Gosia no wlasnie nie wiem z jakiego tytułu w ogole job center mnie wymeldował z ubezpieczenia!! to jakas kpina normlnie. i nikt nas nie powiadomił... ani ubezpieczallnia ani job center!!! takze jakbym dostala jakis rachunek do placenia za szpital i poród to bym zaniosla do job center i niech płacą bo ja nie prosilam nikogo o wymeldowanie z ubezpieczenia...!!
marcysiaa no to teraz mnie zmartwiłaś... mój Oski głowa ciagle w lewo, w prawo nie chce i sie denerwuje gdy np ułoże go na rekach tak zeby patrzyl w prawo. Jak lezy to wygina sie własnie w literke C... cholera jasna, może on tez ma coś zwichnięte? Jak go wyszarpywali z brzucha..bo to tylko tak mozna nazwać, bo ja cała aż latałam po stole...
quchasia no to witaj w klubie. Dziś nawet G mnie zapytał dlaczego Oskar w nocy tak krzyczał głosno jak go karmilam. Dosłownie jakby go obdzierali ze skóry.. Ma tak od jakichś 3 nocy chyba? Próbuje go przystawić a ten ryczy i sie rzuca...Albo jak zmieniam cycusia to to samo, ryk i zamiast złapać i jeść to ten płacze.. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje?
A w ogole usmialam sie, bo moja mama pochodzi z wioski i tak na to łaczenie kolanek z łokciem mowi sie że dziecko jest "przesunięte"
mój tato oczywiscie zawsze uważał to za szamańskie wymysły i głupoty, dlatego że moja babcia i mama zanosiły mnie do zwyklej wioskowej babeczki, ktora uwazala sie za masazystke, a tak naprawde nigdy zadnej szkoly nie konczyla w tym kierunku, no wiec dlatego tata nazwł ją szamanką haha.
Pupe smaruje przy kazdej zmianie pieluchy w dzień, bo w nocy to szybka akcja i nie chce mi sie. Z tym, że ogolnie smaruje linomagiem zielonym bo tlusty jest, a jak cos sie odparzy to mam inny taki z przepisu pediatry.
szkrabek baaaardzo wspolczuje babci i zycze jej duzo zdrowka! oby nie bylo powaznych konsekwencji wylewu. Jeśli chodzi o smoka to Oski wlasnie też coś wypluwa ostatnio albo zamyka usta i nie da sobie wsadzic. Jedynie jak mega glodny jest albo idziemy gdzies to weźmie go, a tak jak juz zlapie to pociumka i wypluwa. No to czyli tak juz musi byc...
zozzolka brawo, pieknie sobie poradzilas z dziecmi
z kazdym kolejnym razem organizacja pewnie bedzie lepsza
dzag aaaaa to teraz rozumiem
czyli Tymusiowi sie spodobało u babci hihi, bo babcia pewnie skupiała uwage cała na nim, a Ty musisz dzielić swoja uwage na dwójke dzieciaków
a co do akcji z ubezpieczeniem to porazka...job center poleciał po całosci, w poniedzalek jedziemy wszystko zalatwiac, bo wczoraj zamkniete bylo... a tak jak pisalam jakbym dostala jakikolwiek rachunek do zaplaty za szpital to bym ich wysmiala, bo ja z niczego nie rezygnowalam!! a to kilka tysiecy euro..niby skad mialabym to wziać skoro nawet dochodów nie mam?!
Wspolczuje zatkanego ucha. Ucho to tak jak ząb wg mnie- lepiej żeby nic sie z nim nie działo , bo ała..
Piotrusiowa a dlaczego neurologopeda każe na sile trzymac smoka? Po co? Są jakies plusy ssania smoczka?
Mój Oski usmiecha sie jak np chce mu smoka dać a on buzie zamyka, albo jak biore na rece i patrze na niego to nagle usmiechnie sie tak słodko, albo gdy szczery usmmiech mu sprzedaje to też sie cieszy
No wiec kolejna noc i wstawanie co ok 2h na karmienie...Masakra jakaś, dziecko mi podmienili :/ I te krzyki w nocy przy cycu, płacze i rzucanie sie..Ja sie pytam dlaczego i za co? A teraz jak jadł o 9:30 tak pozniej polezał na macie z godzinke i juz mnie wołał tak żałośnie, wiec wiadomo trzeba na rece w pozycji leżącej dziecko ułozyc, przejsc sie po mieszkaniu i oczy od razu ciężkie i dziecko zasypia. No fajnie, spi juz troche, zaraz jak wstanie to cyc i jedziemy na zakupy farby do jego pokoju wybrać. G teraz pojechał pozyczonym busem po szafe i regał, wiec jak wroci to jedziemy.
Oskar jak placze to mała łezka mu poleci zawsze z lewego oka. A tak to ma tylko szklane oczka. I lekko mu ropieje to oczko, mam nadzieje że to dlatego że kanaliki sie odtykają a nie że znowu jakas infekcja.
Jeszcze 4 dni i moja pediatra wraca z urlopu.. Od razu pojedziemy z tym jego obracaniem glowki tylko na lewo i ukladaniem sie w literke C, bo mnie zmartwił wpis marcysi juz totalnie
Aha i 3 razy juz mylismy główke olejkiem z ziajki na ciemieniuche i juz prawie nic nie ma. Jeszcze raz albo dwa umyjemy i glowka bedzie piekniutka, wiec polecam!