reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
L4dY-bIrd- ja dziś również miałam pomidorówke (wyszła mi wyjątkowo smaczna ;D) a na drugie kurczak z ziemniakami i mizerią  :)
A wózeczek dobrze zgadłaś Mutsy  8) Z gondoli już pomału wyrasta i jak jest bardzo ciepło to jeździ sobie już w spacerówce.

A to że wygląda na starszego to rzeczywiście fakt że często ubieram go w "dorosłe " ciuszki, no bo tak prawde mówiąc to mój mały mężczyzna ;)

Witam!!!
Caly dzien znow mnie nie bylo bo pilnuje mojego remontu i tego co mi moj majster od kominka robi bo wyobraznie to on ma jak z tad do nieba  ;)
A moje dziecko znow caly dzien na trawie spedzilo a i czyba zobaczylam nowy zab tzn prawa gorna trojka jak sie juz przebila,czyli jest to 12 zab!!!  ;D ;D ;D
lena3000 tak odstawilam plany ciazowe poniewaz myslalam ze odstawienie od piersi berdzie latwiejsze a jak na razie to wedlug mnie tylko sprawa sie pogorszyla i jest wiecej cycolenia niz miesiac temu  :( a chcialabym przestac karmic bo juz za duzo schudlam a boje sie ze jakbym zaszla w ciaze to jedno bedzie ze mnie sciagac rosnac we mnie w brzuchu a drugie cycolac dalej a ze mnie zostanie w koncu skora i kosci  ::) Takze pisalam juz wczesniej ze jak tylko uda mi sie ja odstawic od piersi to wtedy jednak dopiero bede probowac zajsc w ciaze,chyba ze bedzie jakas niespodzianka.....
Na obiadek u nas bylo to samo co wczoraj,czyli spagetti

Moje dziecko robi cos, co mnie bardzo denerwuje, a mianowiecie rusza rzuchwa tzn wysuwa i chowa dolna szczeke az slychac jak cos jej tam strzela a jej to sie bardzo podoba ;D Czy spotkalyscie sie z czyms takim?
Jutro tez wybywam z domu bo i pampersy sie skonczyly,wiec trzeba sie zaopatrzyc :)

Zmykam spac.DOBRANOC kobitki ;)

mam male pytanko bo dzis sie w miare wyspalam ale tylko dzieki temu ze jak w nocy karmilam malego to usypialam a on pozniej ze mna spal bo jak go odloze do lozeczka i ma za slaby sen to sie przebudza i od nowa... ale chyba nie jest to zle dla noworodka ze bedzie czasem ze mna spal??

Witam, dzisiaj ja jestem pierwsza. No i zapeszyłam....spanie do 9-tej??? Nie ma mowy.07.00 pobudka, ale słońce wynagradza dobrym humorkiem to wczesne wstawanie.
Kamcia Napewno nic nie robisz źle, śpiąc z maluszkiem. Jeżeli tylko nie boisz się, że go przykryjesz swoją kołdrą ( co miało miejsce w moim przypadku ufff...jeszcze do dzisiaj robi mi sie gorąco ) Takim maluszkom potrzebna jest bliskość i ciepło.A podobno dzieci mocno przytulane, rozpieszczane jako niemowleta, lżej przechodza potem etap uporu wieku 2-3 latka. Podobno !

Ach, moja marudka juz nie chce sie kocykować, wiec musze sie nią zaopiekować.
Wpadne później.PaPaPa

Iwonka A co do odgłosów, to moja mała teraz nauczyła sie wydawać tez taki mało przyjemny dźwięk, coś na podobieństwo jęczenia, z takim efektek jakby sie wściekała. Ciężko to opisać. Ale juz jej chyba przechodzi. No cóż dzieci odkrywaja świat, a jak je coś zaciekawi to robią to w kółko, a jak jesczce mama zwraca przez to na nie wiecej uwagi to..... Myślę, że najlepiej to ignoruj, a pewnie wkrótce jej przejdzie.

witajcie !!! dobryu dzien bardzo!!!

ja chyba juz nienadrobie chociaz podczytywalam ....ale ....wczoraj bylam pierwszy dzien w pracy co prawda na 4 godziny ,no ale juz wpis w zeszyt mialam tak wiec dzic tez ide na 140 do 22 ,ull;adam mozajke z plyteczek ....nawet mi sie podoba...
kamicia no niby zle niejest tylko oby dzidzia sie nieprzyzwyczaila .bo bardzo ciezko potem ja odzwyczaic ,ja wiec cos o tym ale moze jak sie przebudzisz to przenos ja do lozeczka tak chyba bylo by lepiej dla was obojga....
moze jeszcze zajrze a teraz lece wloski umyc .i troche sie dziecmi zajac ....obiadek...

reklama
Witam!

Kamcia jesli ci wygodniej sypiac z małym to sypiaj, to nic złego. Ja tez sypiałam co prawda przez okres dwoch tyg bo potem mły chciał do łóżeczka a teraz tez ma etap mojego łózka bo w swoim przeszkadzaja mu szczebelki, nie wiem jak on to robi ale zawsze główa ma przy samych szczebelkach i nie wazne ze go połoze w połowie łózeczka.

Co do odgłoow to dzieci maja dziwne pomysły...moj kiedys w wanience tak zapiszczał ze o mało ataku serca nie dostałam :D

Co dzis robicie?

Do góry