reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

marzenka to w zamian, za duże jajo wstaw sobie to chicken-egg..gif

reklama
witam się!!!! :-) :-):-) :-)

Aniu, dobrze że wyniki ok, ale szkoda że nadal nie wiadomo co jest grane.

Joluś, jak ty dajesz radę??? ja Ciebie podziwiam!!!

ech muszę wyjść,...:baffled::baffled: :dry::dry:

Dzięki dziewczyny:-)
Mnie się wydaje że to bardziej kwestia tego że dziennie rano ją wysadzam na nocnik....a to czy ona kojarzy czy nie to nie wiem....czasem wydaje się że kuma...wstaje i pokazuje że w nocniku jest be:-D
W każdym bądz razie jeżeli jej to pasi to ja się cieszę:tak:
Marzena...sposobu specjalnego nie mam:sorry2:
Po prostu ją sadzam,daje w ręke zabawke....czasem pilota:-D picie i siedzi,jak nie chce to wstaje i jej nie zmuszam:tak:
Ankzoc...ciesze się że nic złego nie wyszło w badaniach:tak::-)
Kurcze,może to faktycznie bóle migrenowe:sorry2:

Kurczaki są debeściarskie:-D:-D:-D
A jajko to sobie chyba zapożycze:-D:tak:;-)

rety muszę się szybko obudzić :-:)-( młody obudził się o 7 dostał butelkę i spaliśmy do 10 :szok::cool2::cool2:
znowu pada :wściekła/y: pewnie będzie tak jak wczoraj - wieczorem się rozjaśni :baffled::wściekła/y:

Jola, słońce ty wiesz że wcale nie jesteś złą mamusią. Każda z nas - założę się o to !! - ma chwile zwątpienia, czy też dość wszystkiego, chciałabym wrócić czasu kiedy dzieci nie było.... Różne są dzieciaczki, różne sytuacje... Martwi mnie to że dziewczynki tak często wymiotują :-:)-(

Roxy, gratuluje postępów u Nadinki :tak:

kurczaki są BOSKIE :-D:-D:-D
ja też takie chce :zawstydzona/y:

AgA, wszystkiego najlepszego dla Zosiaczka

2pq6rv6.jpg

Dzien dobry kochane!!!

Monika..pytasz kochana jaka pogoda..otoz u nas leje jak z cebra:baffled::baffled::baffled::baffled:..nosz kurka drugi dzien...
A ja musze po zakupki wyskoczyc i isc kupic zelazko...:blink:

Kasiu pytasz o zelazko....pisalam w moim wczoajszym poscie ....no ale zelazka jesze nie zakupilam a gore prasowania mam taka ze cyba kilka godzin bede stac przy desce...:baffled::baffled:

Roxy...ale fajnie masz z Nadusia...madra dziewczynka..:tak::tak::tak:

m&m's.....no wlasnie w tym problem ze ja nie daje rady...:baffled::baffled::baffled:..
A wogole to kiedy sie do mnie wybierasz....bo juz niedlugo lato nas zastanie ..;-);-);-)

Confi....ale masz super z tym morzem....:-):-):-).pomysl i o nas..:tak::tak:

A ja sie wkurzylam z samego rana.....P mial iec wolne ale zadzwonili do niego z pracy i musi isc...:baffled:.nosz nic nie idzie sobie zaplanowac...
Pozatym znow mialam atak z moija skura...te tabletki antyhystaminowe chyba mi nie pomagaja...
Wczoraj weszlam na google i poczytalam sobie co moga oznaczac take objawy jak mam no i powiem Wam ze szybko skonczylam czytac ...:szok::szok::szok:
Nocka u nas dzis lepiej...Amelka nie wymiotowala wczoraj...obie spaly do rana a pozniej przeniesione do lezaczkow spaly jeszcze do 9.30 a my razem z nimi...:tak:

Pytacie jak spotkanie z pania od jedzenia.....?? Jutro ma do nas przyjsc...wiec jutro napisze co i jak...

Na razie lece ogarnac mieszkanie...:tak::tak:

Milego dnia

Edit....

Wlasnie przyszla zabawka ..ten pociag ktory zamowilam dziewczynom za pieniazki od moich rozicow, wstawie pozniej foteczki w odpowiednim watku ale juz po obejrzeniu mysle ze dziewczyny beda mialy radoche....ma nawet mowiace klocki...:-)):-)

Barmanko...nosz u nas tez taka pogoda...przybij piatke..szkoda ze Ty tak daleko bo bysy sie na kawusi spotkaly..dzieciaki y sie bawily a my bysmy plotkowaly..:-))):tak:
Dziekuje za mile slowa...:tak:

Moniqsan...(gupolu....wiesz o co mi chodzi;-);-):)....milego dnia....czekam na Twoj powrot z niecierpliwoscia...:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Joluś, już wiem przypomniało mi się, co do ubranek next. Ja ostatnio w zeszłym tyg. zamówiłam Mai sleepsuit, na 12-18 i są ogromniaste!! zamówiłam 9-12 mcy. i są teraz ze sporm luzem, myślę że spokojnie starczą Mai do lipca. to tak tylko moje doswiadczenia. co do przyjazdu to ja juz nie będę zapeszać kolejny raz i poprostu dam ci znać jak juz będę gdzieś w drodze. bo jak mówię kiedy sie wybieram to zawsze coś wychodzi... więc buziak. :* :-) :-)

co do żelazka, to jeśli mogę ci doradzić, wiem ze to większy wydatek, ale w twoim chorobowym przypadku wydaje mi się że warty zainwetowania, bo oszczędzi ci czasu. to polecam ci żelazko z generatorem pary. ja mam takie: Kenwood IC200 / Delonghi VVX800 Steam Generator Iron on eBay (end time 31-Mar-10 02:09:12 BST)

i naprawdę bardzo bardzo bardzo warto!!!!!!!!!

szczególnie jak ktoś tyle prasuje co ty.

Roxy gratki dla Nadii i dla Ciebie za ten nocnik. U mnie Maja nadal zachowuje się jakby nocnik parzył ją w tyłek!! wrrrrr.

matko ledwo co żyję... co za pogoda :baffled: z naszej trójki to tylko Marcelitko pełen wigoru jest :shocked2: a ja muszę wyjść do sklepu po jakąś wędlinkę i serek bo w lodówce to tylko światło mam :baffled::baffled:

Jola, ojj z chęcią bym się napiła kawki :tak: a te nasze diabełki gdzieś bym w kosmos wysłała :-D:-D
zapomniałam Ci odpisać z tym Next'em :sorry2: bodziaków i śpioszków nie kupuje... są takie jakieś wielgaśne i nigdy nie wiem jaki rozmiar jest dobry - o rampersach już nawet nie wspomnę :oo: bluzeczki zazwyczaj Marcel nosi dłużej (znaczy się - jak rozmiar jest 9-12miesięcy to wiem że jeszcze tak w 14 miesiącu spokojnie ją założę). Zresztą różnie to jest...Ciuszki z Pennego też zakładam na tą górną granicę :tak:

Martus, Barmanko....dzikuje za podpowiedzi z rozmiarowka...:-)
Wczoraj zamowilam bodziki takie na ramiaczka bo u mnie dziewczyny takie nosza pod bluzeczki i wzielam 9-12 z tego wzgledu ze np z mothercare to one jeszcze nosz te 6-9 miesiecy ktore sa do 9 kilo...a te z next sa do 11 wiec napewno beda dobre...
Tylko ze mialam straszny problem ze spodenkami...i juz wiem ze z jednymi to na pewno zle zrobilam ze wzielam na 12-18 bo dziewczyny pewnie beda w nich plywaly z reszata powinno byc ok...mam nadzieje...:tak::tak:..jutro bedzie paczka to napisze co i jak...:tak:

Martus co do zelazka to zaraz sobie je oblukam...ale to ze to jest z generatorem pary to co znaczy..bo ja jakos taka "ciemna " jestem i nie bardzo rozumiem..:confused::confused:

Moni...to zrob od razu i dla mnie zakupki bo u nas tez leje...:sorry2:..Mam nadzieje ze do popoludnia sie przejasni bo jak P wroci to musimy sie przejsc...:-)

reklama
jolu z generatorem pary, to znczy że żelazko ma osobny (nie wbudowany w żelazku, tylko w jakby "bazie") taki zbiornik na wodę, i żelazko jest połączone z tą bazą jednym dłuższym przewodem, w którym jest kabel prądowy i przewód z parą. ta baza z wodą produkuje parę pod dużym ciśnieniem (kilka barów) i przesyła ją do żelazka.

Do góry