reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Alfabeta witaj ponownie i milo ze sie odezwalas:-D Ja tez tak mam ze powiedzieli ze dziewczynka bedzie w 20tyg pozniej mialam prywatnie w 3d i mowil ze chlopak a na koniec badania ze jednak dziewczynka ale mial taki sprzet ze szkoda gadac tylko sie wykosztowalam niepotrzebnie bo to zadne 3d nie bylo i lekarz jakis do d**py ale ja mam wszystko na dziewczynke naszykowane bo dostalam noiwa wyprawke od meza sis bo miala miec dziewczynke a urodzila chlopca:-p wiec ja tylko troche dokupilam i ciesze ze sie bedzie dziewczynka ale jak sie chlopiec urodzi to tez bede sie cieszyc najwyzej maz pojedzie kupic nowe ciuszki i tyle:-p aby zdrowe bylo malenstwo nic wiecej sie nie liczy jaka plec przynajmniej dla mnie:-D
Mi tesciowka ugotowala zupke pomidorowa pozniej drugie zrobi a ja tylko odkurzylam i przespalam sie tam ze 25min bo wczoraj do pozna z nia siedzialam a za pol godz po Maje lece pogoda paskudna zimno pada co chwile ale coz Londynu uroki:-D pozrdrawiam:-p

reklama
Hej Laseczki!

Qrde i sobie wykrakalam ...szpital domowy :-( ehhh mialam napisac cos wiecej ..ale to wieczorem bo maluch prawie caly czas na kolanach ... tak mi zal bidaka mojego.:-(

quchasia - ja miałam usg w poniedziałek, to był bodajże 37tc+3dz. Czyli początek 38 tyg - młody ważył 3160g. Moja lekarka powiedziała, że duży maluch się szykuje :confused2: ale jak patrzę na centyle to jest dokładnie w 50 centylu, więc średniak... choć juz ta waga mnie przeraża... niech wychodzi za tydzień już i będzie spokój :tak:

dziewczyny - jestem oficjalnie dziewicą! :-D Mam to na papierze! Odebrałam cytologię i mam pierwszą grupę. Nie miałam takiej odkąd zaczęłam uprawiać sex ;-) Oficjalnie zarosłam przez tą abstynencję :dry:

@auliya o kurcze, ale nadzwyczaj spokojna jestes. Ja bym pewnie już z torba w reku siedziała i jak wariatka kontrolowała skurcze:-) Może uda Ci sie wytrzymac do tego upragnionego wtorku, trzymam kciuki ;-)

@dzag82 z tym ogrzewaniem to akurat tak u mojego zarządcy jest. Bo tesciowa np mieszka te dwa bloki dalej ale oni już podchodzą pod inną wspólnotę i mają ogrzewanie gazowe, więc działa kiedy chcesz, a ja mam na taki olej... I nie dość, że przetwornik tego oleju działa na prąd to jeszcze przy pewnych temp i godzinach nie grzeje... A prąd tu drogi jak nie wiem. No wiadomo że chłodne powietrze jest lepsze, ale ja zmarzluch tak jak @quchasia więc mi zimno w nocy! Czasem nawet w dzien siedze pod kocem! A Ty te okna zostaw w spokoju, bo a pogoda specjalnie Ci tak robi, bo masz nie latać juz z tym brzuchem przy oknach!!! :tak:

@olciastrzelce nie gadaj! :szok: ja bym zamarzła, a po takiej nocy przy otwartym oknie zaraz bym gardło chore miała i katar z nosa.

@OlaSzy a jednak nadal dwupak. Jejku biedna musisz sie meczyć w tym szpitalu. Coś kiedys slyszałam że piłka ta wielka pompowana pomaga, to moze poproś o nią i krec sie na niej.

@quchasia ja niestety nie wiem ile teraz waży mój maluch. Wiedziałam tylko przy usg ale to było 2 tyg temu, więc na pewno waga sie zmieniła na coś ponad 3kg. Chociaż w ciągu ostatniego tygodnia przytyłam 800gram.

@traktorzystka haha dobry kawał. My sie smiejemy, ale czasami naprawde brakuje lekarzy. Słyszałyście o tragedii jaka spotkała 2letnie dziecko w szpitalu w Opolu? Bo lekarka akurat konczyla dyżur i nie mogla sie zająć nim i biedny zmarł w poczekalni. Masakra jakas...

@.szkrabek no Twój syn na pewno jeszcze nie raz Cie zaskoczy, bo to taki mądry i dojrzały chłopak jak na swój wiek. Serio!!!! Brat mojego G ma 10 lat i daleko mu do Twojego syna. Książek nie czyta, tylko telefon, koledzy, tv i gry na ps3 w tym te +18....... Jedzenia sobie sam nie weźmie, ani nie zrobi. Nawet picie mają mu przynosić do pokoju...Kąpie sie tylko z mamą,w sensie ona go myje. Ale to też jej wina, bo ona twierdzi że jak go zostawi samego w wannie to boi sie zeby sie nie utopił...

@Gosia25 no spedzaj tam czas lepiej z tesciową, a ewentualnie jak ona zajeta czyms to wtedy do nas zaglądaj, bo to faktycznie moze słabo wygladac :-D Tylko pamietaj o Wspaniałym Stuleciu :-) Bo tam ostro sie dzieje.. hihi

@AlfaBeta111 nooooo jestes w koncu ;-) Osz Ty, ale masz odległy termin, to lepiej uważaj na siebie, bo to kawał czasu jeszcze. Ja przeczuwałam od poczatku że bede miała syna i tak potwierdził kazdy lekarz który mnie badał. Więc innej opcji nie biore pod uwage. Ale moze u Ciebie wyskoczy jednak ten synek a nie córcia. Ile razy juz slyszalam o tym, że nagle zdziwienie na porodówce :-) NIgdy nie wiadomo.

@porannakawa no to zdrówka dla Twojej ekipki!!!!!!!!!!!!!!!

@.szkrabek jak to dziewicą? Może sie błona odbudowac? Haha. Czy to tylko taki żart z Twojej strony ze wzgledu na lepszy wynik cytologii?

Ja jem spaghetti z wczoraj i siadam do ogladania serialu bo wlasnie sie zaczyna. u mnie dziś leje i wieje, bleeee i ciemno za oknem strasznie. Miłego popołudnia!!!!

Domi - nie no, takich cudów to nie ma - śmieję się, bo mam najlepsze wyniki cytologii od lat :-):-D

A z tym synem teściowej to mnie przeraziłaś! Gry 18+??? Kąpie go MAMA??? Utopi się??? O dżizas, biedny chłopak! Mój odkąd chyba 4 lata miał kąpał się sam, tylko zaglądałam do niego (często) , a potem coraz rzadziej i rzadziej. Teraz już często nie wpuszcza mnie do łazienki "bo jest nago!" - a czasem mnie woła i nie zwraca uwagi, że teraz też jest NAGO! :-D

AlfaBeta - super, że się odezwałaś! :tak: Ja byłam pewna, że dziwczyna i wyszedł mi chłopak - choć może raczej bardziej chciałam dziewczynę i się nastawiłam na dziewczynę, a wyszedł chłopak ;-)

porannakawa - współczuję chorych malców... :-( to wyczerpuje strasznie, życzę dużo sił i zdrówka dla chłopców! A powiedz mi czy ten notoryczny ból gowy Twojego syna już minął? Czy cały czas diagnozujecie?

A jeśli chodzi o mojego syna i jego zasób słów to owszem ma całkiem spory i często mi mówią ludzie, że rozmawia sie z nim jak z dorosłym, ale niestety wypracowania u niego są straszne! To raczej notatki i jakby mógł to by napisał je w punktach :-D Myślałam, że przez to oczytanie przynajmniej z tym nie będzie problemów, ale jak widać pisanie wypracowań to nuda i szkoda czasu, więc aby szybciej... zgroza! :confused2:

Uhhh.. Moze uda mi sie jakiegos posta w koncu sklecic :tak: Maluchy jako tako spaly w nocy , nawet obaj poszli do przedszkola...ale po 14 juz babka dzwonila ze Colin rozpalony ehhh. Zmierzylam temp. i 38,3 takze suma sumarum jest uziemiony do poniedzialku :baffled:. Najgorsze jest to ze malz ma jutro spotkanie rano a ja mam wizyte u mojej poloznej wiec bede musiala go takiego chorego ciagac ze soba ale nie mam wyjscia :-( Nikomu chorego dziecka i tak nie zostawie . Pojechalam po ta cholerna zarowke ;-) takze dzisiaj mam nadzieje bez "jaj" bedzie.

Dzag u mnie takie wesole dzionki to sa codziennie :-D

Quchasia moja wazyla 2600 2 tyg temu :szok: ale ja cukrzyk wiec i dziecko wielkie .

AlfaBeta spokojnie kochana ja mam to samo z moim malzem on ma zawsze czas ... i to ja sie czepiam :-D Juz nie licze ile zeczy mial w domu zrobic i lezy do dnia dzisiejszego.

Olaszy ale Cie wymecza w tym szpitalu :-( Mogli by sie zdecydowac co dalej ...przeciez to meczarnia dla Ciebie. Jak chcesz przyspieszyc porod to proponuje lyzeczke oleju rycynowego . Wyczysci Cie porzadnie ale dziala :tak:.Pozycja na kucki jak przy myciu recznie podlogi tez pomaga, ale to bys musiala im caly oddzial wyszorowac ;-)

Auliya o qrcze jak czop odpadl to juz tuz tuz :szok:. Mi w pierwszej ciazy odpadl rano a na drugi dzien urodzilam . Niestety w kolejnych odpadl przy porodzie chyba ...bo cos malo tego bylo i sama nie wiedzialam czy to czop :sorry:.

AlfaBeta co do plci to ja tez tak mam :tak: juz mi 4 lekarzy mowilo ze dziewucha a ja i tak nie wierze . Glowa mi mowi ze chlopak :rofl2:.

Gosia ale Ci fajnie :tak: jak ja bym chciala zeby ktos mi obiad ugotowal :sorry:

Domi u nie tez taka pogoda dupowata ze szok ...zwlaszcza ze u mnie ognie w zimie jest bardzo krotki dzien doslownie pare godzin jest jasno juz depechy dostaje :confused2:

Szkrabek w styczniu mlody ma neurologa ehhhh juz kolejnego,mial miec w lutym ale ublagalismy na styczen..na chwile obecna jestesmy w tym samym miejscu . Odpukac od miesiaca glowa go nie bolala :tak: Ogolnie problemy mamy wiecznie jakies od czasu jak skonczyl 2 lata ...wiecznie sie cos go czepia :crazy:.

reklama
Do góry