reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Alfabeta witaj ponownie i milo ze sie odezwalas:-D Ja tez tak mam ze powiedzieli ze dziewczynka bedzie w 20tyg pozniej mialam prywatnie w 3d i mowil ze chlopak a na koniec badania ze jednak dziewczynka ale mial taki sprzet ze szkoda gadac tylko sie wykosztowalam niepotrzebnie bo to zadne 3d nie bylo i lekarz jakis do d**py ale ja mam wszystko na dziewczynke naszykowane bo dostalam noiwa wyprawke od meza sis bo miala miec dziewczynke a urodzila chlopca:-p wiec ja tylko troche dokupilam i ciesze ze sie bedzie dziewczynka ale jak sie chlopiec urodzi to tez bede sie cieszyc najwyzej maz pojedzie kupic nowe ciuszki i tyle:-p aby zdrowe bylo malenstwo nic wiecej sie nie liczy jaka plec przynajmniej dla mnie:-D
Mi tesciowka ugotowala zupke pomidorowa pozniej drugie zrobi a ja tylko odkurzylam i przespalam sie tam ze 25min bo wczoraj do pozna z nia siedzialam a za pol godz po Maje lece pogoda paskudna zimno pada co chwile ale coz Londynu uroki:-D pozrdrawiam:-p

reklama
Hej Laseczki!

Qrde i sobie wykrakalam ...szpital domowy :-( ehhh mialam napisac cos wiecej ..ale to wieczorem bo maluch prawie caly czas na kolanach ... tak mi zal bidaka mojego.:-(

quchasia - ja miałam usg w poniedziałek, to był bodajże 37tc+3dz. Czyli początek 38 tyg - młody ważył 3160g. Moja lekarka powiedziała, że duży maluch się szykuje :confused2: ale jak patrzę na centyle to jest dokładnie w 50 centylu, więc średniak... choć juz ta waga mnie przeraża... niech wychodzi za tydzień już i będzie spokój :tak:

dziewczyny - jestem oficjalnie dziewicą! :-D Mam to na papierze! Odebrałam cytologię i mam pierwszą grupę. Nie miałam takiej odkąd zaczęłam uprawiać sex ;-) Oficjalnie zarosłam przez tą abstynencję :dry:

@auliya o kurcze, ale nadzwyczaj spokojna jestes. Ja bym pewnie już z torba w reku siedziała i jak wariatka kontrolowała skurcze:-) Może uda Ci sie wytrzymac do tego upragnionego wtorku, trzymam kciuki ;-)

@dzag82 z tym ogrzewaniem to akurat tak u mojego zarządcy jest. Bo tesciowa np mieszka te dwa bloki dalej ale oni już podchodzą pod inną wspólnotę i mają ogrzewanie gazowe, więc działa kiedy chcesz, a ja mam na taki olej... I nie dość, że przetwornik tego oleju działa na prąd to jeszcze przy pewnych temp i godzinach nie grzeje... A prąd tu drogi jak nie wiem. No wiadomo że chłodne powietrze jest lepsze, ale ja zmarzluch tak jak @quchasia więc mi zimno w nocy! Czasem nawet w dzien siedze pod kocem! A Ty te okna zostaw w spokoju, bo a pogoda specjalnie Ci tak robi, bo masz nie latać juz z tym brzuchem przy oknach!!! :tak:

@olciastrzelce nie gadaj! :szok: ja bym zamarzła, a po takiej nocy przy otwartym oknie zaraz bym gardło chore miała i katar z nosa.

@OlaSzy a jednak nadal dwupak. Jejku biedna musisz sie meczyć w tym szpitalu. Coś kiedys slyszałam że piłka ta wielka pompowana pomaga, to moze poproś o nią i krec sie na niej.

@quchasia ja niestety nie wiem ile teraz waży mój maluch. Wiedziałam tylko przy usg ale to było 2 tyg temu, więc na pewno waga sie zmieniła na coś ponad 3kg. Chociaż w ciągu ostatniego tygodnia przytyłam 800gram.

@traktorzystka haha dobry kawał. My sie smiejemy, ale czasami naprawde brakuje lekarzy. Słyszałyście o tragedii jaka spotkała 2letnie dziecko w szpitalu w Opolu? Bo lekarka akurat konczyla dyżur i nie mogla sie zająć nim i biedny zmarł w poczekalni. Masakra jakas...

@.szkrabek no Twój syn na pewno jeszcze nie raz Cie zaskoczy, bo to taki mądry i dojrzały chłopak jak na swój wiek. Serio!!!! Brat mojego G ma 10 lat i daleko mu do Twojego syna. Książek nie czyta, tylko telefon, koledzy, tv i gry na ps3 w tym te +18....... Jedzenia sobie sam nie weźmie, ani nie zrobi. Nawet picie mają mu przynosić do pokoju...Kąpie sie tylko z mamą,w sensie ona go myje. Ale to też jej wina, bo ona twierdzi że jak go zostawi samego w wannie to boi sie zeby sie nie utopił...

@Gosia25 no spedzaj tam czas lepiej z tesciową, a ewentualnie jak ona zajeta czyms to wtedy do nas zaglądaj, bo to faktycznie moze słabo wygladac :-D Tylko pamietaj o Wspaniałym Stuleciu :-) Bo tam ostro sie dzieje.. hihi

@AlfaBeta111 nooooo jestes w koncu ;-) Osz Ty, ale masz odległy termin, to lepiej uważaj na siebie, bo to kawał czasu jeszcze. Ja przeczuwałam od poczatku że bede miała syna i tak potwierdził kazdy lekarz który mnie badał. Więc innej opcji nie biore pod uwage. Ale moze u Ciebie wyskoczy jednak ten synek a nie córcia. Ile razy juz slyszalam o tym, że nagle zdziwienie na porodówce :-) NIgdy nie wiadomo.

@porannakawa no to zdrówka dla Twojej ekipki!!!!!!!!!!!!!!!

@.szkrabek jak to dziewicą? Może sie błona odbudowac? Haha. Czy to tylko taki żart z Twojej strony ze wzgledu na lepszy wynik cytologii?

Ja jem spaghetti z wczoraj i siadam do ogladania serialu bo wlasnie sie zaczyna. u mnie dziś leje i wieje, bleeee i ciemno za oknem strasznie. Miłego popołudnia!!!!

Domi - nie no, takich cudów to nie ma - śmieję się, bo mam najlepsze wyniki cytologii od lat :-):-D

A z tym synem teściowej to mnie przeraziłaś! Gry 18+??? Kąpie go MAMA??? Utopi się??? O dżizas, biedny chłopak! Mój odkąd chyba 4 lata miał kąpał się sam, tylko zaglądałam do niego (często) , a potem coraz rzadziej i rzadziej. Teraz już często nie wpuszcza mnie do łazienki "bo jest nago!" - a czasem mnie woła i nie zwraca uwagi, że teraz też jest NAGO! :-D

AlfaBeta - super, że się odezwałaś! :tak: Ja byłam pewna, że dziwczyna i wyszedł mi chłopak - choć może raczej bardziej chciałam dziewczynę i się nastawiłam na dziewczynę, a wyszedł chłopak ;-)

porannakawa - współczuję chorych malców... :-( to wyczerpuje strasznie, życzę dużo sił i zdrówka dla chłopców! A powiedz mi czy ten notoryczny ból gowy Twojego syna już minął? Czy cały czas diagnozujecie?

A jeśli chodzi o mojego syna i jego zasób słów to owszem ma całkiem spory i często mi mówią ludzie, że rozmawia sie z nim jak z dorosłym, ale niestety wypracowania u niego są straszne! To raczej notatki i jakby mógł to by napisał je w punktach :-D Myślałam, że przez to oczytanie przynajmniej z tym nie będzie problemów, ale jak widać pisanie wypracowań to nuda i szkoda czasu, więc aby szybciej... zgroza! :confused2:

Uhhh.. Moze uda mi sie jakiegos posta w koncu sklecic :tak: Maluchy jako tako spaly w nocy , nawet obaj poszli do przedszkola...ale po 14 juz babka dzwonila ze Colin rozpalony ehhh. Zmierzylam temp. i 38,3 takze suma sumarum jest uziemiony do poniedzialku :baffled:. Najgorsze jest to ze malz ma jutro spotkanie rano a ja mam wizyte u mojej poloznej wiec bede musiala go takiego chorego ciagac ze soba ale nie mam wyjscia :-( Nikomu chorego dziecka i tak nie zostawie . Pojechalam po ta cholerna zarowke ;-) takze dzisiaj mam nadzieje bez "jaj" bedzie.

Dzag u mnie takie wesole dzionki to sa codziennie :-D

Quchasia moja wazyla 2600 2 tyg temu :szok: ale ja cukrzyk wiec i dziecko wielkie .

AlfaBeta spokojnie kochana ja mam to samo z moim malzem on ma zawsze czas ... i to ja sie czepiam :-D Juz nie licze ile zeczy mial w domu zrobic i lezy do dnia dzisiejszego.

Olaszy ale Cie wymecza w tym szpitalu :-( Mogli by sie zdecydowac co dalej ...przeciez to meczarnia dla Ciebie. Jak chcesz przyspieszyc porod to proponuje lyzeczke oleju rycynowego . Wyczysci Cie porzadnie ale dziala :tak:.Pozycja na kucki jak przy myciu recznie podlogi tez pomaga, ale to bys musiala im caly oddzial wyszorowac ;-)

Auliya o qrcze jak czop odpadl to juz tuz tuz :szok:. Mi w pierwszej ciazy odpadl rano a na drugi dzien urodzilam . Niestety w kolejnych odpadl przy porodzie chyba ...bo cos malo tego bylo i sama nie wiedzialam czy to czop :sorry:.

AlfaBeta co do plci to ja tez tak mam :tak: juz mi 4 lekarzy mowilo ze dziewucha a ja i tak nie wierze . Glowa mi mowi ze chlopak :rofl2:.

Gosia ale Ci fajnie :tak: jak ja bym chciala zeby ktos mi obiad ugotowal :sorry:

Domi u nie tez taka pogoda dupowata ze szok ...zwlaszcza ze u mnie ognie w zimie jest bardzo krotki dzien doslownie pare godzin jest jasno juz depechy dostaje :confused2:

Szkrabek w styczniu mlody ma neurologa ehhhh juz kolejnego,mial miec w lutym ale ublagalismy na styczen..na chwile obecna jestesmy w tym samym miejscu . Odpukac od miesiaca glowa go nie bolala :tak: Ogolnie problemy mamy wiecznie jakies od czasu jak skonczyl 2 lata ...wiecznie sie cos go czepia :crazy:.

reklama
Do góry