reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Olcia ja rzeczywiście miałam piersi badane,ale lekarz sprawdził czy nie ma zmian i w sumie tyle. Nie wypowiadał się czy się do karmienia nadają czy nie :D

Ewcia super,że z mężem już lepiej, oby tak dalej :)

Jeśli chodzi o ciuszki to dopiero dziś zaczęłam pranie i to zarówno rzeczy 56,62 i 68. Wolę zająć się tym jeszcze teraz:)

Ja jeszcze nie mam staników...

reklama
olcia - ja też nie miałam badanych piersi :eek: ciekawe co decyduje w 3-4 miesiącu, że będziemy mieć problem z karmieniem bądź nie... :dry:

Chodzi glownie o to czy brodawki nie sa wklesle badz plaskie i czy otoczka jest miekka ;-) bo z tym mozna sobie poradzic jeszcze w ciazy a zaniedbanie moze prowadzic do problemow z chwytaniem piersi przez dziecko

a jakie rozmiary kupujecie biustonoszy do karmienia? Ponoc z pokarmem me piersi beda wieksze. I co mam wziac wieksza miseczke o 1 czy 2 rozmiary? Ciagle sie wstrzymuje z kupnem, bo nie wiem co i jak :(

ja kupiłam o 1 rozmiar większy:)

co do tych moich usg, to mam nadzieję, ze po prostu nie widzi lekarka nic podejrzanego i dlatego nie kieruje jakoś dodatkowo na usg. właśnie ten jej aparat usg jest chyba jakiś nie bardzo, sporo nie wazy.. w sensie starszy model:) wielki luxmed sruksmed;p

O jeny. Ale miałam czytania. Od 371 do obecnej strony. Dałyście czadu nie ma co :szok::-D
Ja milczałam, bo szczerze nie miałam czasu usiąść na chwile i was poczytać a co dopiero odpisać. Już wczoraj podłączyłam neta na mieszkanku i zadziałał prawidłowo na szczescie. Cały wczorajszy dzień woziliśmy rzeczy i nosiliśmy wszystko. Chyba z 15 kursów góra-dół zaliczyłam, na 2 pietro. Dziewczyny co mi sie z kregoslupem stało, to tragedia!!! Taki ból niesamowity. Generalnie po tym wnoszeniu nie mialam juz sil na nic, ale powiedzialam sobie, że jesli dzis nie ogarne tej chaty i nie rozpakuje wiekszosci to nie połoze sie spać. No i rozpakowywałam wszystko, a na koniec pozamiatałam wiekszosc mieszkania, do tego umylam wanne przed kąpielą. No i ok 21 jak wstawałam na siusiu to cofneło mnie na lozko z powrotem. Taki bol kregoslupa że aż mi sie nogi ugieły. I szłam jak babcia w pol zgieta. Zrobilismy sobie kupna pizze i ogladalismy kevina w nowym jorku przed snem. W nocy jakies głupoty mi sie sniły. Ale na serio, nic normalnego haha.
Dziś na 8:30 mialam ustawiony budzik. Wstaliśmy i na 10 pojechalismy zamowić lodówke. Mój tato nam oplaci 300euro w ratach, a my dokladamy 100euro bo kosztuje 399, a i tak jest na promocji. Aktualnie moja lodówka to taka turystyczna i zmieniam co kilka godzin wkłady, bo mam już w kuchni samą zamrażarke to moge mrozić, no i na parapecie niektore słoiki poustawiane, bo zimno tam :-D. Po zamowieniu lodówki pojechalismy do Lidla na zakupy takie startowe z żywnosci do domu. no i troche chemii do sprzatania, kapsulki do zmywarki itp.
Alle straszliwie sie cieesze, że juz jestesmy na swoim. G dziś od 14:30 do chyba 23-24 w pracy. Wiec cały tydzien ma popoludnia teraz. O 16:30 miałam dzis wizyte u ginekologa to opisze wam ją na stosownym wątku.
Niedawno zjadłam obiadokolacje, a mianowicie ugotowałam sobie ziemniaki, do tego paluszki rybne i kapusta kiszona, mmm. I dziś chodził za mną sok banannowy to własnie dopijam resztke.

Dziewczynom, którym maluchy pchaja sie na swiat, życze aby dzieciaczki odpusciły i chcialy posiedziec jeszcze u mamuni w brzuszku.
Jeśli chodzi o poród, to ja sama nie wiem czy moj G chce tam byc, czy nie. Ja bym chciala. Żeby mnie za reke trzymał i mowil cos milego. Ale jakos nie umiemy ze soba o tym porozmawiac. Hmmm.. no zobaczymy jak to bedzie.
Temat skurczy przepowiadających znam dobrze. Taki narastający ból, twardnienie brzucha, nie moge sie wtedy ruszyc i nabrac za duzo powietrza, bo bardzo boli.
Seksu tez nie uprawiamy, G by chcial ale ja jakos nie mam ochoty w ogole. Wynagradzam mu to innym seksem, zreszta sam przychodzi juz od dawna po ten drugi seks hehe :-).
Oczy mi sie kleją. Odpisze na watku drugim jak bylo u ginki i chyba lece spać.

Spokojnej nocy!!!

Ah dzieki, że po raz kolejny zainteresowałyście sie mną i pytacie od siebie co u mnie. Doceniam :tak:;-)

Domi kobieto ty troche zwolnij z ta robota. Ja wiem ze chcialabys juz miec wszystko zrobione ale uwazaj na siebie bo wyladujesz na porodowce szybciej niz bys chciala. Super ze wreszcie jestescie na swoim:-) bo wszedzie dobrze ale u siebie najlepiej:-)
Milej nocki wam zycze dziewczyny:-)

czy jest na tym forum jakaś mamuśka poza mną, która nie ma regularnie badanego przyrostu masy maleństwa?? ja miałam pomiar wagi w 27tc (był książkowy) i teraz dopiero w 38- aby sprawdzić wagę przed porodem. Trochę się tym martwię, ze nie wiem czy dzidzia dobrze rośnie.. włascza, ze co chwilę słyszę o hipotrofii płodu..
Tak jak pisaly dziewczyny waga wynika z pomiarów główki brzuszka i kości udowej jak by ktoś wymiary nie były w normie to by Ci lekarka powiedziała. Na kwietnia była jedną mama z podejrzeniem horroru (czy jak to się nazywa bo mogłam przekręcić) po porodzie zrobili badania i wszystko było ok.
askw ja od 3miesiecy musze z lusterkiem hehehe no ale coz :-D nico nie poradze maz chcial pomoc ale ja wole sama:-p:-p
Mi mąż odmówił pomocy :(

Wydaje mi się niemożliwe żeby badanie piersi w trakcie porodu determinacji czy będą problemy z karmieniem. Fakt włoskie brodawki lub płaskie mogą utrudniać i można nad tym pracować juz dziś.
Ogólnie te 4tyg przed terminem możemy uelastycznia sutka co zmniejszy ich wrażliwość po rozpoczęciu karmienia. Ja przed porodem dniach be panthenem a po maścią purelan medEla ta druga nie wymaga życia przed karmieniem jak by się nam zapomniało. Miałam tą mniejszą tubie 7g i je szczę ponad pół jest (super wydajna).

Oczywiście za torbę nie miałam kiedy się zabrać wiec byle do powrotu męża

reklama
Auliya a jak mozemy uelastycznić sutek przed porodem?? z chęcią bym się tym zajęła:) mam dosyć okazałe sutki (jak ost moja mama zobaczyła mnie bez stanika to stwierdziła, że mała będzie miała za co ciągnąć:p) Ale jakby się dało zahartować wcześniej, zeby nie bolały tak jak już zaczniemy karmić to byłoby super!

a co do golenia to ja bym nie chcia, zeby mnie mąż golił;p chodze na wosk;)

Do góry