reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

elahar fajnie że Madzia śpi dalej z dalej:tak: u nas nie ma takiej opcji bo Natalka zaraz nas męczy:baffled:

:tak: u nas jakoś się udaje ale nie wolno się odzywać tylko pod kołdrę i zamykamy oczy :tak: bo inaczej też najchętniej by się bawiła. A tak widzi, że śpimy to i ona zamyka oczka i usypia. :tak:

reklama
:tak: u nas jakoś się udaje ale nie wolno się odzywać tylko pod kołdrę i zamykamy oczy :tak: bo inaczej też najchętniej by się bawiła. A tak widzi, że śpimy to i ona zamyka oczka i usypia. :tak:
nasza jak widzi że śpimy to nas atakuje:szok: buziaki, wkłada palce do nosa, robi cacy......:szok:

Dzień dobry :-)

wierzycie w coś takiego, że jak się później dziecko położy to dłużej pośpi?:sorry2:
U nas to tak nie działa :no:. Może trzeba by było jakoś na dłuższą metę małego przestawić, bo jak nieraz pójdzie później spać, to wstaje normalnie.

Noc u nas była fatalna. Karol nie zjadł kolacji, więc koło 22 obudził się na jedzenie, potem drugi raz o 1:00 i znowu o 5:00. O 5 już nie miałam dla niego flachy, musiałam wstać, umyć butelkę i przygotować jedzenie, a on się w tym czasie rozbudził i nie mógł potem zasnąć. A jeszcze w międzyczasie jakaś pobudka była z płaczem. Chcę spać!

U nas włożenie małej do naszego łóżka nie działa, za zadne skarby nie pójdzie spać tylko skacze po nas :-p

Witam :-)moja dzis znow pospala do 7:30 :tak::laugh2: 2 pobudki na mleczko byly :tak:blueberry widze ,ze jestes taka wygodnicka jak ja :-p mleczko gotowe w podgrzewaczu nie? a nad ranem juz nie ma :happy: ja mam o tyle dobrze ,ze zawsze jak slubny wraca z pracy nad ranem to mi zrobi nastepne :tak:;-)

dziewczyny zblizaja sie upaly czy Wy bedziecie smarowac dzieci kremami z filtrami?:confused: bo wlasnie czytalam rozne opinie na ten temat :sorry2:niektore mamy smaruja ,a inne nie bo ponoc wlasnie spowalniaja (lub uniemozliwiaja) wytwarzania sie wit D w skorze :sorry2:

ja tak, bo nawet gdyby to jednak ta witamina się wytworzy (czytałam, że 10 minut wystarczy w słońcu latem by otrzymać dzienną dawkę) a jakby co można zawsze w kropelkach podać witaminkę ;-)

a jednak skóra jest na tyle wrażliwa i promieniowanie szkodliwe, że wolę tamtą opcję...
moja już ma buzię i ręce opalone mocno...

Sandi, ja w podgrzewaczu trzymam butelkę z wodą, a mleczko odmierzone mam w słoiczku. Jak trzeba, to wsypuję proszek do ciepłej wody i gotowe. Mleka gotowego nie trzymam, bo podobno bakterie się wytwarzają.

Co do kremów z filtrem - myślę że jednak trzeba smarować.

reklama
Sandi, ja w podgrzewaczu trzymam butelkę z wodą, a mleczko odmierzone mam w słoiczku. Jak trzeba, to wsypuję proszek do ciepłej wody i gotowe. Mleka gotowego nie trzymam, bo podobno bakterie się wytwarzają.
.
ja mam zwsze gotowe mleko :tak: i tylko podaje :tak: ale jednak dlugo nigdy nie stoi ja klade sie kolo 23-24tej to wtedy robie a maz kozczy prace o 4rano :tak: wiec zanim wroci jest kolo 5tej wiec stoi nie dluzej niz 30min okolo bo przewaznie mala robi pobudke na mleczko o 5:30 ;-):tak:

Do góry