i pod lozkiem:-D

Agnieszka wpadla dac znac ze zyje:-D:-DMoja tez w piaskownicy chcialam je wziasc na dwort to sie uparla ze chce do pisakownicy na balkon:baffled:

Anaconda wysylam Ci troche sloneczka.

Pranie sie kreci.Laura z tata je drugie sniadanko :) Sami je przygotowali bo ja na bb:-D:-DNo coz niech sobie radza:-D:-D

to i ja się witam ze słonecznego jeszcze prawie Lublina;-)ale widzę, ze niedługo juz to słońce poświeci bo jakiś wiatr się zrywa i chyba będzie padać:baffled:

zaznaczyłam sobie cytaty i gdzie one są??????????:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
a z pamięcia krucho niestety:baffled::baffled:
wszystkie fotki obejrzałam i śliczniusie dzieciaczki macie, a Oliwka po wizycie u fryzjera wygląda jeszcze słodziej niż zwykle:tak::tak::tak::tak:a kapitan Nemo fiu fiu przystojniak jak się patrzy:tak::tak::tak::tak:
Natalineczka jakie Ty masz cudne widoki, normalnie aż Ci zazdroszczę
Anabubka Ty to jesteś baba nie do zdarcia, jak przeczytałam, ze kładziesz chodnik to mnie aż zatkało z wrażenia:szok::szok::szok: do tańca i do różańca, ten Twój m to nie wie jaki ma skarb w domu:tak::tak:
As widzę, ze Ty jak zawsze na pełnym biegu, a 25 km dziennie to nic dziwnego,ze i figurę masz niezłą;-)
Dorota kup małej na biegunkę oprócz smecty coś żeby sie nie odwodniła, Floridral (chyba się nie pomyliłam w nazwie) albo Orsalit
MH ja też usiłuję jakoś zagospodarować niewielkim kosztem teren przed domem, kupiłam sobie dwie wierzby karłowate i migdałka, mam jeszcze w doniczkach oleandra białego i dwa ciemierniki, wszystko kupuję albo w promocji albo na wyprzedaży żeby nie przepłacać

mam słabość do wszelkiego rodzaju roślin i ta moja nowa pasja w niedzielę mnie niestety zgubiła:-:)-:)-:)-:)-:)-(m kupił mi na giełdzie nowego kwiatka do ogrodu i tak się do nieg spieszyłam, ze spadłam z ostatniego schodka przed domem i......................................złamałam nogę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jestem teraz uziemiona na dobre
do tego Mika choruje już drugi tydzień więc siedzimy obie

a do tego właśnie chyba korki wywaliło:baffled:a ja nie mogę zejsc do piwnicy i zobaczyć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:to trzeba mieć szczęście, jadę na baterii w laptopie ale pewnie nie za długo

reklama
narazie 10 dni i idę do kontroli wtedy zobaczymy co powiedzadalej ale mnie już cholera nierze na takie bezczynne siedzenie, ja tak nie potrafię siedzieć i nc nie robić, nawet pójście do łazienki to wielki wyczyn teraz
Agunia wspolczuje gipsu:-(.
NATALI 3 mam kciuki za gina i bede czekala na wiesci.Moze dowiesz sie dzisiaj kto w brzuszku gosci?:tak:.Ja na Kaczynskiego glosowac napewno nie bede.
ANKA to milych klachow z kolezanka:tak:.
ANACONDA i ja mam dzis lenia bo tylko poscielilam lozka i pozmywalam i zaraz pomidorowke zrobie i tyle:-p.
AS super ten kurs ale cena porazajaca .Jak ty na to wszystko czas znajfujesz??????
AGNIESZKa DOBRZE ze sie odezwalas.Powodzenia u laryngologa.

Dziewczyny a nie wiecie co sie dzieje z KERNA???????

U mnie troche zmiana planow.Chrzestny moze przyjedzie bo z tym synkiem juz lepiej ale tez nie wiadomo czy przyjada bo maja jakas awrie gazu i maja im to robic ale nie wiadomo co i o ktorej .
Kolezanka miala wpasc ale przelozylysmy to bo cos jej wypadlo.

Po 8 zadzwonil G co zawsze dzwoni do Oliwki po 10 ale okazalo sie ze jedzie dzis gdzies tam w delegacje.Nawet nie pytalam gdzie i przyszedl do Oliwki dzisiaj rano .Byl z nia na spacerze poltorej godziny.Mial przyjsc do Malej jutro ale ze pojechal to przyszedl dzis.Oliwka byla przeszczesliwa.My zdazylismy sie poklocic kilka razy.
Ja poszlam sama do sklepu i spotkalam kolezanke.Jak G oddawal mi Oliwke na dworze to poszlam z nia do kolezanki.Wrocilam i polozylam mala spac a ja zasiadlam przed kompem.U nas bylo sloneczko ale zaczyna sie chmurzyc.
Musze isc zrobic ta pomidorowke aby miec co dziecku dac jak sie obudzi:tak:.

Do góry