reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Traktorzystka - wczoraj znowu odpłynęłam podczas badania z bólu więc stwierdzili, że sobie poleżę.

Dziewczyny, czy znacie jakieś złote metody na rozwarcie? jak mogę naturalnie sobie pomóc? Bo skurcze mam cały czas co 10 min, niekiedy nawet serię co 7 i to baaardzo bolesne, a te cholerne rozwarcie stoi.. jestem zmęczona i fizycznie i psychicznie tym stanem. A masażu szyjki sobie nie pozwolę zrobić, bo już przy badaniu rozwarcia odpływam:confused2:

reklama
Traktorzystka pisze:
dzag82 - nam na szkole rodzenia pokazywali takie plastry specjalne (ale nie takie do kupienia w aptece, tylko takie, które może wyłącznie fizjoterapeuta nakleić). Podobno to przynosi ulgę i po kontuzjach u sportowców i w czasie ciąży. Myślałaś o czymś takim?
Szczerze mówiąc nie wiedziałam, że te taśmy przy wypadaniu dysku też pomagają. Z resztą teraz i tak nie mam funduszy, żeby prywatnie chodzić do neurologa czy fizjoterapeuty. Muszę starymi sposobami jakoś dać radę. Trochę ćwiczeń i jest ciut lepiej.

OlaSzy, ja niestety nie znam żadnych sposobów :baffled:.

OlaSzy - dobrze, ze sie odezwałaś, juz się zaczynałysmy martwić.
Na szyjkę najlepsze są: sex z wytryskiem do środka - ale to pewnie będzie trudne w zaistniałej sytuacji, szzególnie, że wody się sączą, no i w szpitalu jesteś :rolleyes2:; wszelkie pozycje wertykalne i ruch, aktywność, kręcenie biodrami, kucanie, spacery po korytarzu itd. Tak by główka malucha jak najbardziej naciskała na szyjkę. Trzymam kciuki, żebys się długo nie męczyła!
No ale rzeczywiście najskutecznijeszy jest masaż szyjki... :baffled:

Piguła - ja wczoraj poprosiłam męża by wstał z synem i go podrzucił do przystanku, bo lało jak z cebra. To wstał jak już młody dawno wyszedł i zdziwiony, gdzie jest młody :eek::angry: focha strzeliłam, powiedziałam mu, że już dawno w szkole, a gdzie ma być o tej porze???!!! To też focha walnął, że nieskutecznie go budze i takie są rezultaty :wściekła/y: Ale sie wkurzyłam!
A młody mi powiedział, jak chciałam mu dać parasol "mamo, bez przesady, przeciez nie pierwszy raz w deszczu będę szedł"... ech, jak się słyszy takie rzeczy, to mnie za gardło aż chwyciło, że ten mój synek taki dzielny... a na prawdę lało srogo... no ale chrabiemu się wstać nie chciało... :confused2:

traktorzystka - ja nie mam wieści od AlfaBeta... ciekawe co u niej...

marcysia - a jak tam u Ciebie? Daj znak życia!

dzag - dzis bal? ten z pająkiem i pajęczyną? czekamy na zdjęcia w takim razie :-p

Ale piszecie dzieczeta:-D
Nie nadarze kazdemu odpisac :-p
Olaszy super ze sie odezwalas 3maj sie kochana:-D i tak jak szkarbek napisala to najlepsze sposoby sa:-)

Dzag wspolczuje bolu ale jakos trzeba wytrzymac:eek:
U mknie tesciowka jest obiadek dzis robi ja musze odkurzyc pranie sie robi i bede sie lenic:-D Przywiozla mi tesciowka od meza zloty lancuszek z krzyzykiem :laugh2: a dla dzidzi czapeczki dla noworodka zawiazywane bo u nas nie ma takich:-) Maja tez dostala kolorowanki i slodycze:-) Ja mama kilka filmikow brzuszka jak sie rusza ale zMaja nie mam zadnego bo jak tylko chcialam nakrecic to przestawala sie ruszac:-p Co do ksiazek to podziwiam twojego synka ze tak lubi czytac oby mu to zostalo:tak:
Zycze wam milego dnia pozniej doczytam dokladniej bo tak nie ladnie tesciowa zostawiac i na kompie siedziec 3majcie sie w dwupakach kochane:tak:

OlaSzy - dobrze, ze sie odezwałaś, juz się zaczynałysmy martwić.
Na szyjkę najlepsze są: sex z wytryskiem do środka - ale to pewnie będzie trudne w zaistniałej sytuacji, szzególnie, że wody się sączą, no i w szpitalu jesteś :rolleyes2:; wszelkie pozycje wertykalne i ruch, aktywność, kręcenie biodrami, kucanie, spacery po korytarzu itd. Tak by główka malucha jak najbardziej naciskała na szyjkę. Trzymam kciuki, żebys się długo nie męczyła!
No ale rzeczywiście najskutecznijeszy jest masaż szyjki... :baffled:

Ola jak pisze Szkrabek dużo ruchu.

aaa żadna mi nie powie jak wagowo jej maluch??? chciałabym wiedzieć jak Ala się plasuje ze swoim 2660 w 37 tc.

@Quchasia ja we wtorek mam usg. Wtedy będę w 37 tc :-)
@OlaSzy dużo spaceruj. Na skurczu kucaj ale musisz nogi bardzo rozszerzać. Masuj brodawki, brzuch. Najlepsze sex a raczej sperma ale to odpada :-( powodzenia:-*

reklama
Witajcie. Tak sobie siadlam czytam pare strob w tyl i takie wiesci !
Olaszy, sliwka katty tyle doczytalam ze wy juz na koncoweczce. Trzymajcie sie dziewczyny. Oby wszystko gladko poszlo. Nie mam pojecia co na rozwarcie dziala :/ ale wam zazdroszcze ze to juz zaraz bedziecie zdrowe rozowiutkie bobasy trzymac.

Wszystkie w trakcie przeprowadzki i remontu rozumiem. Tez teraz mam remont pokoju dziecinnwgo aby starszego poltorarocznego syna wyprowadzic z lozeczka i sypialni. Tak patrzac z boku jestem pewna ze sie mojemu mezowi nie uda przed porodem tego remontu skonczyc. Moim zdaniem jest w ciemnej d"""e choc on sam mowi ze wszystko jest zgodnie z planem. Ale w sumie mam to gdzies. Bede w salonie z malutka spac, a malz z synem w sypialni wiec mam psychiczny spokoj.

Alez mi sie milo zrobilo ze mnie pamietacie jeszcze :) zaniedbuje watek strasznie wiem i przepraszam. Po porodzie sadze ze wiecej sie bede odzywac i prosic o rady, w sprawie laktacji chocby, bo ledwo pierwszego 4 miesiace karmilam i mi pokarm zniknal. Teraz tez bym chciala chociaz te 4 mce wytrzymac...

Ja bede jedna z ostatnich rodzacych bo termin mam na 11 styczen (usg) a 2 styczen (om). Cesarke chyba mi zaraz po swietach zrobia tego 28 grudbia. Chcialabym bardzo w tym roku jeszcE urodzic ale po swietach. Zeby sie poopychac waszystkim co na stole wigilijnym bedzie lezec.

Dwa razy mi powiedziano ze corke bede miec a mnie cos caly czas z tylu glowy ze to syn jednak bedzie. Ma ktoras jeszcze tak?

Do góry