reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Marzena
ja też :(
Tsarina Kamil akurat Panią Doktor bardzo lubi teleskop bierze i sam sie bada a jak widzi patyki to otwiera buzie także mamy go przebadanego wzdłuż i wszerz ale w tym wypadku akurat nie ma się z czego cieszyć :)
Widze że zakres obowiązków ten sam co ja mam w pracy i w przyszłej Firmie którą chcemy założyć z mężem też będziemy starać się o dotacje z PUP

reklama
hej dziewczynki:-)

Mamstud-miło że jesteś:tak:Wszystkiego najlepszego dla Andrzejka!Super że taki rezolutny i opiekuńczy!!!Co do pisania to chyba umarłabym z tęsknoty za Wami jakbym tu nie zerkała:tak:na szczęście czas mi pozwala :-)Wiem że dzieci w tym wieku nie bardzo wiedzą żeby się dzielić ale trzeba jednak jej tłumaczyć żeby nie wyrywała zabawek czy czegoś innego koleżance z rąk .Pójdzie do przedszkola to napewno nauczy się jak się bawić czy zachowywać w większej grupie.Tak jak piszesz przy pierwszym dziecku sporo się nie wie i czasem macierzyńska nadopiekunczość bierze góre,jednak wiem że przy drugim już postępowałabym inaczej:tak:

Madzia-no to masz tak moja znajoma jeden egzamin do poprawki to nie tak źle,przy tylu obowiązkach to naprawde super że dajesz rade z tym wszystkim:tak:Powiem Ci że Nicol po tej szczepionce nie gorączkowała,była jedynie marudna troszke,też mi się wydaje że ta gorączka moze być po szczepieniu.

Tsarina-no to będziesz mieć niezły zakres obowiązków,zapewne dasz rade:tak:Moja panna skolei bardzo nie lubi jak pan doktor zagląda do gardełka ale to chyba większość dzieci nie znosi.Jak jesteśmy prywatnie u tego doktora to tylko to a tak generalnie jest spoko.Jednak będąc u naszej lekarki mała tylko jak zobaczy lekarke to już jest histeria i nawet stetoskop jej dokucza,ale podejście tamtego lekarza a tej tu naszej to niebo a ziemia ,takze ostatnimi czasy jak się coś działo jeździliśmy prywatnie tu jedynie ją szczepiliśmy.

mała śpi a ja zmykam do obowiazków choć mam taki dzień że nic mi się nie chce a trzeba wszystko ogarnąć bo wieczorkiem musze śmignąć klientce zrobić porządek na głowie więc nie moge nic na potem zostawić,a jak pomyśle że w sobote mam też sporo do zrobienia to już mi się odechciewa,w niedziele musze emowi zrobić urodzinki,Oby Nicol miała lepszy dzień i pozwoliła mamuśi popiec ciasta i zrobić całą reszte na spokojnie.Miłego dzionka kochane.

Hejo!
Dobrze,że dzisiaj się coś ruszyło bo wczoraj(prawie) głucha cisza.Ja wróciłam wszystkie poznikały:dry:
Marta co u ciebie nadal dwupak??? Jak znikasz to się niepokoję...
witam kochane
na kiedy planujecie to spotkanie moze uda nam sie też przyjechać
Powiedzcie mi bo Kamilek dopiero teraz miał szczepienie to ostatnie pięcioskładnikowe i w nocy dostał goraczkeczy u któregoś majowego dzieciaczka było podobnie? Nie wiem czy iść z tym do lekarza tyle dzieci chorych jest nie chce go tam znowu brać.
Ide nadrabiać może zdaże wszystko :)
Oczywiście M@dziu,ze damy znać. Ja dostosuje się do terminu pracujących-wiem,ze Marzenka ma wolne środy i piątki niestety grafiku Darii nie znam:zawstydzona/y:. Ustalimy cos i urządzimy spotkanie.Może jeszcze jakaś śląska (dolnosląska?)mama dołączy. W ogóle to myslę o jakimś zlocie majówek na powitanie lata.Co wy na to???
mamamatysia widzę, że i Ty tu gościnnie... Eh, pozmieniało się wszystko, co? Niektóre to już tu w ogóle nie zaglądają. Zgadzam się co do diagnozy :biggrin2:
Mamstud kopę lat:-D:-D:-D.
Ja już nie gościnnie:-p codziennie się melduję. Pozmieniało się ale nie jestem pewna czy na dobre:-(.Szkoda.
Napiszę szybko co u nas. Andrzej dwa dni temu skończył 7 lat! Nawet nie wiem kiedy on tak wyrósł, jest mądry, dowcipny i bardzo opiekuńczy. Gabrycha tak jak pisałam śpiewa, tańczy i mówi wierszyki :biggrin2: Nadal jest malutka ale apetyt - jak na nią, ma calkiem całkiem :biggrin2: Ja stanowczo za dużo pracuję i całymi dniami zastanawiam się jak to zmienić... Mam już nawet plan ale jeszcze trochę mglisty. Przygotowujemy się do remontu mieszkanka i już się nie mogę doczekać, tym bardziej, że wyjadę w tym czasie i wrócę na gotowe :biggrin2:

Pozdrawiam Was i postaram się poprawić....
Wszystkiego najlepszego dla Andrzeja.Gratuluje tak wspaniałego syna. Chciałabym zobaczyć śpiewającą Calineczkę,musi słodko wyglądać.No i super,że apetyt jej dopisuje u nas bywa rożnie.
Fajnie,że wyjeżdżasz na czas remontu. Będą ci oszczedzone dantejskie sceny:-D.
My na razie spasowaliśmy z remontami(ufff).Zresztą po "Wspaniałej" łazience to mi się wszystkiego odechciało:no:.
A tak w ogóle to co co będziecie remontować?
Tsarino trzymam kciuki za biznes i zyczę zebyś w szybkim czasie listę obowiazków skorygowała do"szefowa";-)
Iza na badania reaguje tak jak Filip tylko,ze ona na stetoskop a młody. na lekarkę:eek:

U mnie dzisiaj błogie lenistwo...Jupiii:tak:.
Wieczorkiem tylko drugie danie(patrz obiadokolacje) przyrządzę.Filip śpi już 3 godzinę:szok::szok::szok: chyba odsypia za mamusię:laugh2:

Ostatnia edycja:
Witam się ponownie:-)

A co tu taka cisza nie ma wieczornych rozmów....

Matysia-mam nadzieje że udało Ci się poleniuchować:tak:ja dziś miałam dzień leniuchowania bo obiadek był na szybko jedynie wieczorkiem coś tam zrobiłam ,potem leniuchowałam u rodziców na herbatce sama bez małej więc moment temu sobie wróciłam wypoczęta.Jutro rodzice wpadają do nas na kawke także będe mieć troszke laby bo jak jest mama to Niki zachowuje się jakby była jej cieniem:-DOdnośnie twojego zapytania co do przywitania lata, na spotkanko to ja się pisze z Nicol.Chętnie bym się z Wami wszystkimi spotkała:tak:Gdyby nie kiepski stan zdrowia mojej teściowej to już dawno zorganizowałabym spotkanie u siebie.Lece poszukać jakiś nowych przepisów na sałatki dobrej spokojnej nocy.

odpiszę krótko bo padam,

Mmatysiu, dziękuję że pytasz. U nas fatalnie. :no::no: Ja nadal w dwupaku, ale bylam wczoraj na wizycie i dzidziuś już jest 4/5 w kanale. (znaczy już prawie cala główka).

Niestety dopadł nas wirus żołądkowy, najpierw dzieci, potem niestety mnie, i przyznam że bardzo ciężko to przeszłam. dziś ju jest lepiej, ale dochodzę do siebie.

hej mamusie:-)

Co to za cisza?jak tam kochane dzionek mija? U Was za oknem też tak szaro buro???

Ja tylko na moment zaraz uciekam do obowiazków trzeba korzystać póki Nicol śpi:tak:
Wczoraj udało jej się po raz pierwszy ładnie powiedzieć że nazywa się Nicol a właściwie powiedziała Nicolka:-)nazwisko wychodzi jej mnie zrozumiale i wyraźnie .Wklejam tylko Moni to zdięcie szlafroka o które prosiłaś.
Miłego dzionka kochane papapa:-)

edit.
Marta-o rany współczuje,kurcze że też nie miało kogo złapać takie paskudztwo!!!!ja nigdy nie miałam ale słyszałam jak się to przechodźi:szok:całe szczęście że wszystko ok i już Ci lepiej.Kurcze i dzieciaczki też :-(Czyli już nie długo i Meg będzie na świecie:-)super już się nie moge fotek doczekać!!!!trzymam kciuki za szybkie i jaknajmniej bolesne rozwiązanie.Kurcze no to bocian zawita jeszcze przed wiosną u Was;-):-)

Załączniki

• szlafrok.jpg
    szlafrok.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 60
Ostatnia edycja:
Witam.
Martuś mam nadzieję że to paskudztwo już Wam minęło...I czyżby znowu zapowiadał się porodzik ekspresem,mam nadzieję:-) jak już główka w kanale:szok:tylko obyś zdążyła ;-).Codziennie myślę o tobie.
Matysia a tak Mi się przypomniało Ty kochana chyba się nie chwaliłas efektami swojego remontu ...Ja nadal czekam na fotki...a co do rozpoczęcia lata to baaaaa jeszcze pytasz:tak:;-).
Mamstud spóźnione:zawstydzona/y:ale BARDZO SZCZERE ŻYCZENIA DLA ANDRZEJKA :tak::-).Dużo zdrowia i niech zawsze będzie tak mądrym i rezolutnym chłopcem..
tsarina łał łał tyle stanowisk,żadna firma Ci tego nie zaproponuje :-),oby wszystko poszło sprawnie i po waszej myśli:tak:.

Cześć.
Martuś Kochana lecz się bo te wszystkie "żołądkówki" to nie dość,e nieprzyjemne to jeszcze niebezpieczne.A w twoim tanie to musisz szczególnie o siebie dbać.
No to poród zbliża się wielkimi krokami.Pewnie nie możesz się już doczekać żeby przytulić swoja kruszynkę
Mamo Niki Filip ma taki sam szlafroczek tylko Kubusia:-)(mamusia ze stolicy przywiozła;-))
Kasiu no fakt nie chwaliłam się:rolleyes2:.Dobrze,że mi przypomniałaś bo aparat leży u eMa w samochodzie.jak wróci to coś wrzucę.

Dzisiaj moja sis była na usg 4D (badanie na przezierność karku) i popłakała sie widzac swoje dzieciatko.Niby wiedziała,że jest w ciąży ale dopiero gdy zobaczyła 4 cm istotkę,która machała"rączką"i usłyszała bicie serduszka dotarło do niej,że będzie mamą.Zaraz po wyjsciu z gabinetu dzwoniła do mnie i obie sie popłakałyśmy.

no heloł!!!

ja rozumię - weekend - weekendem, ale to już przesada! żeby nikt nic - dzisiaj nie napisał??? Mamo Niki - a gdzie Ty??? Ty zawsze ratujesz sytuację i coś skrobniesz... a tu nawet Ciebie nie ma!

Marta - melduj się! jesteś w dwupaku?
Kasiu - żyjesz?
Monia - jak po weekendzie?
Roxy - hop hop! Daj nam jakiś znak! Kiedy masz wolne???
Mmatysia - rzuć jakimś terminem spotkanka!

Buziaki laseczki!!!

reklama
Hej

Ja na chwilkę bo akurat sprzatam,młoda śpi a u mnie burdello:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Dziewczęta ja drugą połowe marca bede miała trochę wolnego bo mam pare dni urlopu to może wtedy. Podajcie jakis termin a ja postaram sie dostosować:tak:

Pozdrawiam Was wszystkie:-)

Marta...co u Ciebie,w dwupaku czy już solo??????

Do góry