reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

To jest rzeczywiście wyzwanie z tym goleniem:-D Niedawno jeszcze cos tam widziałam, troche na wyczucie ale teraz juz bez lusterka sie nie obedzie:tak:

reklama
askw - super, że malutka tak dobrze się ma :tak: Gratulacje.

Gosia25 - no lusterko to od kliku miesięcy i u mnie w ruchu :tak:

dzag - u mnie też się "prasuje" na łóżku ;-) Ale wkurza mnie, że na półce mi tyle miejsca zabiera! Grrr :angry: I dzis na you tube znalazłam filmik instruktażowy jak sobie z tym poradzić :-D

Domi - odezwj się, jak tam pierwsza noc na nowych włościach? :-)

Jestem happy bo w środe przyjeżdża komoda na ciuszki wiec od jutra zaczynam pranie i prasowanie ubranek:-):-) Wiem że wiekszość z was ma to już za sobą ale ciesze sie że i ja bede mogła w końcu zacząć, i walizke do szpitala planuje w tym tygodniu spakowac:happy:

Askw12 ja je biore wlasnie na tozeby sie nie zaczęło odklejac, co lekarz to nowa teoria :0. Tylko ja nie mam zagestej.

Zbieram się do zrobienia zdiecia brzuchola ale jakos mi zchodzi za długo :D, pokarzcie swoje? Może sie zmotywuje ;). Każde pamiatkowe ma z 34tc to by się teraz tez zdało do porownania.

askw - super, że z dzieciaczkiem ok:) i taka waga no no:)
Mi jednak od jakiegoś czasu to mąż pomaga z goleniem;) nogi to już jest wyczyn haha!
Mi wczoraj pojawiła się siara, tzn zauważyłam ją wczoraj wieczorem. Ale jest jak przycisne. Pewnie niedługo zacznie się spanie w staniku do karmienia i z wkładkami...
Prześcieradła z gumką - są super, ale już na łóżku, ja składać też nie potrafię:(
Dziś coś mnie zakulo kilka razy w brzuchu i to nie było raczej rozciąganie... Więc teraz już leżę grzecznie.
Dziewczyny, a powiedzcie mi jeszcze - jak bierzecie luteine, to jaki czas przed porodem odstawiacie?wiecie już?

kulka, ja luteinę mam odstawić za tydzień - od dziś (w trakcie 36tc, skończony 35) zmniejszyłam dawkę ze 2x100 na 2x50, tak by wystopniować efekt. Za tydzień, w skończonym 36tc odstawiam - taki plan mi rozpisała moja ginka.

kulkaPrzytulka mi siara sączy sie od 5. czy 6. miesiaca ale delikatnie wiec to pojedyncze plamki i nie wymaga to narazie noszenia żadnych wkładek itp. Zobaczymy jak bedzie przed samym porodem;-)

reklama
Dzięki szkrabek:)
askw, w pierwszej ciąży siara zaczęła mi jakoś wcześniej niż teraz lecieć i niestety musiałam używać stanika i wkładek... Wkurzaly mnie te plamy na pizamach:/ zobaczymy jak teraz będzie

Do góry