reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
hej Lachony dzisiaj słonko nareszcie!:-):tak::-)chłopy śpią ,ja się krzątam bo dzisiaj goście-goście - męż ma imieniny;-)głowa coś mnie od rana boli:dry::dry:narazie uciekam śniadać a potem pacelek:happy:więc pewno koło 15.00 się pojawię. Miłego przedpołudnia wszystkie dzieweczki;-):-D

hej Lachony dzisiaj słonko nareszcie!:-):tak::-)chłopy śpią ,ja się krzątam bo dzisiaj goście-goście - męż ma imieniny;-)głowa coś mnie od rana boli:dry::dry:narazie uciekam śniadać a potem pacelek:happy:więc pewno koło 15.00 się pojawię. Miłego przedpołudnia wszystkie dzieweczki;-):-D
Madżka wszystkiego najlepszego dla Twojego m.u nas też pogoda piękna tylko Staś kaszle a popołudniu idziemy na kontrole do chirurga i już się boję.a to moje nowe dzieło

Załączniki

• wiosna1.JPG
    wiosna1.JPG
    38,1 KB · Wyświetleń: 21
Hejo Lachonki! My już mały spacerek zaliczony. odprowadziła synia do peckola, ale szybko wracałyśmy bo jeszcze zimno:baffled: Głowizna mnie nadal pobolewa:dry:
Jestem. Po szkole i po zajęciach, po komunii Jacka chrześniaka, brzuch mam wielki jak Pasibrzuch ;-). Nie mam siły Was dzisiaj czytać. Jutro nadrobię.
Pochwalę się tylko że zarobiłam dzisiaj 5 z psychologii rozwojowej i powiem Wam, że ten przedmiot jest naprawdę zajebisty :tak:. Na pewno wpływ na to ma sposób w jaki są prowadzone zajęcia, ale też to, że mega dużo mozna się na temat dziecka dowiedzieć, m.in. na temat sposobów wychowywania, jakie zabawy są odpowiednie w jakim wieku i miliona innych rzeczy. Kocham ten przedmiot :-D
pa
gratulacje piąteczki:laugh2:

Mój pierwszy raz
piękny scrapek i piękny synio:tak:

Sikoreczka przyjemnego wieczoru przed albo pod telewizorem;-);-):-D:rofl2:
I jeszcze wiecie, co?
przed chwilą zadzwoniła moja najkoffansza jedynai najwspanielsza przyjaciółka, która na codzień mieszka w Londynie i zrobiła mi niespodziankę - jest w Łodzi!!! więc jutro mamy pogaduchy i we wtorek tyż bo we środę już wraca do domku:-(Ale się cieszę!!!!!
Kolorowych senków Domówki. do rana:happy:
hihi a skąd wiedziałaś że pod telewizorem:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: No i milusich pogaduszek:tak:

Witam się z Wami
Dawidek wyślinił górną dwójeczkę.
Moje dzieci zakatarzone i ąż też.
Ogólnie zmeczona jestem i nic mi się nie chce.
Piję kawkę
gratulaski zębolkowe no i zdróweczka dla rodzinki:-)
dla mężusia najlepsiejsze życonka imieninowe:tak::laugh2:
Ahaś i jeszcze od Marty: "Olo i Jul zasmarkane, kaszlące i jutro siedzim w domu. Jul zjadł malutką muszelkę ślimaka, bo M znalazł ją w pampku. Szukam pracy na gwałt, bo staż pracy przepadnie!"

reklama
Widzisz Anula, myślę, że u większość z nas tak wygląda codzienność. Wypłata - zapasy dla malucha bo jemu nie może zabraknąć, a jak ja pochodzę 4 sezon w tych samych butach to nic mi nie bedzie a na spacery mogę biegać w trampkach w kwiatki z rynku. Nam też bardzo pomagają rodzice - moi, bo teście uważaja ze im nikt w życiu nie pomagał i się dorobili i to najlepsza szkoła życia:sorry2:teraz mój męż bierze kredyt na rozwój firmy więc przez najbliższe kilka miesięcy można całkiem zapomnieć o nadmiarze kaski. Ale wiesz, jakoś łatwo mi to znieść jak zasypiam w łózku obok faceta, który jest moim najlepszym przyjacielem i mężem i obok cudnie pachnącego bobasa, który patrzy na mnie tymi swoimi wielkimi oczami. i wiem , że wszystko będzie dobrze bo mamy siebie. i wszystko da sie znieść;-)
I to jest najważniejsze - mieć do kogo się przytulić, wiedzieć że ma się dla kogo żyć...A pieniądze...Są, a za chwilę ich nie ma...

Fajnie mój Staś zasypia tylko ze mną;-);-);-)wybredny taki;-);-):-D:-D:-D:-D:-D:-D
Łoj, to ja mam inaczej - Oliwka zasypia tylko przy Jacku :sorry2:

:-)Wszystkiego najlepszego dla Stasia

z okazji skończenia 9miesięcy:-)
10lc6.gif
Dołączam się :tak:

To tak jak mój tylko mój w pracy a najpierw paskud sobie na mecz poszedł:angry::angry::angry::angry:ale sama mu karnet kupiłam na rocznice,o ja głupia pipa:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
za to ja wychodazę we wtorek ale to będzie typa.idę z byłą żoną mojego przyjaciela z liceum.07.07.07. brali ślub a 28.03 mieli rozwód a w sierpniu zostanie tata z inną masakra:rofl2:
Tempo zawrotne...A ta data ponoć miała być taaaka szczęsliwa...
Idziemy sobie na Hortona:-D Mały ostatnio bardzo zwraca uwagę na filmy dla dzieci w kinach, więc chyba już na tyle duży jest:tak: Był już raz z moją mamą to się bardzo zmartwił, że nie zobaczy filmu bo nie ma telewizora
Anula tulę mocno! Poimprezuj z nami:tak:
Biedny Adrianek...No jak można film bez telewizora oglądać ;-):-D. A tak poważnie to pomysłowy ten Twój synio ;-)

Pochwalę się moimi kałużowcami z dzisiaj:
PIĘKNE FOTKI :tak:

ja mogę wyjść jak uśpię dziecko i o 23 z powrotem.raz zaszalałam to 23 zadzwonił że mały się obudził i ryczy i nie może go uspokoić po trzech takich telefonach wsiadłam w taryfe i biegiem do chaty i co? chodzili od lustra do lustra i się chichrali a jak zapytałam czy dał dziecku mleko to powiedział "nie a miałem?"no to dziwne że jak dziecko obudziło się na karmienie to bez flachy zasnąć nie chciało nie?:angry::angry::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
To ja mam super jeżeli o to chodzi, bez problemu mogę iść na cały nawet dzień i wiem, że sobie J. i Oliwka dadzą radę. No, za wyjątkiem ubrania, albo muszę naszykować ciuszki dla Oliwki albo będzie wyglądała jak błazen :sorry2:
za młoda chyba;-);-);-)to jest stare dobre małżeństwo z czasów młodości rodziców ale ja lubie stare piosenki:blink:
Uwielbiam ten zespół, mam całą dyskografię na kompie ;-)

moja mama odkąd pojawił się Szymek ostro wyluzowała bo należała do typu nadopiekuńczego który może zagłaskać na śmierć :rolleyes:ja jedynaczka to sobie wyobraźcie:sorry2: ale teraz jest suuuper, zawsze mozna na nia liczyć, z niczym się narzuca - no chyba ze chodzi o paczki żywnościowe właśnie:-D:-D
Taka postawa rodzicielska to się nazywa nadmiernie chroniąca i niekoniecznie jest porządana :no:.

nu jak się dowiedziała że jestem w ciąży ai bierzemy słub a dowiedzieli się prawie ostatni i to ode mnie to mi się pyta czy na pewno ten ślub musimy brać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ale teraz mam to w nosie przynajmniej na papierze oszczędzam;-):-D:-D:-D:-D:-D
:rofl2::rofl2::rofl2:

Tego to nikt nie lubi. No a jeżeli chodzi o 50 co się robi na 16 to moja matka też tak ma:szok: Ostatnio kupiła czarno różowe adidasy i kaszkiet w kratkę:dry: Ludzie na nią trochę dziwnie patrzą:baffled:
Łojej, ciekawe dlaczego dziwnie patrzą??

jakbym taka była zastrzelcie mnie błagam:baffled::baffled::baffled::baffled::tak::tak::tak:
Mówisz i masz :tak:
eno co ty Anulka wtedy se wszystkie do spa pojedziemy jakiś szczwiów wyrwiemy i będziemy udawać ze mature oblewamy:-D:-D

co Ty maturę?:szok::szok:przecież dopiero 18 nam stuknie:tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::-D:-D:-D:-D:-D:-D

a my w skąpym bikini odsłaniającym słodki tłuszczyk po imprezach na BB:-D:-D
Leżę, kwiczę, znowu leżę i znowu kwiczę :-D:laugh2:
to akurat nie jest śmieszne:dry::dry::-D:-D:-D
A pewnie że śmieszne :-p:-D

musisz z tym żyć i nauczyć się już na przyszłość jak ja że taki upadek z łóżka to mały pikuś w porównaniu do tego co nas czeka jak zaczną chodzić i biegać.jak zobaczyłam w sierpniu mojego chrześniaka to się przestraszyłam zamiast broby miał wielki strupek a zapomniał tylko zachamować przy fontannie;-);-);-)także niestety wszystko jeszcze przed nami:tak::tak::tak:Ale super że nic mu nie jest i że jest radosny:tak::-):-)
Oj, przed Wami, przed Wami. Oliwka ostatnio ciągle ma jakieś siniaki na czole, na nogach to już nawet nie liczę, bo bym się nie doliczyła. Do tego podrapana. Bo jak nie uderzy się w ścianę, to grzmotnie głową w drewnianą belkę, albo wleci prosto w drzwi bo za bardzo się rozpędza i nie wyrabia. Albo poślizgnie się na panelach i ma bliskie spotkanie 3-go stopnia z podłogą. O potknięciach na nierównym podłożu nie będę wspominać :laugh2:

Aluśka inna na uczelni i faktycznie ona dysponuje i znów zobaczy że mowa o niej tylko kiedy walec potrzebny;-);-)
Inna wracaj wczoraj nawet nie zajrzałaś i nie chodzi nam o waleć tylko za Tobą tęsknimy Lachonie

Tak inna, walec to tylko pretekst żebyś przyszła do nas:tak::tak:
Jasne, jasne, już mi tu kitów nie wciskajcie, że tęsknicie. A walec to może będę u kogoś zostawiać jak będę jechać do szkoły, bo to nigdy nie wiadomo kiedy sie przyda

Martynaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa styka ci tej nauki:tak::-D:-D
No już jestem z Wami, jestem :tak:;-)

:-)no ja powrocilam z nad morzaa:-D:-D
zimno jeszcze od morza daje,,normlanie rekawiczki by tzeba bylo nosic,,a wieje,,ohohoh,,ale fajowo było,,jodu sie nawduchałam,najedlismy sie gofrów,,obiadek kawka i spacerek,,a potem do domeku...:tak:,
i jezdemmm z wami...;-)
Hmmm... Fajnie Ci, że masz tak bliziutko do morza :tak:
Taaaa A opis na gg???
Zgadnijecie co robie??? W przerwach między zajmowaniem się bąblikiem???Choć tu ma czas tata dziś:-DWczoraj go teściowa z góry na dół obsztorcowała bo go po praktikerze na rękach nosiłam.Oberwało mu się,że to nie on go nosi."9 miesięcy go dzwigała!!!Teraz pomóż jej troch!! I delikatnie go bierz bo spi!!".Muzyka dla uszu Heheheheheh:-D:-D:-p:-p
Bo jechaliśmy busikiem i wózka sie nijeka nie dało zabrac ze sobą a wiecie co się działo jak go puściłąm co by pobiegał:rofl2::rofl2:
Dobra ta Twoja teściowa, tylko pozazdrościc

Inna gratki za piąteczkę - Ty pilna studentka jezdeś:rofl2:
Bardzo pilna, normalnie pilniejszych nie ma :laugh2:. Jedna piątka się zdarzyła w końcu :-D
A mogłabyś trochę tego słońca do mnie podesłać?? Bo jakoś tak słabo je u nas widać :dry:

No nadrobiłam, teraz czas na PPD. Tylko najpierw muszę nakarmić Oliwkę, bo miauczy.
Poza tym małż mnie właśnie wkurzył, bo krzyknęłam na Oliwkę i on się strasznie oburzył. I dowiedziałam się że jak jesteśmy na spacerze to też się na nią drę i ludzie na mnie się gapią :dry: Skąd on to wziął :sorry2::baffled:

Do góry