reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Zozzolka serdeczne gratulacje :)

Nie mogę spać :/, chyba za dużo emocji dzisiaj, ale przynajmniej wiem na czym stoję. Do tego młodsza córa się obudziła i jak zwykle płacze przez sen że starsza jej coś zabrała :).
OlaSzy to obydwie przez ten tydzień leżymy i pachniemy co by wytrzymać do terminu :).

Torbę muszę przepakować i jeszcze dokupić kilka rzeczy, bo okazuje się że w szpitalu w którym będę rodziła potrzebuję trochę innych rzeczy. Poza tym okazuje się że młody będzie raczej mały i muszę dokupić jeszcze kilka ciuszków do szpitala.

reklama
Dzień dobry:-) sprawa wygląda następująco... Wczoraj pojechałam do diabetologa po receptę na paski do glukometru, bo obliczylam, że mi do 8.12 nie starcza. Gdy wychodziłam z domu, moje ciśnienie było na poziomie 116/86. U diabetologa hop hop buty ściągnąć, hop hop na wagę, buty ubrać siadać... Mierzy ciśnienie a tam 160/90 :-o natychmiast na IP na ktg. Syn przez bite 20min się nie ruszał, mimo że położne robiły wszystko aby go obudzić (nawet jakiś dźwięk drażniacy przystawialy). Kiedy już się obudzil, i tak zapadła już decyzja o przyjęciu mnie na patologie aby porobić badania. Na usg im wyszło, że mały od tygodnia nie urósł nic... Waga 2300g w 37+5. Mało... Zatrzymali mnie na oddziale, zapadła decyzja, że w sobotę i w niedzielę podadzą sterydy na rozwój płuc (przy nieskończonym 38tc oddział noworodków życzy sobie aby jeszcze sterydy podać) i na poniedziałek jestem rozpisana do cięcia. Lekarz powiedział "o ile pani dotrwa". Taka niespodzianka :-/ ciśnienie oczywiście już w normie bo sobie leżę... Ale z córką była identyczna akcja, więc jak to ujął lekarz "pani wywiad wskazuje na to, że przy tych objawach ciążę należy zakończyć". Także listopadowy chłopczyk będzie ;-)

Zozzolka, Kika gratuluję wam z całego serca :-)

Zozzolka wielki gratulacje.
Asia znasz już termin to spokojniejsza będziesz i życzę żeby z dzidzia było wszystko ok.
Ja dopiero po południu dostałam moja małą całe popołudnie przespała, a w nocy walczyłysmy i uczyłyśmy się karmić leniuch dostał butelkę i nie chciało jej się ciągnąć piersi. Wysiłki zakończone powodzeniem. Zmęczona jestem strasznie ale aż łzy stoją w oczach jak się patrzy na takie maleństwo.
Miłego dnia

O matko i corko! Ale.mialam.czytania. a przeciez.to.tylko jedna noc nieobecnosci i kawaleczek wieczoru.... Ja w miare sie wyspalam i.dopiero ok 0,5h temu sie obudzilam. Nadal pobolewa mnie brzuch jak na okres, eh :( niech G juz wraca, dobrze ze dzis konczy o 10, to za dwie godz bedzie w domu, a jutro standardowo wolne.
@traktorzystka ale czadowe opowiesci haha. Dlatego ja sie nie nastawiam.na zareczyny, chociaz bym.chciala. i widze np jak G sie denerwuje gdy jego mama i moj tato cos napominaja o tym ze lepiej dla nas jakbysmy wzieli slub i bla bla. Ja chce slub z milosci a nie dla korzysci. Ale fakt faktem wydatki by nam sie zmniejszyly po slubie :tak: . W kazdym razie grzecznie czekam az on sam poczuje ze chce zebym zostala jego zona :)
@Justa8383 ja mialam dwa duze naszykowane na talerzu, ale zjadlam 1,5 a reszte dokonczyl po mnie G :D byly pyszne!!
@Gosia25 Ty standardowo rwiesz.sie do.roboty, ale masz.madrego meza i dobrze ze Cie odsyla z kwitkiem :)
@Piotrusiowa no to jesli cieszysz sie z odwiedzin mamy to korzystaj, a co! Tymbardziej jesli wiesz ze beda to mile odwiedziny a nie np gadanie nad uchem.co masz.robic i jak to robic bo np robisz zle.
@OlaSzy ah to jrszcze uzbrajasz sie w cierpliwosc i czekasz. A w sumie to dobrze dla Marysi, niech posiedzi jeszcze chwilke skoro ma taka mozliwosc :)
@dzag82 hahaha historia z afryka mnie rozwalila. No chyba bym mu na glowe napoj wylala w tej restauracji i wyszla :D No i gratuluje ze perfekcyjna pani domu zwolnila w koncu. Jednak naczynia w zlewie na Ciebie zaczekaja i nie uciekna? :)) gratuluje szafek w lazience ;)
@.szkrabek dodasz foto pizzy i pewnie bede musiala ja dzis zjesc bo nie wyttzymam... Nie rob mi tego :( od kilku dni mam maraton fast foodowy w domu haha.
@Piguła85 ja po prosze lampke czerwonego martini, pozniej mohito z podwojna wodka i na koniec whisky z cola i lodem. Aha i piwo z duza pianka i sokiem malinowym, ah no i jeszcze lampka szampana ruskiego, albo i dwie. Hahaahaha! No normalnie wszystko bym wypila w jeden wieczor a w nocy obok lozka wiaderko by stalo haha. Ale gin z tonikiem tez brzmi konkretnie. Taka abstynencja, tego jeszcze nie grali :D
@marcysiaa83 rob powoli i popros kogos o pomoc. Nie spiesz sie, bo naprawde doslownie nie zdarzysz tego ogarnac. I co jadlas cos jeszcze o 1 w nocy? Hihi
@AsiaK-K o kurcze, ale wiesci przynosisz.no to zycze zeby maly zdrowiutki sie urodzil i zeby jeszcze troche przybral na wadze bo taki okruszek z niego. Powodzenia!
@Kika7878 tak pozno dostalas mala? Ja bym.pewnie nie mogla wyytzymac i bym.tam afere robila ze.chce.mojego synka juz i koniec :)

Hm a moze zasne jeszcze.na dwie godzinki to akurat wstane na sniadanie jak G wroci z pracy... Dzis.moja babcia ma urodziny, ciekawe czy mlody chce urodzic.sie wtedy.koedy ktos z rodziny czy chce.miec swoja indywidualna date :) hm

No w końcu i ja wstałam - nocka nie najgorsza :-) Tylko raz mój mąż nogi podsunął przez sen i jak mnie w krzyż kolanem zasunął to myślalam, że zejdę z tego świata! :no: Ech, słoń w składzie porcelany... maluch NA PEWNO nie znajdzie się nawet metr od niego jak będzie spał :-D żartuję oczywiście, chłopy tez podobno są wyczuleni jak dziecko śpi... no mam nadzieję. Ale pierwszy syn ani jednej (w sumie nawet ani pół) nocy nie przespał z nami w łóżku od urodzenia, to drugi tak samo - do swojego wyra ;-)

OlaSzy - dokładnie o tym samym pomyślałam, że invitrowe dziewczyny rozpakują się na początku grudnia :tak:

amos - a co takiego musisz jeszcze zabrać do szpitala?

AsiaK-K - o kurcze, jak widać nigdy nie wiadomo co którą spotka! :szok: Mega szybka akcja i szybkie decyzje w tym szpitalu. A cc ze względu na ciśnienie zarządzili?

Kika - na prawdę łezka się kręci jak się czyta Twój post! :-)
Ja własnie też się obawiam leniuszka w zakresie kp... mój pierwszy w pewnym momencie juz na widok piersi tylko krzyczał :/ A ja płakałam... no i jak tu mieć mleko? :confused2:
Oby u Ciebie się rozkręciło. A położne coś pomagają? Myslisz, że będzie sukces, bo jak dobzre zrozumiałam mała w nocy w końcu załapała?

dzag - no żeś mnie rozwaliła tą Afryką :-D A zgodziłaś się by pojechał z jakąś laską?

Ja miałam też raz taką akcję, że myślałam, że to JUŻ. Tylko nie zgadzało mi się, bo bylismy w domu i na kanapie kazał mi usiąść (a on lubi romantyczne gesty - tzn. absolutnie nie na codzień, ale jak jest ważny moment to musi być wszystko przemyślane i zorganizowane jak należy - i było tak BTW :D) - i wręcza mi małe pudełeczko, czerwone , pokryte takim pluszem, mi serce stanęło! - autentycznie myślałam, ze to TO. No w pudełku były kolczyki :-D I robiłam wszystko by zakryć minę rozczarowania, bo na pewno się wkradła (po mnie wszystkie emocje widać, niestety). :-D

Domi - no dam tą fotkę pizzy, bo specjalnie strzeliłam aż mi aparat w tel zaparował od tego gorąca w piekarniku :-D Ale wiesz, te domowe nie wygladają aż tak apetycznie jak te na reklamach - pomalowane z idealnym, ciągnącym się serem :-p

Piguła - skoro już widzę, że zamówienia sa przyjmowane :-p to ja poproszę Malibu z mlekiem (bez wódki), Mohito i kieliszek białego półwytrawnego wina, a na koniec kieliszek półsłodkiego białego wina :-D to mój apetyt na alko zaspokoi na jakiś czas ;-)

marcysia - ogarnięty dom to na prawdę nie jest najważniejsze na świecie - a może siostra by pomogła? :confused:

@.szkrabek nie szkodzi, ze wyglada inaczej. Na rrklamach wszystko jest sztuczne. Kiedys czytalam i.ogladalam filmik jak.robia reklamy to.padlam. sama chemia :)) malibu? Jak moglam o nim zapomniec, to.dla mnie raz malibu ale z sokiem bananowym zamiast mleka :tak: i odrobina soku porzeczkowego lanego po szklance delikatnie co by ladnie.oddzielil sie od soku bananowego , ahhhh

reklama
Dzag rozwalilas mnie ta Afryka heheheh:-D
Asia to powodzenia zycze przy cc i niech maluch rosnei zdrowo:-)

Pigula tym alkoholem tozes narobila ochoty tez bym sobie zimne piwo z sokiem wypila:-p

JA wstalam i sie wyspalam :-D Maja wstala wczeniej co po 8 wlaczyla sobie bajki a ja o 9 wstalam:-D Maz w pracy bedzie ok 12-13 i na zakupy jedziemy bo chce ozdoby kupic na choinke bo za tydzien to nei dam rady juz a po cc to nie bede latac z maluszkiem po sklepach:-)
Sukieneczki piekne tylko nie pamietam ktora dala linki tyle piszecie:-)
Na sniadanko byly placuszki z dzemem i czekolada pychhha Majusia sobie zarzyczyla :-)
LEce ja ubrac i za sprzatanie trzeba sie wziac i pranie musze wstawic:-p
Milej soboty zycze mamuski:-)

Do góry