reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witam wszystkie mamusie i ich skarby :laugh:
Wczoraj za bardzo nie miałam czasu aby tu zajrzyc ale obiecuje dzis posiedziec na bb ale to wieczorem bo za moment wybywamy na cwiczenia z Maciejka ciekawe jak to bedzie po dwutygodniowej przerwie ::) Ale wczoraj na kontroli wyszło ze jest duzzzza poprawa. Ale jestem szczesliwa ;D

Kalinko zazdroszcze ci drobniutkiego Jonnatanka :D Moj Macius to juz 9800g, super jak na wczesniaka :D

Ja dzis na obiadek serwuje pyzy. Macius uwielbia kluseczki :D

Mija jak tam Noe, polepszyło sie ? Przesyłamy moc pozytywnych fluidów :D

lena3004 pisze:
L4dY-bIrd a to ciasto na naleśniki to takie gęściejsze zrobić?

si :) i na patelnie wlej wiecej oleju .Oczywiscie wczesniej go rozgrzej :)
dopraw ciacho wegeta ...czosnkiem ..itp.usmaz....dodaj ziemniaczki z koperkiem i polej jakimś sosem tego kalafiora żeby niebył suchy ...np. śmietankowym ..albo coś wymysl ;P

Witamy my również. Maja z babcią na spacerku, a ja troche poklikam. U nas dzis na obiad leczo, bo mąż bardzo lubi. Jutro idziemy do pediatry, zważymy małą, sprawdzimy czy nie ma już anemii (oby wszystko było dobrze). I znów będzie kłucie przy pobieraniu krwi

Witam :)
A u nas na obiadek będzie gulasz, taki z cukinią, bakłażanem, papryką i oczywiście mięskiem + co tam jeszcze w lodówce się znajdzie :laugh:.
Anaconda - my dzisiaj też mieliśmy z małym jechać pobrać krew, żeby sprawdzić, czy nie ma anemii, bo był jakiś blady, ale lekarka powiedziała nam, że to najprawdopodobniej jego uroda (a ostatnio nawet nabrał troszkę kolorów ;D), więc daliśmy mu spokój. A do tego u nas pobierają krew tylko z żyły, albo z główki - brrrr, a ja mam złe doświadczenia z poprzednim dzieckiem. A jak u was pobierają?

U nas krew pobierają z paluszka. I po ajce wcale nie było widać że ma anemię, wcale nie była blada tylko taka łądna rumianiutka, zaniepokoiło mnie tylko to że na paznokietku u nóżki narósł jej jakby drugi paznokietek, poszłam z tym do pediatry a ona kazała zrobić badanie krwi i moczu i powiedziała że to od anemii i przez 6 tyg kazała podawać żelazo, witaminę b6 i kwas foliowy i właśnie teraz minęły te 6 tyg i idziemy na kontrolę

reklama
Do góry