reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Witajcie Dziewczyny po bardzo długiej ciszy z mojej strony.
podczytuję Was mniej więcej na bieżąco.
U mnie zawsze się dość dużo dzieje, moje urwisy dokazują i od kiedy jestem na zwolnieniu staram się ich okiełznać, ale jest chwilami mega ciężko. Miałam nawet takie chwile kryzysu, że zastanawiałam sie jak to sie stało, że zdecydowałam się na czwarte. :szok:
W ogóle ta ciąża przebiega u mnie dość depresyjnie i nie chciałam Was tu zamęczać moimi schizami, tym bardziej, że i u Was nie zawsze kolorowo... :zawstydzona/y:

Podziwiam wszystkie te z Was które są już na końcówce i zaliczają się do tych po 30tce.... JA WYMIĘKAM - Emerytka to pikuś przy mnie.
Jęczenie, stękanie i takie tam to codzienność już od kilku tygodni.
Najgorzej jest w nocy, bo przewrócenie się z jednego boku na drugi to czasami zadanie nie do wykonania.
No ale co ja Wam tutaj będę mówiła.... przecież same doskonale wiecie o czym mowię :-)
Martwi mnie tylko ból krocza od kilku dni, jest tak silny, że ledwo chodzę.. a jak tu jeszcze miesiąc wytrwać - conajmniej :no:
Zazdroszczę Tym z Was które mogą już rodzić....

reklama
OlaSzy - trzymam kciuki, a Ty trzymaj nogi zacisniete :)

ja dzis w tempie ekspresowym sie spakowalam (w walizke taka srednio-duza) . Jakos dziwnie brzuch mnie pobolewal (mrowienie na okres, ale nie skurcze) i wystraszylam sie mocno. ALe przeszlo po paru godzinach. Chyba. ....

A ja dopiero w czwartek mam konsultacje u okulisty, a lekarza w przyszly wtorek.

Ja nie chce w listopadzie rodzic, grudzien ladniej brzmi.

I w dodatku musze kupic nowy, cienki szlafrok, bo moj gruby zajmie pol walizki :( i nie mam biustonoszy do karmienia. I masci na odparzenia. I czapeczki zimowej.

Basia witaj ponowie i ciesze sie ze w miare ok u ciebie i jeszcze dwu paku jestes:)
Dzag jak zrobisz kostium to o fotke prosze:)
Domi wspolczuje ci ze masz tyle uchodzcow u siebie;/ wiec uwazaj tam na siebie
Ja juz w lozku Maja dawno spi maz na kompie a ja chcialam spac ale mala sobie impreze urzadzila i skacze mi w brzuszku:) Jutro jade do kolezanki obgadac co do cc bo ze mna jedzie (oprocz meza ona zostanie na noc ze mna w szpitalu a maz do domu) wiadomo pomoze sie umyc itd. Miejsce w ktore sobie siniaka nabilqm na brzuchu trosZke kolor zmienilo ale myslalam ze bedzie gorzej tylko maz sie wystraszyl czy napewno ok bo gotow do szpitala jechac:p
Milej i przespanej nocki wam zycze:) dobranoc:)

@Piotrusiowa ojej ale pojadlas. Mmmm jajko w majonezie, pysznosci. No ja sobie w pewnym momencie musialam zaszkodzic.. bo ledwo wlasnie na kibelek dolecialam. A mam taka biegunke jak chyba przed porodem maja gdy organizm sie oczyszcza. Masakra! :o co nie oznacza ze nie zjadlabym tych jajek teraz haha. Nie no serio cos bym zjadla, ale brzuch mi raczej nie pozwoli :/

Po kąpieli zaczela mi mega siara lecieć z piersi. No co chwile mam mokra plame na koszulce. Dzis to normalnie rekordy bija te cycuchy. G nadal w pracy, dzis zostal na nadgodzinach wiec do 1. Jeszcze troche i bedzie w domku...

@basiaw24 witaj z powrotem. Mam nadzieje ze teraz bedziesz czesciej u nas pisala. Piszesz ze trudno ci.sie.przewracac na lozku itp... ja mam 21lat a to samo mam, ze stekam, jęcze i wzdycham a dodatkowo wlasnie nawet obrot na łóżku to dla mnie maraton! Takze łącze sie w bolu :)
@rumcajsowa hanka ja tez zapakowalam chudszy szlafrok jednak niz ten frotte ktory mialam nowy :) trudno najwyzej nie bede miala ladnego szlafroku w szpitalu :) a zakupki powoli zaraz dokonxzysz ;) no stres
@Gosia25 noooo strach sie bać tych uchodźców. A Ty moze uwazaj troche a nie po klamkach sie odbijasz i siniakow szukasz Ty...
Wzajemnie milej nocki! ;))

A ja zaliczam nockę - u mnie 4 i nie śpię, a jutro do pracy. Przynajmniej nadrobić was mogę.

Olaszy, śliwka powodzenia! Życzę wam jak najdłużej pozostania w dwupaku:)

Współczuje zgagi i łącze się w bólu. W pierwszej ciąży nie miałam, a teraz meczy mnie często. Do tej ciąży w ogóle nie wiedziałam czym jest zgaga:)

@basiaw24. U mnie niestety ból krocza czasami tez się pojawia, choć termin mam za miesiac dopiero. Na szczęście miałam dwa dni bardzo bolesne, a teraz jest ok:)

Budzę się głodna w nocy- właśnie zjadłam jogurt i myśle co tu jeszcze zjeść. Nos mam katarem zatkany, generalnie mam wrażenie, ze w dzień zupełnie dobrze sobie radzę, a w nocy dopadają mnie wszystkie plagi i zmieniam się w jęczącą staruszkę ( przy was trochę jestem staruszka - kilka dni temu skończyłam 37 lat:)

Dzag ta gitara z pampersow to w prezencie dla mojego malego bratanka ktorego za kilka dni zobacze po raz pierwszy. Mial byc tort z pampersow ale to mi sie juz znudzilo i bedzie gitara ;-)
Domi wspolczuje ze musisz mieszkac niedaleko tych uchodzcow. Ja tam do nich nic nie mam bo nie wszyscy musza zaraz byc terrorystami jakimis no ale strach jednak jest :-\
Basia odzywaj sie czasem a nie tak dolujesz sie w samotnosci :-\ wiek tu chyba niewielkie ma znaczenie bo niektore starsze tu odemnie dziewczyny sa w duzo lepszej formie niz ja i jeszcze ogarniaja domy i pozostale dzieci. Ze juz nie wspomne o tych pracujacych jeszcze ;-) ja to was podziwiam :-)

Właśnie skończyłam oglądać film- Love Rosie - jak nie oglądałyście to polecam.
Oczywiście oczy mam jak 5 zł.
Dreddka ja też jestem ciągle głodna, wszystko mi smakuje niestety, chociaż najbardziej jabłka - zjadam po kilka dziennie i tak sobie właśnie pomyślałam,że przed snem wciagnę jeszcze jedno ☺
Olciastrzelce możliwe że to nie tylko wiek ale i te kilogramy, a mam ich już dużo za dużo. .:(

reklama
Do góry