reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej,
ja tez siedzę w domciu już od ponad roku, troche ciężko, ale ogólnie nie narzekam.
Maja śpi, mąż poszedł sobie grać w piłkę, a ja siedze przed kompem.

Mam przepis na bardzo łatwe ciasto: MURZYNEK Z JABŁKAMI

12 średnich jabłek
6 jajek 4 szkl. mąki
2 szkl. cukru
2 łyż. sody
1 łyż. proszku do pieczenia
6 łyż. kakao
1 szkl. oleju
cynamon

wrzucac do miski po kolei:
jabłka pokrojone w kostkę, posypac cynamonem
cukier
ubite jajka
zmieszane: mąka, soda, kakao, proszek
zalac olejem

odczekać pół godziny, potem łyżką wymieszać, wylac do formy i do piekarnika na równa godzinkę, piec w temp. około 170 stopni

reklama
Kalina nic nie mogę więcej napisać jak tylko :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:wystarczy?Mały chory i strasznie marudny mam nadzieję że za kilka dni mu przejdzie bo zbliża się szczepienie.Kusi mnie wypad do miaszta ale przy chorym bejbiku to chyba nie realne.

Cześć seksi mamusie ;D ;D ;D

To i ja się dołącze jak można.Także jestem mamą domową, i z moją niunią jestem już 11 miesięcy w domu.Niunia jest kochana i robię to dla niej.Chcę by w przyszłości była spokojnym i pogodnym dzieckiem jak teraz.
Ale te siedzenie w domu czasem męczy,rano wstaję i tak myślę znowu to samo mleko,ubieranie, chlebek,herbatka,zabawić potem znowu...............itd.Ale potem biorę moją niunie do swojego łóżka  daję jej butlę z mlekiem na której widok niunia cieszy się strasznie .. i wtedy przypominam sobie po co jestem mamą domową.

ostatnio zaczełam nawet coś piec a nigdy tego nie robiłam bo mama mnie skutecznie zniechęcała za to tęściowa namawiała wmawiała że potrafię i to okazało się nie takie trudne :p

pozdrawiam mamusie domowe :laugh: :laugh: :laugh:

normalobr2703pk.jpg

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
O rety a ta z kompem to cała ja jak się nie posłucham rehabilitanta i nie zacznę się gimnastykowac jak trzeba!

normalobr2703pk.jpg

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
O rety a ta z kompem to cała ja jak się nie posłucham rehabilitanta i nie zacznę się gimnastykowac jak trzeba!

Witam mamusie domowe! Mamy już nowy dzień i coś mi się nie wydaje ze bedzie lepszy od minionego, przynajmniej pogodowo :D
Zdjecie super ;D
Narobiliscie mi dziewczyny smaka na coś dobrego wiec bede musiała popołudniu sprzedac dzieciątko mężowi i zamknąc sie w kuchni. Moze zrobię faworki w koncu to karnawał no nie?Ten przepisik na ciasto z piwem tez wyprubuję może być mniam mniam. To na razie.

reklama
Witam mamusie domowe chciałabym się do Was przyłączyć....można?
Sidzę w domu już ponad 7 miesięcy bo tyle ma mój synio Maciek ...ale tak naprawdę to o wiele dłużej bo od stycznia 2005 roku (zwolnienie lekarskie)
Powiem szczerze że siedzę w domu raczej z musu bo szukam intensywnie pracy...wiem że może byłoby lepiej dla mojego dziecka gdybym została z nim w domu ;) ale ja tak nie potrafię :( i przez to często łapię doła
...a moja mama przechodzi właśnie na emeryturę i z chęcią Maćkiem się zaopiekuje....

No to co przyjmiecie mnie do siebie?

Do góry