reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Te wasze opowieści o zaręczynach mnie rozwalają serio :-) Nadawały by sie na jakiś wątek "zareczyny na wesoło" hihi.

p.s. No właśnie, rodzi któraś? :-D

ja jeszcze nie;p i po odstawieniu magnezu nie czuję gorzej skurczy czy w ogóle twardnienia brzucha:)))

a co do zaręczyn, to w moich nie było nic śmiesznego, w sensie śmiesznych sytuacji, tylko ten stresik męża to nie zapomnę dłuuuugooo:))) ale jak już było po wzytskim, to maż do mnie z tekstem: "To teraz idź dzwonić do wszytskich";p tego nie zapomnę do końca życia hihi:-D

ja dziś też mega intensywny dzień- zakupy, zakupy i jeszcze raz zakupy.. a wieczorem walka Mameda,m uwielbiam go;D

reklama
Hej. Przybijam piątkę wszystkim leniwcom:-). Nic mi się nie chce już od kilku dni, oprócz odkurzania i prasowania ubranek nie robię prawie nic, a no obiad jeszcze, ale to na szybko pierś z kurczaka albo jakaś tortilla. Mąż dziś w pracy to tym bardziej nie ma impulsu do jakichkolwiek działań:baffled:

Domi_Polka - pamiętaj żeby jutro na tej wyżerce nie miksować za bardzo :-D.

Byłam dziś na ktg. Mała zasnęła w trakcie, położna mnie straszy, że jak jej nie obudzę to idę na patologię. No więc ja od razu pół litra wody i 3 cukierki czekoladowe. Głupia byłam, że w takiej kolejności właśnie to pochłonęłam, bo zemdliło mnie masakrycznie:eek:. Najważniejsze, że poskutkowało i mała zaczęła fikać. Jedak to wkurzające jest, że na siłę każą Ci dziecko budzić, jak akurat smacznie sobie śpi, a one chcą mieć wzorcowy zapis.

Dziewczynki czy którejś z Was odchodzi czop? U mnie nic. Wkładka czysta zawsze, a szkooooda :rofl2:.

Justa8383 - daj znać po imprezce. Udanej zabawy!

quchasia - u mnie po odstawieniu magnezu też żadnych znaczących zmian.

Witam wieczorowa pora:)
U mnie tez intensywny dzien rano sprzatanie pozniej zakupy zakupy:) kupilam sobie bombki na choinke ale nie bylo niebieskich i zmienilam koncepcie bedzie srebrno czerwona:) kupilam prezent dla odtatniego chlopca meza sis i mam juz wszystkie dla jej dzieci:) zjadlam sobie kanapke zboczkiem rogala z makiem posmaeowanym maselkiem i mandarynke plus batonik;)
Teraz leze i odpoczywam bo cos glowa mnie cmi caly dzien i nie mam na nic sily:/ milrgo wieczorku:)

Cześć Dziewczęta!

Domi, w aptece masz powiedzieć, że chcesz kupić Unterhose nach Geburt (czyli majtki po porodzie). A Octanisept też powinnaś bez problemu dostać, ok 10 euro za 250 ml

Piotrusiowa
, myśleliśmy o sierpniu 2016r. (chcieliśmy ślub z chrzcinami), ale póki co od 3 miesięcy nie mamy kiedy wybrać się do kościoła, więc raczej ślub będzie później ;-)

Dzag
, hahahahahaha, to musiałaś mieć karpika na buzi! :-D Chyba bym go zabiła. Puściłaś go do tej Afryki? ;-)

Piguła
, tak - żeby nie wyschły na piasku ;-)

AsiaK, jaki zwrot akcji. Wow! Powodzenia Kochana, trzymam mocno kciuki!

agak
, hahaha, popsułaś mu misterny plan! Ale takie zaręczyny są fajowe, spontaniczne :-)

quchasia
, ja MMSy wysyłałam ze zdjęciem pierścionka wszystkim :-)

Ja dziś padam na twarz. Najpierw byliśmy na zakupach, później szybki obiad, popatrzaliśmy w mieszkaniu i znajomi wpadli na kawę. Dopiero teraz mam chwilkę czasu, żeby poleniuchować. Plecy mam przeciążone, dosłownie, przeCIĄŻone.

Piotrusiowa - mi czop też nie odchodzi... ale to podobno nie jest żaden wyznacznik - czop może odejść wraz z wodami bądx skurczami porodowymi, więc bez spinki :-)

Ja jak odstawiłam luteinę, acard, nospę i magnez też nie zauważyłam żadnej zmiany - skurczy brak, brzuch tylko czasem się spina... także luz.
Choć na ostatnim KTG skurcze mi się zapisały na poziomie od 30 do 60 - co jest oczywiście niczym w porównaniu z porodowymi, ale też linia płaska nie była...

Witam was serdecznie i z góry przepraszam,że zakłócam wam spokój na grupie. Zanim mnie osądzicie proszę przeczytajcie do końca. Z góry piszę także,że nie proszę i żadną pomoc, Jestem mamą 3 letniego synka, gdy Antoś miał 2 latka wykryto u mnie raka piersi, jestem po mastektomii,wraz z usunięciem radykalnym węzłów chłonnych , radioterapii i podczas 5 letniego leczenia hormonami. Nie mogę iść do pracy ponieważ prawą rękę mam niesprawną w barku i nie mogę nią dźwigać więcej niż 1 kg. Mam męża który pracuje i robi co może, ale jego wypłata starcza nam na kredyt hipoteczny oraz opłaty i moje leki , oprócz raka choruję na nadciśnienie.Jest mi ciężko,ale nie załamuję się i marzę tylko o tym,żeby usłyszeć kiedyś od lekarzy "jest pani zdrowa",żebym mogła jak najdłużej wychowywać synka. Ponieważ ledwo wiążę koniec z końcem a czasem nawet go nie wiążę postanowiłam zająć się czymś ,żeby mieć troszkę na jedzenie. Od zeszłego roku robię spineczki i inne ozdoby dla dziewczynek, ale z tego nie ma niestety dużych pieniążków. Dzięki dobrym ludziom zdobyłam troche tkanin i zaczęłam szyć kocyki, podusie, zabawki- metkowce, kostki sensoryczne i inne rzeczy dla niemowląt. Nikogo nie namawiam do kupna,ale jeżeli zechcielibyście chociaż zobaczyć to zapraszam. Samo polubienie i udostępnienie to już dużo, może komuś z waszych znajomych coś się spodoba.
https://www.facebook.com/violanto.handmade/?fref=ts
Bardzo dziękuję, przepraszam i pozdrawiam.

@Justa8383 udanej imprezy... no i wyżerki ;-)

@Kika7878 ciesze się, że z karmieniem jest ok. Oby tak dalej!

@.szkrabek no to faktycznie miałaś dziś aktywny dzień. Z tym bólem brzucha wiem co masz na mysli, bo ja dzisiaj padałam już na koncówce w sklepie... Tak bolało.

@quchasia ooo walka Mameda? Kurde, pewnie na polsacie puszczają? To w necie pewnie przeciążenie serwerów i nie obejrze dzis :-(

@Piotrusiowa no postaram sie nie namixować za bardzo, ale nie wiem czy mi sie to uda, no oczywiscie o ile pojedziemy tam :-p Ah te budzenie dziecka. Widzisz ja ostatnio musialam przysiady robic, a Ty słodkosci i wode zastosowałas :tak:

@Gosia25 ja zjadłam 4 mandarynki i wciąż mam niedosyt, taaaaaaaakie dobre mi sie trafiły :-) Ale nie chce przesadzić, żeby brzuch nie rozbolał...

@traktorzystka bardzo Ci dziekuje za informacje ;-) Są cenne!

Ale ja wam zazdroszcze, że wpadają do was znajomi, że ktoś przychodzi na kawe, albo wy gdzieś jedziecie. Też o tym marzę. Tesknie za Polską... :-:)-( Tu czuje sie jak w klatce. W dodatku do centrum mam daleko, a samochodu nie mam, bo G go zawsze ma bo do pracy jezdzi. Chyba znowu smutek mnie atakuje :-(

Domi a Twój G.nie ma w pracy Polaków,z którymi moglibyście się zapoznać i zacząć spotykać? Oni przecież pewnie też mają żony,dziewczyny i zawsze byłoby raźniej niż tylko spotykać się z bliskimi Twojego G.zwłaszcza,że tak często teściowa działa ci na nerwy. A macie w ogóle w planach powrót do Polski kiedyś?

Jeśli chodzi o brzuszek to mój też dziś wyjątkowo spięty... Leże przed tv i oglądam finał Mam Talent, a ta walka to chyba przez pay per view, ale widze ze transmisja ma byc na stronie KSW TV - Official KSW Channel

reklama
.szkrabek - spinki nie mam of kors, ale przynajmniej człowiek by wiedział, że coś idzie do przodu:-). Plus jest tego taki, że można się przytulać bez obaw, bo bez tego czopa to podobno się nie powinno. To na ktg to już niezłe kurcze Ci pokazuje :szok:. U mnie dziś było 15% :baffled:.

Domi_Polka - nie smuć się i wytrzymaj jeszcze trochę. Zobaczysz, że po narodzinach synka będzie inaczej, lepiej, weselej :-) Dziecko przesłoni Ci cały świat i nawet nie pomyślisz o żadnych wyjściach ;-)

Do góry