reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Dzień dobry :-). Wstałam dzisiaj z potwornym bólem głowy, ale już jest lepiej dzięki nurofenowi forte migrenol ;-).

Kupiliśmy młodemu buciki profilaktyczne. Może mu pomogą wyprostować platfuski...

Fredzik ciacho chyba średni się udało:baffled: zawiozę do mamy mój tata i siostra zjedzą wszystko co słodkie nawet zakalca:-D
:-D:-D:-D

Agutek, my byliśmy na kreatywce jak młody miał chyba 13 miesięcy i miałam odwrotne odczucia, bo Karol wtedy jeszcze nie chodzil, a tam prawie wszystkie były chodzące. I jak np trzeba było tańczyć, to czuliśmy się poszkodowani :-D.

reklama
no widzisz blueberry wszystko zależy jakie dzieci do grupy trafią, my akurat tak trafiliśmy...wszyscy się z małej śmiali, bo diablica z niej i wszędzie jej pełno było, a mi się aż chciało by tak jak inne usiadła spokojnie ze mną i wykonywała rymowanki :-D

No u nas też tak było, że Karolek ni cholery nie chciał robić tego, co wszyscy :baffled:. Łaził po sali, zaczepiał innych rodziców, oglądał obrazki na ścianach, dobierał się do szafek... A jednego chłopca się cały czas czepiał za spodenki, normalnie się zakochał w nim :-D. Jakieś niepokorne te nasze marcowiątka ;-).

Fredzik, dzięki za namiary. Szkoda, że to w Warszawie ;-). Ale poszukam po haśle centrum rozwoju dziecka :tak:.

Agutku a u nas Natalka jest najmłodsza:tak: i za bardzo nie chce robić tego co każde pani:-D ogólnie rodzice bawią się z dziećmi:tak:

pixella ja chyba też przegapiłam:sorry2: Gratulacje:-):-):-):-)

soppana to się wyżyłaś na widłach:-D

a my dzisiaj w domu:tak: posprzątałam łazienkę i zrobiłam porządki w szafach:tak: mój m wyniósł 3 wory śmieci:baffled:

no właśnie, ale wolałabym, żeby goniła starsze dzieci i uczyła się czegoś od nich, niż cofała się do tyłu...dzisiaj jak zobaczyła, że dzieci raczkują to też zaczęła :-D

ale jestem dzisiaj przymulona...jeszcze spróbujemy małą babci na trochę sprzedać i pojechać na spokojne zakupy, bo z nią to jest gonitwa :-D

no właśnie, ale wolałabym, żeby goniła starsze dzieci i uczyła się czegoś od nich, niż cofała się do tyłu...dzisiaj jak zobaczyła, że dzieci raczkują to też zaczęła :-D
u nas było to samo jak byłyśmy na pierwszej lekcji próbnej w młodszej grupie:-D

zrobiłam młodej przemeblowank w pokoiku:tak: oczywiście wszystko posprzątane, ułożone i po 2 minutach znów sajgon:crazy:

Dobry wieczór :)
mieliśmy zupełnie rozbity rytm dnia, Mik w żłobku za krótko śpi, ale jak się budzi po godz. to już nie zaśnie bo tam dzieci, piosenki itp, dzisiaj go unormowałam, no ale pobudka o 4.30 :wściekła/y:, na drzemkę poszłam razem z nim, więc burdel - w sensie bałagan jak cholera w domu,
teraz poszedł spać normalnie czyli przed chwilą to może jutro da nam pospać, bo chodzę od tygodnia niedospana

Fredzik, to i tak juz jest lajtowo, czasem jest tylko taki nawał, kiedyś było gorzej, soboty, niedziele... ale to jeszcze przed ciążą...
Pixella, buziaki :)

Ostatnia edycja:
reklama
moja niedawno poszła spać:tak: położyłam młodą później z nadzieją że pośpi jutro dłużej:tak: bo przechodzi na czas zimowy czyli z 3 na 2 śpimy godzinkę dłużej:tak:

na koniec dnia moja córa wysmarowała siebie i kanapę sudocremem:szok: wywaliła pół dużego opakowania:angry: zrobiłam foty dodam jak odzyskam w moim laptopie połączenie z netem:-(

Do góry