reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

aenye - o kurcze - masakra... a czekasz czy darowałaś sobie siedzenie? Może jutro spróbuj w razie czego... na pewno ktoś powinien Cie osłuchać!

no i ja jeszcze wczoraj za szybko chyba się pochwaliłam z tą zgagą, bo dziś mnie męczy od popołudnia... masakra jakaś, jeszcze nigdy mnie tak nie trzymało :dry:

reklama
OlaSz jeszcze trochę poczekaj... a swoją drogą to mój pierworodny w 36tc urodził się z wagą 2920 :)

Aenye ja też tylko na kosoglos czekam. U nas tylko 3d w piątek a balismy się czekać na późniejszy termin

Jak dochodzi się do kompa to dopisuje Piguła do listy bo się ukrywała dzielnie do tej pory. Jak z resztą? Jakieś poprawki?

Hej. Melduję się i ja po dłuższej nieobecności. Niestety spowodowana była komplikacjami na różnych polach, więc nie będę się rozpisywała. Po prostu była kumulacja problemów :crazy: teraz już jest okej.

W dużym skrócie i co najważniejsze: byłam w szpitalu z kolką wątrobową i stanem zapalnym, przeleżałam prawie 2 tygodnie... do tego mam ataki duszności spowodowane nie wiadomo czym... niby z sercem jest okej, ale mam prowadzić mega oszczędny tryb życia połączony z bardzo lekką dietą (co przy mojej pogłębiającej się anemii nie jest wcale łatwe).
Organizm już przygotowuje się do porodu, skurcze są, jak tylko coś zjem to zaraz pędzi mnie do łazienki, jutro wizyta zobaczymy co lekarz powie. Sama mam nadzieję, że chociaż do środy pochodzę w 2-packu, bo Nina ma występy w przedszkolu i jak zawsze gra główną rolę. Na dwóch poprzednich nie byłam, bo nie mogłam (praca) - nie chciałabym jej teraz kolejny raz rozczarować.

Ola - szpital nie jest taki straszny jak się wydaje :tak: najważniejsze, zeby opieka była dobra. Trzymam kciuki i jestem przekonana, że będzie dobrze. Głowa do góry :tak:

..aenye ale Ci sie pechowo trafilo :/ a skad w ogole pomysl ze przy tylu osobach czekalabys tylko 2h? Ja zawsze na ip czekalam po 5h i wiecej... to jakis dramat zawsze byl :(
@kulkaPrzytulka bo u Ciebie to jeszcze niech bedzie spokojnie. Jeszcze daleko do terminu wiec im dluzej cisza tym lepiej :)
@Kika7878 Ty mialas chyba odpoczywac czy sie myle?
@.szkrabek a widzisz? Nigdy nie wolno sie chwalić bo zawsze wtedy wszystko sie psuje :D
@auliya co to za film że tak o nim piszecie? Bo nawet nie slyszalam nic na jego temat.
@kreatorka no to nieciekawie bylo u ciebie... miejmy nadzieje, że teraz bedzie chociaz troche spokojniej. Hm do środy chcesz wytrzymac? To w sumie krótkie założenie :) na pewno dzidzia poczeka ;)

Ja jednak zjadlam cos innego. Odgrzalam sobie puree z obiadu, do tego czerwona kapusta ze słoika i kefir. Taka ochota nagle mnie naszla :)) a teraz położyłam sie juz do łóżka bo plecy mnie strasznie bolą :(

Domi, ja teraz tylko pajęczynę dla siebie robię. Pająk dla Tymka został z tamtego roku, robiłam mu na bal w żłobku. A że wtedy był ciut większy tak teraz jest idealny i mam strój z głowy :-) A to Arnsberg to TO Twoje Arnsberg?? Macie tam obóz dla uchodźców?
Olciastrzelce, gitara z pampersów? A cóż to za cudo i z jakiej okazji? :-)
OlaSzy, rób wszystko żeby jeszcze kilka dni w dwupaku zostać. Grzecznie słuchaj lekarzy. Mojego Tymka wyciągali w 36. tygodniu i trochę stresów było. Ta szacowana waga u Was to akurat na korzyść :-) Mój Tymuś urodził się 3040g i był chyba największym wcześniakiem na patologii noworodka :-D Jeszcze te kilka dni dajcie radę. Trzymam kciuki.

Ostatnia edycja:
@dzag82 no no wiem, cos wspominalas wczesniej o tych strojach :) tak, to ten moj Arnsberg... tu jest pełno tych uchodźców. Co chwile gdzies dostaja jakies mieszkanie albo takie kwatery. Z 10km ode mnie np kolejnych 20 sie sprowadzilo na taka chate. Pomoc pomocą, ale ja sie ich autentycznie boje :(

Dziewczyny ja też czekam na ksosogłosa jeszcze mamy plan obejrzeć wszystkie poprzednie części w necie a potem do kina, na Bondzie wytrzymałam to na tym też wymienię. Córka chce iść z koleżankami to my sobie razem pójdziemy z moim m. Ja już w łóżeczku, miłej,spokojnej i przespanej nocki

reklama
Witam wieczorową porą.

Aenye cieszę się, że teraz oba serduszka pracują tak jak powinny :-)

OlaSzy kciuki zaciskam żeby mała jeszcze chciała w brzuchu posiedzieć, a jak nawet nie to tak jak dziewczyny piszą, z taką wagą będzie ok.

U mnie dzień rozpoczął się fajnie, bez żadnych dolegliwości. Kilka rzeczy załatwiłam nawet na mieście, ale po południu dopadły mnie skurcze, zmęczenie i takie ogólne osłabienie. Teraz już jestem po prysznicu i leżę w łóżku, chociaż mam przeczucie, że to będzie ciężka noc.

.szkrabek mnie też się coś takiego dzieje z brzuchem, ale mnie się wydaje, że to jednak malutka się wierci, bo to w różnych miejscach się robi jedno po drugim takie falowanie. A Ciebie to boli albo cuś? Na ubikację to też latam, ale u mnie to bardziej w stronę rozwolnienia idzie :-D No i zaczyna mi znowu wychodzić hemoroid. Ten sam co wtedy! Mam receptę na Posterisan (koleżanka mi dziś od ginki przywiozła) to jutro znowu zacznę kurację :-/

Domi_Polka ja to dziś poszłam w Twoje ślady i wsunelam: 3 jajka z majonezem, bułę z żółtym serem i na to rurki ze słonym karmelem! To cud że żyję :-D ale to było jakoś po 16. Może to też z tego obzarstwa mi tak źle...
Faktycznie porannakawa coś ucichła.

Do góry