reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Witam was mamusie,

Marzenko kochana ja w 28 tygodniu i 2 dniu jak bylam na wizycie lekarz powiedzial ze nasza corcia wazy ok 1600gram:szok:wiec tez wylecialam z takim pytaniem jak ty 'To jak ja ja urodze" a chcialabym naturalnie....wiec mnie pocieszyl mowiac ze i 5kg sie da urodzic (ponoc rekord w klinice:szok:):nerd:co mnie kochana nie pocieszylo...wiec przeszlam na diete:tak:tzn odrzywiam sie zdrowiej (nie to ze cos sobie odmawiam). Tak mi zalecil lekarz zebym wiecej jadla gotowanego i pieczonego niz smazonego....no i ograniczenie slodyczy i duzo owocow. Powiedzil mi rowniez ze teraz dziecko bardzo szybko rosnie bo przybiera mu tluszczyku pozniej zwolni tempo:-Dmam nadzieje...teraz mam wizyte za 2tygodnie (11.03) zobaczymy ile moja kluseczka wazy i mierzy:tak:Nie przejmuj sie damy rade...ja mam juz na plusie 14kg a to dopiero 7,5miesiaca....a chcialam do 18 dobrnac:baffled:moze sie uda...

Kaatherina jak twoj maluszek ma sie urodzic ok 24 kwietnia to sie nie dziw ze ma ponad 2kg:-Dto nawet dobrze...ja teraz pewnie jak pojde to moja bedzie miala z 2g cos....oby dobrnac do 3600 i koniec (ja sie tak urodzilam). Super szybciej bedziesz miala malenstwo przy sobie:tak:

Confi kochana odpoczywaj jak najwiecej..jak malutki jest glowka do dolu to musisz uwazac, zwlaszcza ze lekarz powiedzial ze masz "miekka macice"cokolwiek to znaczy....wniosek jest jeden odpoczywaj duzo!!!!

Ankzoc super ze jest dobrze:-Dnie na darmo 3malam kciuki

Kochane na szczescie wyniki sa lepsze...ale te mikroorganizmy w moczu mnie denerwuja niby to nic tak powiedziala pielegniarka ale czekam na opinie lekarza na wizycie....my wlasnie zjadlysmy sniadanko mala zaczyna powoli szalec:-Dchyba od parowek woli kanapki z dzemem bo cos nie zwawo sie rusza:happy:buzki i milego dnia;-)

reklama
patusia- a juz zamowilismy mniejsze lozeczko, wiec problem z glowy, tylko musze zamowic teraz caly komplet feretti poscieli i kupic jeszcze materacyk :), a kompletnie nie mam pojecia jaki!

kokoszka- na pewno bedzie wszytsko dobrze :). Wczoraj jak jechalismy do lekarza to gps poprowadzil nas najkrotsza droga, wiec zaliczylismy niezle drogi z mnostwem dziur szok, ale mojej niuni sie podoblao bo spala sobie slodko cala droge, ale jak juz wracalismy normalna droga, to mala caly czas fikala i kopala! Niezle ma upodobania, chyba z wozkiem to bede jezdzic po polu z kartoflami hahah

mmartaonly- trzymam kciuki :)

Hej dziewczyny dopiero co nadrobilam wczorajsze posty.
Ja wczoraj bylam an władcach much i polecam. Tak sie usmialam, wrocilam taka zrelaksowana do domku ze hej. Jedyne co to chyba troche sie przeforsowalam bo przeszlismy sie z mezem po halach w tesco i z 2 godz bylam ciagle na nogach. dlatego dzis lezec mam zamiar (z czym mam ostatnio problemy)
Odnosnie wizyty u lekarza i wagi maluszka sama jestem ciekawa ile moj ma. bede za tydzien na usg to sie pochwale. Moja malutka w 26 tyg wazyla prawie kilogram, ciekawe jak nasza maluda teraz rosnie. w 23 mial 690.
Ja nocke mialam fatalna ostatnio mi sie koszmary snia i jeszce ciezko mi sie spi bo mnie skurcze lapia.
Jak tak dalej pojdzie to nie wiem jak czy mi maz po remoncie pozwli sprzatac i ukladac na polkach :-(

akunia- uwielbiam ogladac ten serial "wlatcy móch" hahaha oni sa poprostu nie samowici, i tez chcialam sie wybrac na ten film, ale skoro piszesz ze warto to na pewno pojdziemy z mezem :p

ja dziś miałam straszną pobudkę :baffled: sąsiad nad nami zakładał satelite i wiercili dziury w takich grubych ścianach... masakra normalnie, robili to od 8,3 - niby tragedia nie wielka, tylko że my oboje z mężem pracujemy do późnych godzin, i np koło 2 chodzimy spać - więc ta 9 to środek nocy dla nas :-( :-(

ech ja też jestm ciekawa ile moja dzidzia waży - wziąwszy pod uwagę wielkość mego brzuszka i to że co tydz mam na plusie jakies 0,5kg, ciekawa jestem czy te moje rozmiary są adekwatne do wagi dzidzi :tak:
ostatni scan miałam 5.01 a teraz kolejny będzie 14.03 :crazy:

reklama
seriooo??
wiesz ja się na tym nie znam, ale mi się wydaję że to przy normalnym scanie z usg można sprawdzić, że do tego nie trzeba jakiegoś specjalnego usg (no chyba że się mylę).....

Do góry