reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
owco - ja w każdej niepokojącej sprawie z jagodą - lecę do pediatry (mam wybór 3 w mojej przychodni). Lekarza Rodzinnego jeszcze nie widzialam na oczy ( przepisałam się do przychodni, w której przyjmują owi pediatrzy, i poki co tylko z Jagą tam latam...a ja odpukać jakoś "ciągnę" )

co do drzemek - Jaga ma teraz przeważnie 1 - ok. południa, i trwa ona tak z 1,5-2 h. Czasami pada mi wieczorkiem... ale staram się jakoś ją przetrzymać do kąpieli.

Ankzoć stanowczo wybieram słonko numer 1:-D
Owca gratulację dla siostry,w chorobie nie pomogę na szczęście bo nie chorujemy;-)ale Ja jestem z tych co z katarkiem nie latają do lekarza;-)bo na dzień dobry mam wypisywany antybiotyk:sorry2:

Gasiorek dziękuje w imieniu siostry, cóż za totalny brak wychowania nawet się z Tobą nie przywitałam..... Witaj kochana, miło ze cały czas dołączają do nas majowe mamusie :)

Co do drzemek to Wiciu, przed choroba, spał tak od 10-12, potem na spacerku jakieś 15-20 min, czasem po 17 uciął sobie jeszcze jedną drzemkę tak z 15 min i ok 20 już wykąpany zasypiał, z tym ze wstawał ok 6.30 i nic się nie dało z tym zrobić ;/ Teraz to jest totalny galimatias ..... ciekawe czy po chorobie wróci do swojego stałego rytmu ....

Owco - przepraszam...rozkojarzona/rozbita dziś jestem - i ja zycze Twojej Siostrze i małej Julii wszystkiego co najlepsze :-):-):-) !!!
A powiedz mi - to w końcy w ktorym tygodniu Ona urodziła? Bo martwiłaś się starsznie o tą całą medyczną akcje i podejscie do pacjentki....

Ankzoc....dziękuje kochana:-)
Mi się podobają obie wersje:tak:

Owco...ja chodze z mała do pediatry w przychodni....mam też numer do pediatry który przyjeżdza do domu....całe szczęście do tej pory się nie przydał:tak:
Gratulacje dla siostry:-)

Ostatnia edycja:
Hej. U nas piękne słonko.

Roxy,dobre ,że nic P się nie stało.

Owca,mój starszak jak leżał w szpitalu to tez grasowały rota wirusy ale mały nie złapał. Gratulacje dla siostry.

U nas nie ma problemu ani z czapka ani z butami. Cieszę się bardzo.

Tomek śpi tyko godzinkę około 12 .Między 19 a 20 idzie spać i śpi do około 7 -8.

Nasz lekarz rodzinny jest pediatrą.

Aga według terminu polskiego ( był na 8 marca) to w 41 tyg, bo mała urodziła sie 17 marca ( a tak liczyłam ze wytrzyma jeszcze do 18 marca do moich urodzin :-D) a w końcu wywołali jej poród bo od tygodnia Julcia nie przybrała ani grama na wadze i okazało się ze siostra ma już małowodzie, a prawdę mówiąc to chcieli ja trzymać jeszcze do 22 marca :baffled: ale moja mama poeciała do siostry i zrobiła raban u położnej i wszystko dobrze się skończyło.

Wiecie, tak sie pytam o tego pediatre bo u nas w przychodni nie ma żadnego :baffled: i chodzimy do lekarza rodzinnego, który właśnie doprowadził Wiktorka do zapalenia oskrzeli. Jeśli chcem iść do pediatry to tylko prywatnie, ale jakoś nie było mnie własnie stac aby latac z byle katarkiem i płacic za wizytę 70 zł... ale teraz to chyba zacznę .... Wprawdzie mój lekarz rodzinny jest pediatra ale jest ciągle za niego zastępstwo ....

Dziekuje dziewczyny w imieniu siostry :)

Ostatnia edycja:
reklama
Filip z dnia na dzień coraz lepiej chodzi,już się potrafi dużej sam zająć ,jednak chodzenie daje mu więcej swobody :-) i mi przy okazji też:-Dmoże pokaże Wam filmik jak chcecie:confused:

Do góry