reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Melissa, gdyby to była praktykantka, mogła bym to zrozumieć, ale to kobieta z 20 letnim stażem..
Kasiu, zaczekaj jeszcze, zrób betę i zobaczysz. Tule mocno i mam nadzieje, ze cisza jest młodsza, a jeżeli tym razem się nie udało, to niedługo dołączysz tu spowrotem :-) nam tylko prośbę, jak dołączysz ponownie do ciężaróweczek, daj znać :-* no i nie powiem, że staranka tez nie są przyjemne, wiec co by nie było nie można się załamywać i trzeba próbować znaleźć dobre strony :-*

reklama
Kasia ja też czekam jeszcze tydzien bo na razie miałam pusty pecherzyk. A powiedz mi czy u ciebie lekarz widział już to ciałko żółtkowe?
Katty ja też mam podobne doświadczenia z naszą byłą panią ordynator niestety ale na szczescie ja zmienił jakis facet bo tu jest tylko 1 szpital u nas
Mnie wczoraj dopadły pierwsze konkretne mdłości i chyba pół nocy spedzilam na kleczkach w łazience. Dzis też już od rana mnie mdli i nie mam wogole apetytu :/ Któraś z was pisała wczesniej o upławach. Ja niestety też mam ich sporo że bez wkładki się nie obejdzie czasami ale tak jak pisałas dopoki nie zmienią barwy czy zapachu to jest to normalne.

olcia a w ktorym tyg jestes? to bylo moje pierwsze usg i byl tylko pecherzyk
jesli chodzi o objawy bo babdzo bola mnie piersi, czesciej siusiam, wiecej jem, mam zachcianki, raz bylo mi niedobrze- w pierwszej ciazy tez tak mialam. objawy normalnie ciazowe sa

kassia181 - kurcze, okropność, strasznie mi przykro :-( - trzymam kciuki by się jednak okazało, że to jest wczesna ciąża i obejdzie się na 2 tygodniach czekania... mam nadzieję... z tego co wiem beta niestety może przyrastać z pustym jajem... bo hormon jest produkowany przez "pęcherzyk" a nie przez zarodek... ale rzeczywiście oznaczają betę w tych przypadkach... nie wiem czemu, lekarzem nie jestem.
W każdym razie nie uciekaj jeszcze od nas! Bo nasze kciuki wszystkie już zaciśnięte mogą się okazać zbawienne :tak:

katty - masakra! co za babsztyl, niestety kobiety ginki sa bardziej nieczułe niż faceci :baffled: choć są wyjątki jak moja prowadząca.
Szkoda, że musiałaś tego doświadczyć, ale przynajmniej wiesz który szpital omijać wielkim łukiem! Najważniejsze z tego wszystkiego jest jednak to, ze jesteś z kropkiem juz w domu i możesz o tym zapomnieć... nie denerwuj się jakąś raszplą, bo tylko szkodzisz kropkowi, a szkoda maluszka ;-)

Kasia mi na poprzednim usg wyszlo ze to 4tydz5dz a z om wychodziloby 7tydz5dz bo owu mialam w 21dc. Jesli chodzi o bete to jest normalne ze przy pustym pecherzyku ona przyrasta prawidlowo ale z tego co wiem tylko do ktoregos tygodnia a potem zaczyna spadac i albo nastepuje samoistne poronienie albo
konieczne bedzie lyzeczkowanie. Przy pustym pecherzyku objawy sa jak przy prawidlowej ciazy bo to tez ciaza.

olcia to miedzy nami jest 5 dni roznicy wedlug ostatniej miesiaczki. kiedy masz teraz usg?ja 26 maja i wtedy wszytsko sie wyjasni. BOJE SIE DZIEWCZYNY

Za tydzien tj 19 maja. Ja tez sie boje nawet bardzo zwlaszcza ze to moja 3 ciaza ale dzieciaczka nie mam zadnego :-( a jak dlugie mialas cykle? Wiem co czujesz ja juz tydzien czekania mam za soba i nawet zlecial szybciej niz myslalam ale jeszcze tydzien...

cykle pzrewaznie 32-34 dni. trzymam kcuki. a ktory to tydzien od odtatniej miesiaczki bedzie jak pojdziesz na to usg? bo u mnie bedzie 10 tydz 3 dni

reklama
No wedlug OM bedxie to juz 9tydz5dz ale lekarz powiedzial ze przy moich 30-35 dniowych cyklach i przy tak poznej owulacji nie powinnam sie sugerowac data OM tylko z usg. Tak wiec jest jeszcze dla nas nadzieja. A z Usg ktory bedziesz miala tydzien na nastepnej wizycie bo troche sie pogubilam ;-)

Do góry