magdajucha
mamunia Krzysiunia
madzikm dlaczego Cię przeraziłam??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
madzikm dlaczego Cię przeraziłam??
W sumie to ja bym nie nazwała leku przeciwpadaczkowego psychotropem. To jest lek neurologiczny, stosowany w psychiatrii jako lek wspomagający, ale to nie jest jego główne przeznaczenie. Np mój tata bierze lek przeciwpadaczkowy, dlatego że miał kiedyś operację neurologiczną i teraz musi brać zapobiegawczo (bo po takiej operacji mogą wystąpić ataki padaczkowe), nie ma to nic wspólnego z jego psychiką. Faktem jest, że te leki podaje się pacjentom cierpiącym na różne psychozy, ale tak jak napisałam wcześniej - jako leki uzupełniające leczenie.branie leków psychot. do końca życia, nieuleczalność...to smutne bardzo:-(
W sumie to ja bym nie nazwała leku przeciwpadaczkowego psychotropem. To jest lek neurologiczny, stosowany w psychiatrii jako lek wspomagający, ale to nie jest jego główne przeznaczenie. Np mój tata bierze lek przeciwpadaczkowy, dlatego że miał kiedyś operację neurologiczną i teraz musi brać zapobiegawczo (bo po takiej operacji mogą wystąpić ataki padaczkowe), nie ma to nic wspólnego z jego psychiką. Faktem jest, że te leki podaje się pacjentom cierpiącym na różne psychozy, ale tak jak napisałam wcześniej - jako leki uzupełniające leczenie.
A mi się wydaje, że leki na różne schorzenia psychiczne podaje się również przy problemach neurologicznych. A co do leku, to na moim pisze wyraźnie, że to lek psychotropowyW sumie to ja bym nie nazwała leku przeciwpadaczkowego psychotropem. To jest lek neurologiczny, stosowany w psychiatrii jako lek wspomagający, ale to nie jest jego główne przeznaczenie. Np mój tata bierze lek przeciwpadaczkowy, dlatego że miał kiedyś operację neurologiczną i teraz musi brać zapobiegawczo (bo po takiej operacji mogą wystąpić ataki padaczkowe), nie ma to nic wspólnego z jego psychiką. Faktem jest, że te leki podaje się pacjentom cierpiącym na różne psychozy, ale tak jak napisałam wcześniej - jako leki uzupełniające leczenie.
W sumie to ja mam tylko ogniska padaczkowe, a jako takiej padaczki nie mam, ale pojawiają się napady. Cierpię na wodogłowie wrodzone i zespół Dandy walkeraoooł nie doczytałam, że o padaczkę chodzi