reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Nie poszłam z Helenka do przychodni bo usnęła :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jutro musz od nowa zapisywać :angry::angry::angry:

Najgorsze, że to moja wina bo wzięłam się za sprzątanie auta, mała była grzeczna a mi dobrze szło. Przyszłam do domu ją nakarmić i miałyśmy lecieć, a ta padła nad zupą :szok:
Za późno się zebrałam :baffled:

mam pytanie z zupełnie innej beczki: czy któraś z Was malowała ściany albo sufit farbą Śnieżki tą z teflonem, szukam opinii na jej temat bo przymierzamy sie do malowania chałupki:-D:-D:-D

Ja mam pomalowane od 2 lat ściany śnieżką jakąś super białą, nadal białe :tak: Nie wiem jak ta z teflonem, no ale co do firmy to polecam :tak:

reklama
a ja liczę na to że moja pierdoła mała zaśnie i zafarbuje sobie włosy wczoraj kupiłam farbę kolor gorzka czekolada:tak:muszę jakoś te zaczątki siwizny ukryć:sorry:

wpadłam na kontrolę hi hi hi :-):-):-) oj dziewczyny cztery prania wstawiłam, rozwiesiłam, i nie mam siły, łazienkę posprzątałam i trochę pokoju :-):-):-)czekam na męża i jadę do miasteczka:-):-):-) do pzu :-):-):-) bedę puźniej papatki:))):-):-):-):-)

mała spi wiec wpadłam na chwile przed dentysta....

bez znieczulenia:confused::confused::eek::eek::baffled::baffled:
A masz rope? Bo jak boli to nawet najczesciej nie oplaca sie rac znieczulenia bo nie działa na stan zapalny....:baffled: wiem z doświadczenia, dodtałam 3 zastrzyki,kktore nie dzialaly i dlatego mam wstręt do dentystów, a kurde teraz wciaxy zaczynaja mi sie 3 zeby psuc i bede musiala isc,poki tylko mala czarna kropeczka sie na nich zrobiła bo strace wszystkie i bede ze sztuczna szczeka po 20 chodzic:baffled::baffled::-D:-D:-D
nie mam ropy bo jak mnie tylko cos zaczynało cmic to plukałam dentoseptem,ale kto wie co tam siedzi...:baffled:

Witam dziewczyny, jestem tu pierwszy raz, trudno przeczytać wszystkie wątki i się do nich od razu odnieść - dlatego zacznę od paru słów na obecny swój temat. Siedzę w domu z musu (zwolnienie). Mój R od tygodnia musi robić wszystko w domu sam (bo mnie położyli do łóżka) i wiecie co? Dwa dni temu stwierdził, że zajęcia domowe to niezła harówa!!! I jeszcze ze nie ma nawet chwili dla siebie!!! Olśniło faceta! Jakże się cieszę! Do tej pory uważał, że mam nie wiadomo ile czasu dla siebie. No wiecie - dom się nie brudzi, obiad sam się robi, pranie i prasowanie nie istnieją... a tu nagle takie szokujące przeżycie!!! :rofl2: Jutro idę do gin, może się okaże, że juz nie muszę leżec (oby) ale mam nadzieję, że od teraz będzie doceniał moją pracę ;-).
Hmmm... gubię się jeszcze na tym forum ale mam nadzieję, że niedługo będę płynnie się poruszać. Pozdrawiam domowe mamy.
Witaj Ania w naszym gronie!oszczedzaj sie kobieto.z nami jest wesoło a skoro masz przymusowe lezenie to masz mozliwosc czytac i pisac.chociaz nie zadzroszcze:no: ja troche musialam lezec i sie bardzoej oszczedzac w drugiej ciazy no i moj P tez miał troche szkoły zycia jak pare razy byłam w szpitalu:-D no i sie nie dziwi zazwyczaj.niech by sprobował:rofl2:

A drugie dziecie ile ma lat?Jak ma na imie?

ja jestem baaaaardzo za:tak::tak::tak:to dobry pomysł, czasem człowiek coś więcej by napisał ale przecież wszyscy mogą to potem przeczytać :no: a taki prywatny wątek bardzo by ułatwił wyrzucanie z siebie żalów bez zastanawiania się nad tym kto to czyta:tak::tak::tak::tak::tak:
no kochane to ktora pisze do moderatora?ja nawet nie wiedzialm ze tka mozna zrobic:eek:

Malinka1 - nie wiem jeszcze - 28 kwietnia się być może dowiem, mam nadzieję, że to będzie dziewczynka, bo chłopaka już mam :-).
życze dziewczynki:-) ja mam dwie:-)

a to ja w 9 miesiącu z ksawkiem
alez Ty byłas ogromniasta!!!!!:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::rofl2:

Bylismy u lekarza,czekalismy z 50min i tak mielismy farta bo wepchaliśmy się między pacjentami, a kolejnej babce się nie udało co miała byc za mną bo się pacjenci zbuntowali i musiała biedna ich przepuszczać.

Oprócz gorączki nic nie było,więc lekarka powiedziała że to może coś miało zamiar sie wykluwać-jakiś wirus.
Kazała kupić i dawać Lipomal -3xdziennie po 5ml, Rutinacea 2x dziennie po 5ml i Calcium w syropie też 2 xdziennie po 5ml.I to wszystko.Powiedziałą że jak gorączka nadal będzie sie utrzymywac to mam przyjść jeszcze ja pokazać.

I na wszelki wypadek kazała zrobic badanie moczu,dała skierowanie.

Miała 37C teraz juz ma 37,5,cos mi się zdaje że będzie znowu temp rosła powoli.
to mzoe byc cos z pecherzem albo trzydniowka-3bite doby dosc wysokiej goraczki i w ciagu 24godzin od ustapienia temp. wysypka.wyjdzie w proszku
zycze zdrowka

mama helenki farba na włosach oby antek sie nie obudził przez najbliższe 40 minut:tak::tak::tak:a wieczorkiem pokombinuje jak by tu wkleić fotke:sorry:

a ja szukam natchnienia na farbowanie.nie widziała go moze któras z was?:eek::rofl2:

Witaj Ania w naszym gronie!oszczedzaj sie kobieto.z nami jest wesoło a skoro masz przymusowe lezenie to masz mozliwosc czytac i pisac.chociaz nie zadzroszcze:no: ja troche musialam lezec i sie bardzoej oszczedzac w drugiej ciazy no i moj P tez miał troche szkoły zycia jak pare razy byłam w szpitalu:-D no i sie nie dziwi zazwyczaj.niech by sprobował:rofl2:

A drugie dziecie ile ma lat?Jak ma na imie?

życze dziewczynki:-) ja mam dwie:-)

a ja szukam natchnienia na farbowanie.nie widziała go moze któras z was?:eek::rofl2:

Cześć :).
Drugie to Przemek - ma 11 lat, nie pozwala obciąć sobie włosów i zaczyna kombinować między: bluza, marynarka czy kurtka (a idzie tylko do kościoła).
No właśnie dziewczynka mi się tak marzy...
A natchnienie to chyba do mnie zawitało. Oddam jak mnie z łóżka podniosą.

Odebrałam już wyniki moczu Oliwki-i są bardzo dobre :tak::tak::tak::tak::-) cieszę się,musiałam czekać chwile na lekarkę aby jej pokazać i powiedziała że jak gorączka nie przejdzie do środy to mam przyjść z nią i jej ja pokazać.

A Oliwka smacznie sobie spi,juz prawie 2h :tak::tak::tak: niech spi budulka moja

reklama
Do góry