reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Hej dziewczyny uczestniczę w tylu wątkacha a ten jakoś omijałam:baffled: a widzę że fajne pogaduszki sobie urządzacie...tak czy siak od dzisiaj się przyłaczam:-)
Paula ja już za równy tydzień zacznę 30 tydzień....kurcze już bym chciała być choć o 5 do przodu....nie mogę się doczekać małej:-)

ja własnie wróciłam z pracy, juz mi sie strasznie nie chce chodzić. Brzucholek mnie coraz bardziej uwiera i wydaje mi sie jakbym codzienie nie 8 godz była w pracy ale z 12.Ale powiedziałam sobie ze jeszcze 2 tyg i zmykam na chorobowe bo nie bede sie do konca ciaży męczyć.Moj gin mnie od prawie 3 m-ca namawial na zwolnienie, ale ja wolałam do pracy chodzic bo czułam sie dobrze. Pozatym jak byłam 7 dni na chorobowym(przeziebienie) to byłam taka jakaś niespokojna, wydawało mi sie że dzidzia sie nie rusza i miałam jakies takie czarne mysli.

kurcze dowiedziałam sie ze moja kuzynke zwolnili z pracy. Wiecie jakie chamstwo, była w ciązy i ze sie zle czuła(a starała sie o dziecko jakies 2 lata)poszła na chorobowe. Szef poiwedział ze sie miga od pracy i takie tam, ze ciaza to nie choroba i mozna do konca pracować(facetom łatwo mówic a zwłasza takim których zony rodziły 20, 30 lat temu). Coś poszło nie tak i niestety poroniła i jak wróciła z chorobowego dostała wymówienie , bo takich jak ona firma nie potrzebuje!!!!!
cholera jakie chamstwo, mi tu prawuie na mobbing wyglada.

To moze niech sie odwoluje. mze ma jakies szanse na wygrana ja sie tam do konca nie znam ale to cos nie halo tak zwolnic nagle. chociaz teraz to kryzys jest. :-(

kurcze dowiedziałam sie ze moja kuzynke zwolnili z pracy. Wiecie jakie chamstwo, była w ciązy i ze sie zle czuła(a starała sie o dziecko jakies 2 lata)poszła na chorobowe. Szef poiwedział ze sie miga od pracy i takie tam, ze ciaza to nie choroba i mozna do konca pracować(facetom łatwo mówic a zwłasza takim których zony rodziły 20, 30 lat temu). Coś poszło nie tak i niestety poroniła i jak wróciła z chorobowego dostała wymówienie , bo takich jak ona firma nie potrzebuje!!!!!
cholera jakie chamstwo, mi tu prawuie na mobbing wyglada.

o kurcze :baffled: strasznie przykre wiadomości :-( :-( już w duszy z tą pracą!! szkoda że dzidzie straciła :-( tyle się starali...
olać takiego szefa :wściekła/y: wiem że teraz trudno znaleźć prace (nie tylko w Polsce jest kryzys..). ja niestety nie znam się na prawie pracy i nie wiem czy takie zachowanie można podciągnąć pod jakiś paragraf...

No włłasnie ja tez sie na prawie pracy nie znam, ale strasznie mi jej szkoda, bo nie dość że dzidzi nie bedzie to jeszcze została bez pracy., a szef okazaał sie strasznym pajacem.
Akunia wiem ze jest kryzys ale zwolniono tylko ja i nikogo wiecej (a z tego co wiem jej branży kryzys puki co nie siegna)

Aneteczka przy Inspekcjach Pracy są darmowe porady prawne. Może niech tam pójdzie i skonsultuje to. Pytanie tylko jaka była oficjalna przyczyna zwolnienia?

Czesc dziewczynki,
ja wlasnie szukalam znajomej na lutowkach i po przeczytaniu jednego posta jestem tak w szoku, ze musze sie z wami tym podzielic. Otoz lutowki maja taki watek "opisy porodow" i tam na stronie 50 kamylka opisuje swoj porod. Szczesliwy porod ale z jakimi przejsciami:szok::szok::szok: totalny szok dla mnie. Nic wiecej nie bede pisac, same tam zajrzyjcie i poczytajcie..

Iwee dzisiaj rano przeczytałam. Byłam w szoku :-) Ja teraz mam manię czytania relacji z porodów bo jeszcze troszkę i nas też to czeka.

reklama
Czesc dziewczynki,
ja wlasnie szukalam znajomej na lutowkach i po przeczytaniu jednego posta jestem tak w szoku, ze musze sie z wami tym podzielic. Otoz lutowki maja taki watek "opisy porodow" i tam na stronie 50 kamylka opisuje swoj porod. Szczesliwy porod ale z jakimi przejsciami:szok::szok::szok: totalny szok dla mnie. Nic wiecej nie bede pisac, same tam zajrzyjcie i poczytajcie..
Przeczytałam i też jestem w szoku. Z jednej strony świetnie, że tak szybko, ale z drugiej strony nie w takich warunkach!

Do góry