reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Wlasnie zapytalam G o Oskiego to powiedzial ze dal mu smoczka jak sie przebudzil ale jak ogladal film czyli w okolicach polnocy. To nie zmienia faktu ze i tak spal dlugo bez kolejnego karmienia.
Lezy juz w lozeczku, wiec pewnie zaraz zasnie, ja tez odlatuje.

Ale wieje u mnie za oknem! Tak glosno, a ja tak tego nie lubie :(

reklama
Domi u mnie mała jak i 21.40 yysneka tak i 3 30 wstała i teraz je sobie butle bo miałam sciagniete;) normalnie się wyspalam;) Au mnie też wieje jak nie wiem co ale przynajmniej nie pada już a wiatr to az w drzwiach chuczy A mam plastikową i mimo to słychać u tednia cierpię jak tak wieje.
Agatka się i mam jeszcze 3h spania a znowu co W z mlekiem mam bo mniej jest a nie karmiła w nocy i wcale twarde tak jak zawsze nie sa;/ może znowu kryzys laktacyjny oby szybko wróciło do normy...

Ja dzisiaj sobie też pospałam jak Blanka zasnęła przed 22 tak ją dopiero obudziłam zmianą pampersa o 4.30. Pewnie jeszcze by spała, ale nie mogłam znieść że tak długo w jednym pampersie leży :) Mleczka wypiła tak jak zwykle czyli 120 i teraz sobie leżymy razem, bo mąż już do pracy pojechał :) Dałam smoczka, bo łapki zaczęła do buzi wkładać i przysypia już. Ciekawe ile teraz pośpi :) O wypluła smoczka i śpi moje szczęście kochane :)

No my sie karmimy juz 2 raz w nocy;) zrezygnowalam z jedzenia przetworzonych produktow i mala dzis lzejsze steki miala.. jeszcze jelitka nie nadazaja za paskudztwami;p

Czy ktos z was lubi parowki i zna jakies ktore ma przyzwoity sklad?? Ja teraz na zakupy nie jezdze i maz sie upiera ze nie moze zadnych znalezc a ja uwielbiam parowki;(((

Misiu sie po 6 obudzil ale wstalam dalam smoka i ppszedl dalej spac. No wiec teraz go bede karmila :) niemozliwa jest dzisiejsza noc. Tyle godzin spania woow. Pierwssy raz od porodu :)

Parowki w pl jadlam te z biedronki wyborne bo mi smakowaly i berlinki. Bobaski te dla dzieci sa oddzielane mechanicznie wiec fuuuuj nigdy bym nie zjadla.
Ok biore malego do zmiany pieluszki i dac cycusia bo znowu bomba mnoe zalewa :D

Dzag zniknela, ale ja mam rowniez pytanie gdzie sie podziewa Dreddka, auliya, aenye, Kika7878, AsiaK-K, Betix31, OlaSzy, amos, kreatorka, porannakawa, Melisska32, Traktorzystka, Miminka2, AlfaBeta111, basiaw24, olciastrzelce i kulkaprzytulka????? Odzywajcie sie dziewczyny, chcemy wiedziec co u was i waszych malenstw :*

I proponowalabym.przeniesienie sie juz na watek zamkniety. Jakby nie bylo ten nadal kazdy moze czytac a Pogaduchy czekaja az w koncu tam sie przeniesiemy. mamy juz luty :)

Dzień dobry! Wywołana zgłaszam się:D
U nas noce różne, tzn. pierwsza część nocy ok, dzisiaj była pobudka o 23, a później dopiero o 3:) Więc super, ale potem była już o 4, 5 i o 6 wstajemy:/ Mały nadal nad ranem trochę pokwekuje... Ja chyba sprobuje odstawić nabiał. Wczoraj już nie jadłam i zobaczymy co bedzie. Kropelki na brzuszek nie pomagają. Quchasia - odstawiasz przetworzone, czylico takiego jadlas??
Adaś dziś już kończy 5 tygodni, a Wasze dzieciaczki w większości tyle starsze! Ale ten czas leci! I ja jeszcze czekam na pierwszy uśmiech:)
W dzień jest już trochę lepiej-Adaś robi sobie dłuższe przerwy między karmieniami i dłuższe drzemki też ma- w łóżeczku lub bujaczku, ale co najważniejsze-już nie ciągle na mnie;)
W piątek wieczorem zostałam sama z moimi dwoma synkami i miałam stresa, czy dam rade, ale udalo mi sie ich jakoś uśpić o normalnej porze, więc git:) W tym tygodniu czekają mnie jeszcze dwa wieczory bez męża, ale może też jakoś będzie:)
A jak mnie wczoraj Adaś udziabal w cyca-no bolal normlalnie jak na początku karmienia! Ale w nocy smarowalam i dłuższe przerwy były i już jest lepiej:)
Adaś też czasem się tak wkurza i wygina przy cycu, ale u nas to oznacza, że chcę do drugiego cyca, ale najczęściej jest to wieczorem i jest zmęczony chyba. Bo jak się uspokoi to troszkę zje i szybko usypia.
Właśnie sie budzi z drzemki Ksieciunio:)
Miłego dnia:)

A no właśnie- ja też chętnie przejdę na zamknięty.

reklama
Domi też ostatnio wywolywalam dziewczyny ale żadna się nie odzywa.... to dobrze ze taką noc przynajmniej pospalas;)
U nas też nic super mała spala w łóżeczku później ok 1 zaczęła marudzi wzięłam do siebie dałam smoka i tak i 3.30 wstała czyli tylko raz;) później po 7 i przed 8 zjadła mleczko zaprowadzilismy Maję do szkoly wróciłam zjadlam śniadanko mała do malpek pogadala teraz idzie spać bo mało spał od rana a ja muszę posprzątać dziś właściciel po kasę przychodzi;)
A co do parówek to ja kupuję berlinki dla mnie najsmaczniejsze:) właśnie kiedy na zamknięty się przenosimy?

Do góry