iwona100na
Majowa Mamusia
Nie martw sie do 10 maja jest jeszcze sporo czasu
Będzie dobrze zobaczysz
Będzie dobrze zobaczysz
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
princesstopic - gratulacje - zaraz Twój maluszek pojawi sie na świecie :-)
Odejście krwistego czopu śluzowego zamykającego szyjkę macicy. Dzieje się to na kilka godzin, ewentualnie dni, przed porodem. Domieszka krwi pochodzi z bardzo drobnych naczyń krwionośnych szyjki macicy, które zostają uszkodzone podczas rozpoczęcia jej rozwierania.
Mnie również nie obrzydziłaś.. Ja tam wolę wiedzieć czego się spodziewać niż potem panikować nie potrzebnie.. Fajnie, że się z nami dzielisz wszelkimi objawami w ostatnich dniach swojej ciąży..jednak wróciłam tu teraz.. wzięlam kąpiel i podczas kąpieli wylatywanbie czopu c.d. patrzę i ta galaretka ze mnnie czy to takie żelowate się ciagnie i ciągnie... więc wyciągam to(sory że was obrzydzam..ale to samo wychodziło,..) no i na koncu wyleciała już chyba końcówka bo było to takie jakby skrzep galererowaty podbarwiony krwią... czy któraś z was już rodizła i miała już tak??
Ja co chwilę wypatruję czy Princesstopic jeszcze pisze z nami czy już znikła na porodówce.. :-)
princesstopic - gratulacje - zaraz Twój maluszek pojawi sie na świecie :-)
Odejście krwistego czopu śluzowego zamykającego szyjkę macicy. Dzieje się to na kilka godzin, ewentualnie dni, przed porodem. Domieszka krwi pochodzi z bardzo drobnych naczyń krwionośnych szyjki macicy, które zostają uszkodzone podczas rozpoczęcia jej rozwierania.