reklama
Mam 4 takie specyfiki... akunia moge cos z tego? Dwa po prawej to Biedronkowe kremy produkowane przez Torf Corporation. Zielony ma kofeine wiec pewnie odpada.... Dziala bardzo podobnie do Eveline fioletowego.
odpada ten pierwszy antycelulitowy, i wyszczuplajacy. najlepeij ten lotion stosowac on jest nawilazjacy.
tak jak napisalam lepeij nie stosowac silnych kosmetykow.
znam osoby z mojej branzy ktore stosuja mimo ciazy ale to juz nie chodzi o zaszkodznie dziecku a o zaszkodzeniu sobie, bo skora w ciazy wymaga duzej pielegnacji ale lagodnymi preparatami.
akunia widzę, że jesteśmy z tej samej branży, też jestem kosmetyczką
Mi jeszcze pol roku brakuje bo musialam wziasc dziekannke (mimo checi nie udalo mi sie polaczyc szkoly z ciaza bo mam nakaz lezenia)
ale odkad pamietam sie tym interesuje i mnie ciagnie do upiekszani i lubie ten zawod.
slonkoonline
Mama Juleczki
Najbardziej neutralny chyba bedzie ten rozowy z Biedronki. Wygladzajaco-odzywczy. Ma ekstrat z ryżu, bawełny, ma tez wit E i maslo shea. Napisali, ze gleboko nawilza i odzywia sucha skore. No i bardzo ladnie pachnie... Mniam! Kupilam go kiedys, tylko z uwagi na ten zapach
slonkoonline
Mama Juleczki
akunia i Sara niewiele brakowalo a ja tez bylabym kosmetyczka
Rzucilam jednak szkole, bo niespelniona ambicja tatusia przewazyla i poszlam na Zdrowie Publiczne.
Rzucilam jednak szkole, bo niespelniona ambicja tatusia przewazyla i poszlam na Zdrowie Publiczne.
barmanka79
Deus Dona Me Vi
Słonko ja tych kosmetyków z Eveline używałam jak w przedślubnym okresie chodziłam na aerobik i różne tam ćwiczenia (miałam jakieś serum wyszczuplające) ;-) bardzo ładnie się rozprowadzało, szybko wchłaniało, zapach ładny i najważniejsze POMAGAŁO . wiem już teraz że po ciąży jak tylko będę mogła wrócić do jakieś dietki i ćwiczeń (to będzie pewnie nie wcześniej jak po odstawieniu cyca...) wróce do tego serum...
ale ja go naprawdę polecam, jest super - tylko że nie teraz jak się jest w ciąży oczywiście ;-)
ale ja go naprawdę polecam, jest super - tylko że nie teraz jak się jest w ciąży oczywiście ;-)
Jeszce jedno napisze wam kilka rzeczy z wykladow z kosmetologii, ktore sie moga przydac.
Mała uwaga dla błyszczyków powiększających usta: niektóre zawdzięczają swoje działanie cynamonowi. Mimo iż nie powinien on przenikać do krwiobiegu, jednak może lepiej go ograniczyć (jak retinol) ze względu na właściwości poronne i wybitnie podrażniające.
Mała uwaga dla błyszczyków powiększających usta: niektóre zawdzięczają swoje działanie cynamonowi. Mimo iż nie powinien on przenikać do krwiobiegu, jednak może lepiej go ograniczyć (jak retinol) ze względu na właściwości poronne i wybitnie podrażniające.
Żel do mycia twarzy, śmietanka z Sodim Laureth/ Lauryl Sulfate (przenikają ze skóry do krwi i kumulują się w organizmie), drażniącymi alkoholami, warto zamienić na sprawdzone mleczko do demakijażu, wodę termalną, płyn micelarny czy hydrolaty na przykład różany. Wszystko po to aby w preparatach była jak najmniejsza ilość drażniących skórę składników.
Polecam kosmtyki hipoalergiczne, ja np stosuje serie ziaja oliwka ( i do ciala i do buzki)
Polecam kosmtyki hipoalergiczne, ja np stosuje serie ziaja oliwka ( i do ciala i do buzki)
slonkoonline
Mama Juleczki
barmanka79 O tak! Jest super! Fioletowy to juz po rozsmarowaniu tak daje czadu, ze hoho... Kiedys jak sie ostro odchudzalam, uzywalam masci rozgrzewajacej i serum antycellulitowego Norel'a, na takie rozsmarowane cudo folia spozywcza i normalnie wypasik! Tylko troche piecze. Jeszcze mam taki przepis na kawowo-imbirowa papke na cellulit. Tez jest super.
reklama
Skóra broni się przed alergizującymi ją składnikami, dlatego kremy dla kobiet w ciąży powinny być niemalże pozbawione tych składników. Jeśli nie jest to możliwe, to przyjęte jest zminimalizowanie ich ilości jak np. w przypadku konserwantów. Chodzi mi o fakt możliwości wystąpienia uczuleń, nie o przenikanie składników do krwiobiegu. Szukając więc idealnego kremu powinnyśmy zwrócić uwagę przede wszystkim na skład- im prostszy tym mniejsze możliwości podrażnień, a nawilży na pewno lepiej niż emulsja obfitująca w zbędne dodatki.