reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

OlaSzy no wyglądasz jakbyś się trochę bardziej najadla ;-) to pewnie kwestia chwili i Ci brzusio wypchnie ;-)
Ja się pochwalę trochę później. Pies już czeka na spacer:-/
Walczę u mojego małego z jakąś jelitowka. Biegunki ja i bóle brzuszka :-( nawet do kina nie chce iść na Minionki to musi się źle czuć :-(
Ja nie czuje jeszcze ruchów. Czasami coś mi tam bulgocze ale czekam już na te wyraźne :-)
Sami faceci w grudniu się rodzą ;-)
Ja juz pakuje kartony, mieszkanie już za 1,5 miesiąca wynajmujemy. Leci szybko to wszystko...

reklama
No dziewczyny - Wy to takie szczupaczki jesteście :biggrin2:
Ja mam zdecydowanie więcej tłuszczyku, ale też brzuch większy, bo to drugie... Przed ciążą brzuch mi nie wychodził poza obręb spodni :-D a teraz proszę spojrzeć - wielki brzuchal przede mną :-)ale czekałam na niego tyle, że teraz się tylko cieszę :tak::tak:

połowa 15tc - prawie 16tc
16tc.jpg

dziś zaczynam 18tc
17tc Kosma.jpg

Załączniki

• 16tc.jpg
    16tc.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 54
  • 17tc Kosma.jpg
    17tc Kosma.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 52
OlaSzy dziękuję :zawstydzona/y:z doświadczenia wiem, że brzuszek potrafi wyskoczyć z dnia na dzień, więc cierpliwości. Pociesz się że Twoja skóra nie będzie się musiała mocno rozciągnąć i będzie mniejsze ryzyko pojawienia się rozstępów, a po ciąży nie będziesz się musiała katować ćwiczeniami i zabiegami na wiszącą skórę na brzuszku.

Szkrabek śliczny brzuszek! To chyba fakt, że w kolejnych ciążach szybciej brzuszek widać, widzę po sobie. No i hmmm jesteśmy starsze o tych ładne parę lat. Ty o niecałe 9 ja o 10, a mam nieodparte wrażenie, że skóra 20 latki jest nieco jędrniejsza od skóry 30 latki. ;-)

No to juz po badaniu. Mamy dwie raczki, dwie nozki, paluszki, nosek, wargi, pelne podniebienie, serducho jak dzwon, nerki i siusiaka :-D Wszystko na miejsce, Maluch zdrowy. Szooda, ze nie dziewczynka, czekamy na Majke od 4 lat, no ale trudno. Ciesze sie że zdrowego chlopaka. Moze chociaż fajna synowa mi sie.kiedys trafi...

Olasz a po co sie denerwowac, za chwile zaczna sie teksty typu karmienie piersia jest naj, a mm blee, chusta jest super a nosiło blee, albo wszystko na odwrót, ;D, ja to wogole nie wdaje sie w dyskusje. Moja droga do macierzynstwa byla dluga, bolesna, uslana łzami, żadne babsko z odmiennymi pogladzmi mi tego szczescia nie odbierze! Takrze szkoda nerwów ile ludzi tyle poglądów, tego nie zmienimy.
W pierwszej ciazy myslalam tak jak ty, ale zycie zweryfikowalo moje poglady.

Nie widze brzuszka marcysi ale pozostale tak, no moj to wyglada bardzo pokaznie przy was, tylko ze ja z puszystych jestem ;p.

dziewczyny dziekuje za mile slowa:) no ja to faktycznie zawsze do chudzielców nalezalam ale po ciazy juz sie to pewnie zmieni. I nie ma co się porównywać bo każda z nas jest w innym wieku, w innej kondycji, część już ma za sobą ciąże a nawet kilka wiec i brzuszki mamy różne. A przy szczuplejszych osobach ponoc brzuszki pokazują się pózniej bo wbrew pozorom mają wydłużoną talię i dziecko ma więcej miejsca jeszcze na poczatku. ale pewnie jeszcze nadgonimy sporo:)
Zozzolka ja kiedyś sie tym przejmowałam ale teraz mam to w nosie. W sumie to od czasu kiedy mi szwagierka powiedziała że straciłam dziecko przez wlasna glupote bo bralam nospe a jak moge to brac jak jestem w ciąży a to dziala rozkurczowo. wg niej nospa jest na wywolanie poronienia. tyle w temacie od tego czasu nie slucham zdania innych na temat mojego dziecka czy moich decyzji. bede chciala to bede karmila piersia a nie bede chciala to dam krowiego cycka i tyle.. :)eh zawsze sie znajdzie ktos kto "dobrze" radzi albo mowi jakie to inne matki sa złe... szkoda nerwow :)

kurcze ja to sie napatrzec na te brzuszki nie moge:) nie wazne duzy czy maly chudszy czy grubszy wszystkie sa piekne i maja w srodku prawdziwy cud:) az usiadlam przed komputerem zeby poogladac bo w tel gorzej widac:) ja to nawet na ulicy jak zobacze ciezaroweczke to az sie usmiecham pod nosem :)

zauwazylam ze wiekszosc z nas chce dziewczynke:) a tu same siusiaki sie pokazuja :) to moze ja sobie pomarze o chlopcu hehe :) tak chce chłopca :) aaaa i musze sie pochwalic.. moj mężuś kupił pierwszą rzecz dla maluszka już :) pajacyka...niebieskiego hehe:) co prawda rozmiar 50 czyli chyba dla wczesniaka ale mam nadzieje ze kolorem zapeszył:) (swoja droga dziwne bo wiem ze chcialby córeczke ale kupił niebieskie hmmm)

dobra bo sie rozpisalam znow :D
Dzag82 gratuluje zdrowego dzidziusia:) mam nadzieje ze wszystkie tu beda zdrowe silne i piekne:)

Olciastrzelce w szoku jestem co napisałaś o nospie!!! A do szwagierki bym się chyba na Twoim miejscu nie odezwała.
Dla mnie jeśli można uniknąć łykania jakichkolwiek leków to uniknę ale wiem że żadna z nas zastanawia się nawet nad kremem czy środkiem na owady czy dziecku nie zaszkodzi a co dopiero lekami.

Przepraszam może nie jestem odpowiednią osobą do wzburzania się bo na szczęście nie mam żadnych przejść poza 3 miesiącami leżenia pod koniec drugiej ciąży.

Dziś jestem słomianą wdową bo mąż wybył na piwo. Mogę serial nadrobić lub wsłuchać się po prostu w ciszę bo chłopcy pięknie zasnęli...

reklama
Olciastrzelce doskonale cię rozumiem, ja tez sie nasłuchałem o karach bozych itp. Dużo by pisać, ja debili z mojego otoczenia omijam, a jest ich sporo, oni wiedzą lepiej i tyle,

Do góry