reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Witam
i gucio dało późniejsze pójście spać:angry: młoda wstała o 7 czyli po nowemu o 6:szok: jejku jak on mnie terroryzuje żebym wstała z łóżka:szok:

Dzień dobry mamusie,
Mam na imię Monika i ma dwójke dzieci,Oliwke urodziła się 15 marca 2007 w 33tyg, oraz Bartka urodził się 29 lutego 2008 w 36/37 tyg!!Dzieciaki rózni jedynie 11 miesięcy,nie żałuje że tak się stało ,ponieważ wychowują się razem a córka nie widzi swiata poza bratem,całuje go tuli i zabawia jak płacze!!!

chciałam bym do was dołączyć!!!i udzielac się na tym wątku!

dzień dobry
U nas też pobudka o 6 nowego czasu i wołanie o mleko. No to się nie wyspałam :baffled:
Jeszcze ten tydzień będę miała bardziej pracowity a później już więcej luzu.
pixella gratulacje :tak:

oliwka witaj :tak:

Rano jak wstałam była taka mgła, że nic przez okno nie było widać a teraz jest ostre słońce i trzeba żaluzje naciągać bo wszyscy oczy mrużą.
Idę się ratować kawą bo mi się oczy kleją a spać mi Madzia nie pozwoli :baffled:

Moja bombka na szczęście u mojej mamy buszuje wczoraj ją wieczorem zawiozłam,myślałam że pośpie ale niestety ,młody wstał o 5.20 !!!przespał się 30 minut ,a teraz wsadziłam go do chodzika bo już marudził!!!teraz zciąga co popadnie!!a Oliwka pewnie też nie dała babci pospać bo ona tak 6-7 wstaje!!!

dziękuje dziewczyny za przywitanie!

Oliwka super są Twoje dzieciaczki:tak: podziwiam cię za tak malutką różnicę wieku:szok: a czemu tak szybko z brzuszka uciekały:szok: 33 tc to dość wcześnie:szok:

reklama
ROKSI23 z Oliwka to miałam wszystko oki a tek tydzień przed porodem bołał mnie krzyż i miałam skurcze , w szpitalu wszystko umormowałi i po 3 dniach wypuścili, przez weekend spuchłam jak bania ,w poniedziałek poszłam do gim\na a tu ciśnienie 150/100 białko w moczu 890 ,dziecko z hipotrofią(zatrzymanie się rozwoju wewnątrzmacicznego)!!i znów szpital tam badania ,i okazało się ze mam za słabe nerki na nas dwoje, prawa prawie siadła!!przewieżli mnie do kliniki w wawie we wtorek!!tak badania itd !!we środe przy ktg tętno małej spadło do 60 szybko zabrali mnie na porodówke .Dali kroplówke ale gdy tętno spadło do 40 to szybko wzieli mnie na stól i cc!!!I tak mała urodziła się o 18.10 waga 1810/46 cm a w szpitalu spędziła prawie miesiąc!!!ja wyszłam po 6 dniach ale okazało się ze mam zakrzepice żył głębokich lewej kończyny.Od pępka do lewej stopy prawie krew mi nie płyneła i ja wylądowałam w szpitalu!!noga sina spuchnieta , ból niesamowity,potem miałam rehabilitacje bo pod kolanem zrobił sie przykurcz!!!wyszłam dzień przed mała.A leki przeciwzakrzepowe brałam do września tego roku.

Bartka nie planowaliśmy, poprostu się przytrafił ale nie załuje ,jest czasami ciężko ale cóż trzeba sobie radzić!!!

w ciąży z synkiem leżałam już 0d 32 tyg w szpitalu ,miałam skurcze ,potem pojawiły się takie problemu jak w 1 ciązy i dzięki lekarzom udało się donosić mi tę ciąze do 36/37 tyg!!!mały ważył 2880/51

no to opisałam w wielkim skrocie

Do góry