reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Olciastrzelce, ja na każdą wizytę mam badanie krwi, mocz i tsh. Właśnie jutro idę na badania bo w środę idę na wizytę do mojej gin.
Któraś z dziewczyn pytała o termin cc. Ja w poprzedniej ciąży miałam termin na 4 sierpnia, a cc zaplanowane było na 24 lipca (miałam jeszcze 27 do wyboru ;-) wiec 11 dni wcześniej. Ostatecznie Tymon urodził się 4 lipca, równo w 36 tygodniu. Szczęście w nieszczęściu ze na początku maja trafiłam na patologie ciąży, bo dostałam sterydy na rozwój Tymkowych płuc w razie "w". No, przydały się ;-)

Aktina, cały czas trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Ale myślę, że w takiej sytuacji, jeśli lekarz zaleca amniopunkcje, to powinniście zrobić. Kiedy masz wyniki papa?

Ja mam trzylatka w domu, ale na szczęście Babel chodzi do żłobka, wiec w żłobku się wyszaleje i popołudniu juz nie swiruje :-p W weekendy bywa gorzej, czasem wychodzę z siebie i staje obok, ale ogólnie coś tam się pobawimy, razem z nim cześć prac domowych robie, trochę mi go mąż odbija dla spokoju. Nie mam z tym jakiegoś większego problemu.

reklama
szkrabek niby po 15 tyg można robić poznam wyniki pappa jakoś za 2 tyg wiec będzie 1 5t5d no i potem pewnie ze dwa tyg poczekać na termin czyli jeszcze będzie w miarę ok. po wynikach pappa jest jakieś spotkanie z genetykiem tak ? amnio miałabym w tam samym miejscu gdzie dziś pappa .. chyba, nie dopytalam.

akitna ja jestem w pierwszej ciązy, u mnie na ostatnim usg było ok, więc nie mam pojecia na temat żadnych testów czy badań, ale poczytałam trochę w necie, że tak sie zdarza zarowno u chorch jak i u zdrowych dzieci i kość nosowa moze się uwidoznić dopiero 16-20tydz. WIerzę, ze i u CCiebie tak będzie i trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Aktina &&&

Dzag82 ja tez rozwazam zlobek przedszkole, cos bynajmniej na 4h, to juz bedzie coś. Dziś m zabrał ole na spacer, bo ja juz wymieklam, odrazu mi lepiej, a wychodziłam z siebie.

Dobrze przeczytać że nie tylko mi ciężko, moze nie bede myslec o sobue jak o wyrodnej matce

Zozolka, wyrodna? Phi! Po prostu matka :-) Niech mi kaktus na dłoni wyrośnie jak jest na świecie matka która nie przeżywała rozterek, która mogłaby się w stu procentach poświęcić dziecku i która nie miała chwil słabości. Czasem po prostu potrzeba nam chwili oddechu, zarówno przy płaczącym kilkumiesiecznym bobasie jak i swirujacym kilkulatku. Na przykład taki poltoragodzinny spacer Bąbla z tata to dla mnie ładowanie akumulatorów, żeby przetrwać ciężkie chwile ;-)

reklama
dzień dobry dziewczyny :-D wasze brzuszki tez super:-D
Aktina nie martw się wszystko będzie dobrze tylko w to uwierz bo wiara czyni cuda:-D:-D
Ja dziś do lekarza na 14 mam ale to tylko wywiad będzie wiec niczego specjalnego się nie spodziewam ale musze się przygodowac bo az tak super to medycznego angielskiego nie znam a ja zawsze wole być przygotowana zwłaszcza ze miałam sepse 3lata temu i 5lat temu operache na woreczek zolciowy. Wiem tyle ze zalozy mi ksiazke ciężarnej u nas takie duuze sa:-) lece robic obiadek i prysznic i lece u nas upaly ponad 30stopni:-D:-D miłego dzionka:-D

Do góry