reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

cześć wszystkim

co do masażu to ja mam 30-minutowy i nie jestem jakoś superrewelacyjnie z niego zadowolona, bo wolałabym taki leczniczy na te moje bolące plecy a nie do końca taki jest niestety, ale za cenę jaką za to płacę nie śmiem bardzo narzekać :sorry:

debiutantko ja współczuję tym małym geniuszom i tyle mojego komentarza na ten temat :sorry:

reklama
ostatni jak byłam na rytmice z córcią przyszli rodzice z synkiem ok 2,5-3 lata:tak: taki zagubiony był a później się rozkręcił do tego stopnia że zrobił się niegrzeczny:baffled: a tatuś do mamy z takim tekstem "wiesz on będzie przywódcą! mam to po mnie!":szok::-D myślałam że się przewrócę:-D później doszli do wniosku że jego przywódczy charakter trzeba jeszcze wykorzystać więc postanowili że zapiszą go jeszcze na angielski i karate:baffled:
nie lubię takiego wyścigu szczurów:no:

Hej :-).

My byliśmy wczoraj u znajomych, którzy mają synka 2,5 roku. Nasz Karolek już dawno spał, a ten chłopczyk tam siedział z nami do 23 :szok:. Podobno zawsze tak późno chodzi spać :baffled:. Poza tym bidulek ma alergię nie wiadomo na co i jak nie bierze leków, to w nocy go muszą nieraz przez 3 godziny smarować, masować, drapać i to obydwoje - jedno ręce, drugie nogi :szok:. A obydwoje pracują... Nie wyobrażam sobie tego :no:.

my już po kreatywce, dzisiaj było więcej dzieci i zaczynają się pojawiać te same twarze, podpisali dzisiaj umowy :-)

właśnie zaczął padać deszcz ze śniegiem, jest tak ponuro, że nic się nie chce :dry:

roksi mam znajomego, który ma rówieśniczkę naszych i jest taki dumny, że ona zdaniami mówi, że czasami sposób w jaki o tym mówi zaczyna mnie razić, opowiada jacy to wszyscy wniebowzięci, że ich córusia to powiedziała sro tamto, że robi się to nieprzyjemne...nie lubię czegoś takiego, bo można się pochwalić ale zrobić to mimo wszystko skromnie, a niektórzy.... :rolleyes2:

u nas ostatnio na rytmice było dużo dzieciaków 12:szok: i babka zastanawia się nad rozdzieleniem grupy:baffled: ja będę trzymała się środy i nie zamierzam zmieniać dnia i godziny:no: a 3 tygodnie temu było raptem pięcioro dzieci:baffled: także jeden nawał dzieciaków i już panikują:confused2:

hej dziewczyny
a nio moje chlopaki pchaj sie na swiat troszke szybciej niz powinny

ja musze lezec ale jak tu lezec jak swieta zapasem , prezenty nie kupione i jeszcze na domiar zlego tescie przyjezdzaja :szok::wściekła/y:

ale leze ile moge
wlaczylam mlodemu bajke zeby sie zja soba bo ja po zrobieniu obiado jakis slaba sie zrobilam . wlaczylam mu ''gdzie jest nemo?''
i wyobrazcie sobei ze sie poplakal , bo tatus nemo zgubil :-:)-(
musialam mu wutlumaczyc , ze tatus go nie zostawi , ze go odnajdzie i wlaczylam mu inna bajke
przejelo sie malenstwo:sorry:

Ja dzisiaj po 2,5 roku zdjęłam w końcu aparat stały z zębów i w końcu wyglądam jak człowiek a nie jak robocik. Ale zdejmowanie było bardzo nieprzyjemne i kosztowało mnie 1000zł :no:

cześć wszystkim

co do masażu to ja mam 30-minutowy i nie jestem jakoś superrewelacyjnie z niego zadowolona, bo wolałabym taki leczniczy na te moje bolące plecy a nie do końca taki jest niestety, ale za cenę jaką za to płacę nie śmiem bardzo narzekać :sorry:

Ja mam masaż darmowy w przychodni i masażysta całe szczęście jest bardzo dobry.
miloku wrażliwy i mądry chłopak z twojego synka.:tak:

reklama
hellou
muszę chyba zapisać w kalendarzu dzisiejszy dzień:-) bo jakoś na wszystko starczyło mi czasu, pranie zrobiłam, pierogi ulepiłam, posprzątałam,jeszcze koszule poprasować, ale to jak mały zaśnie. Dziś M pojechał do kolegi pomóc mu malować pokój, więc mamy wolną chatę i wolny komputer:laugh2: Ignaś nie spał w dzień i teraz się snuje, mam nadzieje że do 19 wytrzyma!
U nas przeprowadzka do naszego łożka jest ok 1 w nocy, potem o 5 mleko i z reguły śpi do 7, choc ja już marzę żeby się wyspać wygodnie a nie na ścianie:eek:
Miloku leż grzecznie jeżeli nie chcesz urodzić w święta:-D
Agutek ja też nie lubię jak ktoś się chwali do przesady, mam taką ciotkę co zawsze przywozi zdjęcia swoich wnucząt i cały czas ględzi jakie to one cudowne i jakie zdolne, a jak moja mama pokazuje zdjęcia Ignasia to nawet nie spojrzy tylko zmienia temat
na mikołaja kupiliśmy młodemu misia i da mu go mikołaj który będzie w domu kultury, sąsiadka załatwiła że możemy przyjść, wiem że jeszcze nie za bardzo kuma o co chodzi, ale ciekawi mnie reakcja, poza tym będą też inne dzieci. W żłobku mikołaj będzie w piątek:-D

Do góry