reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Cześć :happy:
Byłam 2 tyg. temu na USG ( to był 27.tydzień) i mój mały ważył 1,120 kg.:-)
Ja z kolei ważyłam się tydzień temu i bałam się, że przytyłam nie wiadomo ile:baffled:, bo brzuszek urósł w ostatnim czasie dość mocno;-), ale na szczęście nie. Od początku ciąży przybyło mi 8-9 kg:blink:. Nie głodzę się oczywiście, ale staram się nie jeść słodyczy i smażonego.
Aha, maluszek jest już ułożony główką w dół. Mogliśmy dzięki temu potwierdzić, że chłopak na pewno :-D. Tak, jak to sobie wymarzyłam:sorry2:
Życzę Wam miłego dnia, mimo tej paskudnej pogody na zewnątrz:rofl2:

reklama
pytałam sie i powiedzieli że nia ma takiej mozliwości :-(
mogę tylko obejrzeć maleństwo i zmierzyć główkę albo nózke i na tej podstawie określić termin porodu (wiek maluszka wg. wyznaczonych kryteriow)

a wiecie co, tak kilka tygodni temu to ja miałam faze na jedzenie.... kotletów schabowych ;-) :szok: :-D jadłam je co dziennie..
no ale teraz już mi przeszło i czekam na kolejną zachciankę :rofl2:

ja już po śniadanku - płatki z mleczkiem, tradycyjnie. poczta @ do rodzinki i brata wysłana z fotkami z zakupów (bo oni też ciekawi co kupuje dla synka ;-))

barmanka to gratuluje okraglej 80tki!:-);-);-)

Ja mam dzisiaj wizyte u gina i pewnie sie tam nasiedze... Jak znam zycie beda mnie juz podlaczac pod KTG, taka procedura od ok. 26 tygodnia. W domu wiec bede poznym wieczorem, a tak mi sie nie chce nigdzie chodzic. Najlepiej posiedzialabym w domu, a jeszcze pogoda taka nieprzyjemna, wietrznie jak cholera.

Mnie ostatnio napadlo na slodycze:baffled: Bede sie bala dzis u gina wejsc na wage:dry:

Wladcy much sa the best., Ja nie zaluje ze mnie wczoraj maz na to wyciagnal, tak sie usmialam do lez ze zapomnialam o calych smutkach dnia wczorajszego i naprawde wyszlam taka odstresowana. a w domku na tv4 tez czasami obejrze wladcow much bo czasami takie glupawe ale smieszne rzeczy warto obejrzec. ja wlasnie siedze i tlumacze mojemu mezowi ksiazeczke z obsluga utawiania tylnego mostu w samochodzie bo ma we wszystkich jezykach przetlumaczone ale nie w polskim :-(

Akunia też byłam 13 lutego na tym filmie i jak u mnie w mieście zapełnic kino jest trudno tak wtedy grali to kilka razy w ciągu dnia i był prawie komplet. Jak macie ochote na komedie to obejrzyjcie "Idealny facet dla mojej dziewczyny" mi się bardzo podobało.
Aga 29 ale to fajnie, że KTG masz przynajmniej ew, czynnośc skurczową wykryją - u mnie tylko takie reczne urządzenie do słuchania tętna. Udanych badań i samych dobrych wyników.
Iwona 100na na internecie były kiedyś takie kalkulatory które na podstawie tych parametrów(główka, kośc udowa itp) określają wagę. Może poszukaj sobie tak i dla własnej ciekawości sprawdź.

A ja w końcu mam troszke żelazo itp na wyższym poziomie od początku ciąży ciągle mi spadało. I USG 9 marca - ciekawe ile mój Julek waży.

reklama
misza- nie jest zagozala fanka, ale to jest tak glupie ze lubie to ogladac czasami na odstresowania hahah, hmm truskaweczki kochana ale ci zazdroszcze ja nie mam a ostatnio mialam ochote na sorbet truskawkowy, ale nie moge chwilow z tym gardlem ehhh

nina- ja bylam na tym filmie i tak szczerze powiedziawszy dla mnie zadna rewelka, smieszna to tak naprawde byla koncowka tego filmu!

Do góry