reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Hej!!!

Martuś,państw i miast go nie uczę:-D. Zna parę i chyba mu to starczy:-).Zakupiłam mu książki dla pięciolatków więc teraz je sobie przerabiamy.Robimy rożne fajne rzeczy bo są do nich dodane różne gotowe szablony które trzeba samodzielnie ulepszyć.

Mmatysia,no my też się stęskniłyśmy:tak:. Jakoś brak mi Twoich opowieści z wyczynów Fifiego:eek:. Brakuje mi również streszczeń z życia domu w remoncie:-D;-).Wnioskuje również ,że rozkręciłaś jakiś nowy interes.

Kiedy macie weselicho? Kupiłaś kreację?No i co wymyśliłaś na wieczór panieński?
Co do gg to my sobie czasami gadkujemy.Częściej jednak w południe niż wieczorkiem:tak:.

MNiki,no to biedna ta Twoja teściowa:-(.
Nicolka prawdziwa kobieta.Kocha zakupy i wie co jej się przyda:-D.M jak będzie miał jeszcze jedno dziecko to przejdzie mu rozpuszczanie. Przy drugim dziecku wraca rozum:-D.

reklama
Hej!

Mmatysia - jak miło Cię widzieć!!! Czy wybaczę...??? hmmm... no Wybaczę:-D!!! Fajnie, że się w końcu odezwałaś! Nie zaniedbuj nas! Ja też bardzo chętnie bym się z Wami spotkała! Może w końcu nastąpi wiosna i wówczas uda nam się jakoś skrzyknąć!!! A za konferencjami gg też tęsknię:-(...

Mamo Niki - kolejny pierścionek??? Ja to maniaczką kolczyków jestem! Mam ich sporą kolekcję! Pierścionki mniej wielbię... no i pokaż ten szlafroczek!

Kasiu - co u Ciebie??? Gdzie zniknęłaś???
Martuś jak się czujesz???

Mmatysia,no my też się stęskniłyśmy:tak:. Jakoś brak mi Twoich opowieści z wyczynów Fifiego:eek:. Brakuje mi również streszczeń z życia domu w remoncie:-D;-).Wnioskuje również ,że rozkręciłaś jakiś nowy interes.

Kiedy macie weselicho? Kupiłaś kreację?No i co wymyśliłaś na wieczór panieński?

O jak mi miło,że tęskniłyście:-).Powiadasz,że brakuje ci opowieści o wyczynach naszego w domu kamikaze.Mówisz-masz:-D;-). Młody ostatnio do perfekcji opanowała zjeżdżanie ze zjezdzalni na dwóch nogach tj.wchodzi po schodkach a później z niej zbiega. Pal licho jak robi to w domu bo zjezdzalnia niska(90 cm) ale ostatnio to samo zrobil w sali zabaw a tam już 1,20:eek: .Prócz tego wspina się na balustradę i wisi nad schodami i namiętnie wchodzi do wanny i robi "kompu,kompu" więc czasem przebieram go 4-5 razy w ciągu dnia:crazy:.
Interes stary,gastronomia w wesołym miasteczku.Mam plan totalnie przeorganizować ten kram:-) i nad tym pracuje.
Wesele siostry 3 maja(wtorek) termin dziwny ale w obecnej sytuacji nie można wybrzydzać:sorry:. Pomysł na kreacje a właściwie kreacje już mam wybraną pozostaje decyzja zakup przez net czy szycie identycznej na miejscu u krawcowej.Pomysłu na panieński ciągle szukam:-(,niestety pierwszy nie wypali z powodu wysokich kosztów.
Co do gg to my sobie czasami gadkujemy.Częściej jednak w południe niż wieczorkiem:tak:.
I wszystko jasne:-).Brakuje mi tych"wieczornych polek rozmów".Może uda nam sie spichnac któregoś wieczora przy lampce %
Hej!

Mmatysia - jak miło Cię widzieć!!! Czy wybaczę...??? hmmm... no Wybaczę:-D!!! Fajnie, że się w końcu odezwałaś! Nie zaniedbuj nas! Ja też bardzo chętnie bym się z Wami spotkała! Może w końcu nastąpi wiosna i wówczas uda nam się jakoś skrzyknąć!!! A za konferencjami gg też tęsknię:-(...
Mi również miło:-).Co do spotkania to znalazłam świetne miejsce dla naszych łobuzów Sala zabaw dla dzieci Katowice Tychy Chorzów Sosnowiec Mysłowice - NIBYLANDIA
Oni się wyżyją a my pogadamy i wypijemy pyszna kawę.
Trzeba tylko dogodny termin ustalic.
A jak tam moja pupilka?Mocno dokazuje?

Czyli Filip w normie:-D. Normalnie jak o nim myślę to nie znika mi z oczu Nadinka:-D.Para która nigdy się ze sobą nie będzie nudzić:-D.No i tesciowe by mieli spoko;-).

Data ślubu jak data aby im się w tym małżeństwie układało a to najważniejsza. Jak siostra czuje się w ciąży? Pewnie nie możesz się doczekać maleństwa?

Mi również miło:-).Co do spotkania to znalazłam świetne miejsce dla naszych łobuzów Sala zabaw dla dzieci Katowice Tychy Chorzów Sosnowiec Mysłowice - NIBYLANDIA
Oni się wyżyją a my pogadamy i wypijemy pyszna kawę.
Trzeba tylko dogodny termin ustalic.
A jak tam moja pupilka?Mocno dokazuje?

nooo można by się udać w takie miejsce!

a Młoda różnie... bywają dni lepsze, bywają dni gorsze... ostatnio jak byłam u rodziców to Młoda przechodziła tam samą siebie! była tak nieznośna, że miałam ochotę ją ......... ale jak wróciłyśmy do domu to dzieć znormalniał i nawet da się znią wytrzymać. Fakt faktem - chciałby gwiazkę z nieba! Choć nie - ostatnio chciała księżyc!

Monika nieźle się uśmiałam wyobrażając sobie Filipa i Nadię razem:-D:-D:-D.Nadmiar energii kruszyłby mury:laugh2::laugh2::laugh2:.Ale faktycznie swatową bym miała rewelacyjną:-)(buźka Roxy).
Siostra niestety nie czuje się najlepiej:-(.Jak na nią patrze to od razu widzę siebie i "miłość do muszli klozetowej" przez 7 miesięcy:crazy: .Maleństwa faktycznie nie mogę się doczekać(cichutko liczę na chrześnice)
Marzenko my juz bylismyw "Nibylandii" i zabawa była świetna.Po prawie trzech godzinach siła wyciągaliśmy stamtąd chłopców.W samochodzie padli jak trusie a Filip przespał prawie cztery godziny.
a Młoda różnie... bywają dni lepsze, bywają dni gorsze... ostatnio jak byłam u rodziców to Młoda przechodziła tam samą siebie! była tak nieznośna, że miałam ochotę ją ......... ale jak wróciłyśmy do domu to dzieć znormalniał i nawet da się znią wytrzymać. Fakt faktem - chciałby gwiazkę z nieba! Choć nie - ostatnio chciała księżyc!
Czyli wszystko w normie.
Ciekawe dlaczego nasze maluchy u dziadków dostają"małpiego rozumu"?Brak ograniczeń,zakazów?

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki.
Miło że o Mnie wspominacie :-)Mi tez brakuje Naszych wirtualnych spotkań:tak:ale może jeszcze kiedyś...
A co u Mnie hymmm nic ciekawego Filip zabija Mnie swoimi tekstami,
uwielbia płytę fasolek... a ja mam jej po dziurki w nosie,musi grać prawie cały czas,
zamęcza Wiktorkę... uwielbia się z Nią bawić,czytać ,śpiewać,kąpać....
uwielbia gadać przez telefon nawija wszystko co mu ślina na język przyniesie,
nadal mówi o sobie w formie rzęskiej"ja zjadłam,Ja spałam,bawiłam itp"ale w końcu i to zalapie
ładnie potrafi powiedzieć krótki wierszyk z tymi dłuższymi trzeba Mu co jakiś czas słowo przypomnieć,

Tyle u Nas i w ciąż czekamy na wiosnę;-)

hej,
nie wiem co napisać....

Mmatysia, a siostra nie zna jeszcze płci maluszka?

ty to jesteś niesamowita!! tyle spraw trzymasz w garści, pilnujesz, organizujesz, zarządzasz.. normlanie niedościgniony wzór.

A pomysłowość i energia Fifiego mnie powaliła!!! :szok:

Marzenko, dzięki ze pytasz. Ale szkoda gadać... trwam sobie...
powiedz planujesz wysłać Nataszkę do przedszkola od września?

Monia, to fajnie że te ksiązeczki takie ciekawe. :tak:

Witaj Kasiu. Umiejętności Filipka mnie powalaja po prostu.Pamietam nasze zeszłoroczne spotkanie i jego zasób słów,my jestesmy lata swietlneza wami.
U was Fasolki a u nas nadal Noddy w każdej formie.
M&m's witaj.
Jak samopoczucie? Maleńka daje popalić?
Siostra jest dopiero w 12 tygodniu ciąży więc nieszybko poznamy płeć.Może w okolicach ich wesela.

reklama
Sylwia. :-)

no tak, to jeszcze chwilka żeby poznać płeć.

a dziękuję za pytanie, mała sobie skacze :-) , ale bardziej inne rzeczy dają mi popalić...

czekam na wiosne i lato - że będzie lepiej, a z drugiej już takie mam "czarne spojżenie" że boję się żeby goże nie było....

Kasiu - mi też szczęka opada na zdolnosci Filipka. :tak:

apropo tematu sprzątania, Mania mnie ostatnio rozczuliła, bo już bylo późno dzieci się kładły mi się nic nie chciało i mowię żeby już zostawiły zabawki, a Maja nie. pozbierala wszytskie samochodziki co do jednego sama i nie położyła się dopóki nie było wszytsko zebrane a ja nie złożylam toru dla samochodów (podała mi żebym złożyla).

Do góry