reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

widze dziewczynki ze rozmawiacie m.in o majtkach wyszczuplajacych ja tez juz takowe sobie kupilam- sa to majtki z wysokim pasem na brzuch ktory wklada sie pod stanik tak zeby nie wypadal.. kosztowaly ok 20zl.. a kupilam je u nas na targu:)

reklama
ja Cie doskonale rozumiem. mialam termin na 5go, no i tez nadal czekam, a szczerze mówiac to czuje sie lepiej niz w zeszlym tygodniu.
Ty przynajmniej masz jeszcze awaryjny termin na dzis, ja nawet takiego nie mialam.
jak dlugo masz czekac zanim lekarz cos pomoze?
Te debile tutaj liczą termin z USG czyli ich zdaniem 11maja i od tego 10-12 dni na pierwsza interwencje czyli 21maja - czyli praktycznie licząc fajnie jest byc w ciąży 10 miesięcy :szok:, bo koniec maja to tak wyjdzie a takiego klocka to ja nie wiem czy urodze siłami natury.A ja sie kiedyś dziwiłam że tu takie duże dzieci sie rodzą jak oni nie zwracają uwagi na terminy:baffled:, a większość angielek nie wie nawet kiedy w ciąze zaszło a terminu miesiączek to już w kilku procentach populacji można zliczyć:confused:.Ciemnota jak za czasów średniowiecza.

Witam.Ja ciagle jeszcze w dwupaku:-(.Ta noc była dla mnie koszmarem-OKROPNY BóL ZęBA:-:)-:)-(.Zasnełam ok 5 nad ranem chyba juz z wycieczenia.Rano było mi tak ciezko wstac, bo na 9.30 miałam wizyte na ktg.No i wyszło ze skurcze jakies tam sa, ale mało.W nastepny poniedzialek tez mam na ktg i jak tak dalej bedzie to skierowanie do szpitala na wywołanie.Moja kuzynka tez tak miała i w ostatecznosci wszystko skonczylo sie cesarka.

witam , ja już połowę rzeczy załatwiłam.. tych lżejszych, teraz druga część...

mój mężczyzna się uspokoił w końcu, ale jeszcze nie wie, co dla niego szykuje...:evil: ja tak szybko nie daruje... moja chandra poszła w las... znaczy sie na długi spacer i oby nie wracała. Pomogły trufle wiśniowe... nosz, uwielbiam je... mniam mniam...

a teraz do obiadku- dziś filety z indyka i sałatka z jakims wypaśnym sosem! znów mam zapał do wszystkiego!

marzena80- a jaką kochana ci podawali wagę na usg ostatnim?
Ostatnie USG miałam w 37 tc i podał mi lekarz 3 kg. powieział też, że w 40 tc powinna ważyć 3400. No i się właściwie sprawdziło, bo urodziłam w 41 tc - 3480. Ale wiadomo, że nie zawsze się sprawdza. Początkowo bałam się, że Mała dobije do 4kg z powodu tego mojego cukru a lekarz powiedział mi, że czasami duże dziecko jest łatwiej urodzić niż małe, a wszstko zależy od ułożenia.
Marzena - a dlaczego właściwie chcesz dać córci drugie imię?
Pewnie to trochę właśnie ze względu na tradycję. Ja mam drugię imię, mój mąż też i nawet nam do głowy nie przyszło, żeby jej nie dać. Ale już sprawa zamknięta. Drugie imię wybrane. Jest Natasza Paulina.

marzena 80- ja mam nadzieje, ze u mnie sie nie sparwdzi! bo moja mala w tamtym tyg miala wage 3,5 kg :szok: a gdzie tu jeszcze 2 tyg, jesli wytrwam do terminu:confused::confused::confused:

Pewnie to trochę właśnie ze względu na tradycję. Ja mam drugię imię, mój mąż też i nawet nam do głowy nie przyszło, żeby jej nie dać. Ale już sprawa zamknięta. Drugie imię wybrane. Jest Natasza Paulina.

no to u nas jest podobna sytuacja - tyle, że na odwrót - ani ja, ani M nie mamy drugich imion (rodzice nam tego oszczędzili bo w sumie nie dość, że mamy w miarę długie imiona (Agnieszka, Mariusz) to i nazwiska też do krótkich nie należały - moje panieńskie 8 liter, teraźniejsze - 10) - dlatego Jagoda też będzie miała jedno imię. A tak w ogóle dopiero wczoraj skumałam, że pierwsze litery naszych imion składają się na MAJ i nazwisko też na M - no rewelacja!!! :-D:-D:-D

Witajcie , ja na chwilkę by zdać relację z wizyty u lekarza...a więc tak jak myślałam , jutro mam termin a szyjka zamknięta :baffled:
jedyne czym moja gin mnie pocieszyła to to ,ze tydzień temu była skierowana w tył ( mam tyłozgięcie macicy) a dziś już ustawiła się bardziej z przód...i to niby jest dobrze i znak ,że zaczyna coś postepowac. Ktg wyszło pięknie choć nieco zafałszowane przez mojego malucha , który wiercił się tak ,ze zapis wyszedł tak jakbym miała skurcze a nie miałam, czułabym przeciez....jednakże serducho jak dzwon i na tym etapie ciąży już głównie to się liczy :tak:

Nie będę dziś siedzieć z Wami bo jestem nieco obolała...gin zrobiła mi masaż szyjki :baffled: boszsz jak bolało...potem usiedzieć w aucie nie mogłam no i właściwie boli do teraz...no ale jak mus to mus...

Ostatnia wiadomość ...chyba najlepsza...odebrałam wynik kontrolnego posiewu...jest czyściutko :-) także udało się paskude ubić jednym celnym uderzeniem antybiotyku....jestem mega zadowolona i przynajmniej z tym mam spokój.

To chyba wszystko co chciałam przekazać....znikam, jak będe się lepiej czuła to zajrzę wieczorem zobaczyć ile naklikałyście no i bardzo się cieszę ,że podobało się wam brykanie mojego synka :tak:

Idę przykryć wszystko co czeka na Damianka jakimiś płachtami, mam w domu mnóstwo pyłu który wygląda jak dym :baffled::baffled::baffled: ja nie wiem po cholere ci robole po raz 5462975531 szlifują te cholerne ściany na klatce schodowej...mogliby już dawno pomalowac i z głowy a tak wszystko mam w domu przysypane pyłem, masakra jakaś...szlag mnie trafi niedługo z tymi remontami...cholerna wiosna :baffled::baffled::baffled: i jak teraz dziecko kłaśc do takiego opylonego łóżeczka...grrrrr :no::wściekła/y::angry:

reklama
barmanko - jak tylko cos konkretnego stworze to wrzuce na nasz wątek. W zasadzie bardziej szukam tego czego nie wolno jeść, bo z tego co czytam niektóre dziewczyny jedza prawie wszystko i jest ok.

A propo II imienia ja mam tylko jedno /Agnieszka/ moja Siostra /Izabela/ tez.
Zosi moze dam Anna bedzie Zofia Anna po teściowej, bo Zofia Ewa po mojej mamie dziwnie brzmi:baffled: chyba sie nie pogniewa.Krótkie nazwisko mam po mężu.

Do góry