reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

A Agatce łezki normalnie lecę spływają bokiem oczywiście bo na boczku ma glowke:-p a też woli na prawy boczku ale na lewy też przekreca wiec jest ok:)

reklama
Ja dzis bylam u dermatologa i maz z mala chodzil wokol przychodni heheh. Ale jeszcze chcoalam wpasc do hebe i ja zabralismy w to siedlisko bakterii i zgielku.. ale spala sobie na szczescie;)

marcysiaa no to teraz mnie zmartwiłaś... mój Oski głowa ciagle w lewo, w prawo nie chce i sie denerwuje gdy np ułoże go na rekach tak zeby patrzyl w prawo. Jak lezy to wygina sie własnie w literke C... cholera jasna, może on tez ma coś zwichnięte? Jak go wyszarpywali z brzucha..bo to tylko tak mozna nazwać, bo ja cała aż latałam po stole...

quchasia no to witaj w klubie. Dziś nawet G mnie zapytał dlaczego Oskar w nocy tak krzyczał głosno jak go karmilam. Dosłownie jakby go obdzierali ze skóry.. Ma tak od jakichś 3 nocy chyba? Próbuje go przystawić a ten ryczy i sie rzuca...Albo jak zmieniam cycusia to to samo, ryk i zamiast złapać i jeść to ten płacze.. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje?
Kochana nie martw sie, bo u Was niekoniecznie coś musi byc uszkodzone. Mysle, ze trzeba, tak jak kiedys pisałam ja i Dzag, podchodzić do niego z drugiej strony, grzechotki pokazywać z drugiej strony itp żeby musiał sie odwrócić.
A co do karmienia, to ja mam tak z Laurą. Na karmienie po kąpieli zaczęlam ściągać mleko i dawać z butli. Moze Mała jest za bardzo zmęczona i nie chce jej się ssac, a jest głodna? :/ Nie wiem. ALe jeszcze rehabilitanci wczoraj kazali pokazać jak przystwaiam Laurę do piersi. No i na siedząco im pokazałam, bo na leżąco nie miałam mozliwości, to powiedzieli, że powinnam tak trzymać zeby dziecko miało główkę odchyloną delikatnie do tyłu. I kazali mi przygiąć swoja głowę do mostka i spróbować przełknać sline. Trudno było to zrobic. I tak jest z dziećmi. Jak mają główkę za bardzo w dół to pijąć mleko sie po prostu podduszają. KIedy tak nieprawidłowo się karmi to dziecko zapamiętuje ta sytuację, że podczas jedzenia nie mogą oddychać i później na sam zapach mleka się denerwują i płacza. Tak sie z nami komunikują. Przyjrzyj sie jak Oskarek ma głowke. Moze właśnie trzeba zmienić troszke ułozenie podczas karmienia.

Gosia to jest ziaja - ziajka olejek myjacy dla dzieci na ciemieniuche hypoalergiczny.

Marcysia a bede musiala zwrocic uwage jak ma glowke podczas jedzenia. Ale nawet bym o tym nie pomyslala... :/ glupia ja.

My bylismy na zakupach - farby, karnisz, rolety. Zeszlo nam troche. Objechalismy 3 sklepy. A teraz po chwili bycia w domu bierzemy rolety ktore ostatnio kupilismy i jedziemy wymienic na inne. Kupilam Oskarkowi tez fajnego okraglego pluszaka i przescieradelko do lozeczka. Pranie szybko powiesilam, akurat jego ciusski dzis pralam. Nakarmiony, przebrany to mozna znowu sie pakowac w fotelik. Ale szczerze juz padam... Nogi mnie bola i zasypiam na stojaco. A w domu burdel jak nie wiem :/

Dzięki Domi :) super ze zakupy się udaly;)
U nas mąż pojechał z Mają do pl sklepu ale dzwonił ze nie ma tego olejku ziajki ani syropu dla Mai od kaszlu ani kremu nivea baby;/ muszę zamówić na Internetowej aptece.
Ja tylko rozwiesilam pranie dziecięce Agatka zaraz na karmienie wstanie ;)
A wieje u nas mało głowy nie urwie :( nie można na spacerek wyjść a już tak fajnie było cieplutko i słoneczko ehhhh kiey ta wiosna przyjdzie.....

Dzięki dziewczyny. Dziś się babcia ocknela więc jest nadzieja :) zobaczymy w pon jak lekarz będzie.

Piotrusiowa dziś rozmawiałam z sąsiadka a propos wibracji. Jej rehabilitantka odradzila stanowczo. Ech. Bądź tu mądry człowieku. Każdy co innego mówi...

Zozzolka. Odrzucił smoka oznacza u nas że na początku w foteliku samochodowym brał a teraz jest po prostu histeria jak próbuje mu dać.

Pytam o smoka bo mam wrażenie że on nie zasnie bez. Na razie zasypia przy cycku a wiadomo że tak zostać nie może...

Marcysia Woombie mam od ok 2 tygodni. Rewelacja :) niestety tak jak Dzag mówi jest drogie :/ na szczęście dostaliśmy kopertę jako prezent z pracy męża i poszło na Woombie :)
Zdecydowanie młody jest spokojniejszy i się bez sensu nie budzi - ani przez ręce ani przez odruch moro. Wcześniej było to nagminne.

Domi w okolicach 7-8 tyg dzieci potrzebują więcej pokarmu i masz wrażenie że wiszą cały czas na piersi i się nie najadaja. Ją przez 3 dni młodego nonstop przykladalam raz do jednego raz do drugiego i ciągle płacz i ciągle nerwy. Ale dzięki temu wypracował więcej mleka i teraz jest już git. To jeden z tych skoków rozwojowych. Wszystko jest że sobą połączone ;)

W pon mąż zaczyna urlop ojcowski :) 2 tygodnie z nami :) trochę odsapne i zadbam o siebie i dom. Taki jest plan :)

Nie pojechalismy jednak do tego sklepu, wiec G sam pojechal do kauflanda na male zakupy. Przed wyjsciem ululal mlodego ale po 5min sie obudzil i histeria..wiec zostalam z nim sama, zmienilam pampka i probowalam dac cyca. Boozee jaki ryl byl w domu. Pociumkal chwile i sie tak rzucal ze w koncu zabralam cyca i zaczelam nosic na rekach, tak ze on byl na lezaco + dalam mu smoczka i go ssal... Usnal. Odlozylam o 20 do lozeczka i spi juz 20minut. Zobaczymy moze pospi z 2h. Masakra jakas z nim ostatnio :/

Gosia u mnoe tez wieje jak nie wiem co. Chyba od Cieboe do nas to idzie.

Szkrabek to dobrze ze babcia sie ocknela, bedzie dobrze! Jeny a te skoki rozwojowe to czarna magia i samo zlo. Nie lubie :( super ze maz bedzie tak dlugo z wami :)

Justa wiesz co raz zacznie jesc a raz zabieram i wstaje i lulam i nagle zasypia. Bo czasami placze ze zmeczenia a czasami bo cos mu sie nie podoba. Hmm chyba udaje mi sie wyczuc moment ze nie bedzie jadl wiec nie pcham na chama, skoro po chwili noszenia zasypia. A prpbowalas w koncu z tymi nakladkami na sutki?

Domi to musi byc ten skok bo ja mam to samo a nasze dzieciaczki maja pare dni roznicy;) pocieszam sie ze to minie..

reklama
Szkrabek u nas po jedzeniu tez pluje ale po jakims czasie daje jak marudzi i pieluche tez daje zejak wypadnie to nie calkiem i wlozy sobie spowrotem go. Jak nie ma przy buzi to az do poduszki potrafi sie buzia obrucic ze moze upoluje ;) tak jakby na brzuch chcial sie obrucic :) m ma stracha wtedy, starsza robila identycznie ;). Jaki masz smoczek tzn kształt? U nas lovi cos jak wisienka z innych potem jak wiekszy bedzie na ortodontyczny przejde starsza zasypia do tej pory ze smokie ale nie odbieram narazie bo hardcoru mi nie trzeba jeszcze.

Do góry