reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Melissa, gdyby to była praktykantka, mogła bym to zrozumieć, ale to kobieta z 20 letnim stażem..
Kasiu, zaczekaj jeszcze, zrób betę i zobaczysz. Tule mocno i mam nadzieje, ze cisza jest młodsza, a jeżeli tym razem się nie udało, to niedługo dołączysz tu spowrotem :-) nam tylko prośbę, jak dołączysz ponownie do ciężaróweczek, daj znać :-* no i nie powiem, że staranka tez nie są przyjemne, wiec co by nie było nie można się załamywać i trzeba próbować znaleźć dobre strony :-*

reklama
Kasia ja też czekam jeszcze tydzien bo na razie miałam pusty pecherzyk. A powiedz mi czy u ciebie lekarz widział już to ciałko żółtkowe?
Katty ja też mam podobne doświadczenia z naszą byłą panią ordynator niestety ale na szczescie ja zmienił jakis facet bo tu jest tylko 1 szpital u nas
Mnie wczoraj dopadły pierwsze konkretne mdłości i chyba pół nocy spedzilam na kleczkach w łazience. Dzis też już od rana mnie mdli i nie mam wogole apetytu :/ Któraś z was pisała wczesniej o upławach. Ja niestety też mam ich sporo że bez wkładki się nie obejdzie czasami ale tak jak pisałas dopoki nie zmienią barwy czy zapachu to jest to normalne.

olcia a w ktorym tyg jestes? to bylo moje pierwsze usg i byl tylko pecherzyk
jesli chodzi o objawy bo babdzo bola mnie piersi, czesciej siusiam, wiecej jem, mam zachcianki, raz bylo mi niedobrze- w pierwszej ciazy tez tak mialam. objawy normalnie ciazowe sa

kassia181 - kurcze, okropność, strasznie mi przykro :-( - trzymam kciuki by się jednak okazało, że to jest wczesna ciąża i obejdzie się na 2 tygodniach czekania... mam nadzieję... z tego co wiem beta niestety może przyrastać z pustym jajem... bo hormon jest produkowany przez "pęcherzyk" a nie przez zarodek... ale rzeczywiście oznaczają betę w tych przypadkach... nie wiem czemu, lekarzem nie jestem.
W każdym razie nie uciekaj jeszcze od nas! Bo nasze kciuki wszystkie już zaciśnięte mogą się okazać zbawienne :tak:

katty - masakra! co za babsztyl, niestety kobiety ginki sa bardziej nieczułe niż faceci :baffled: choć są wyjątki jak moja prowadząca.
Szkoda, że musiałaś tego doświadczyć, ale przynajmniej wiesz który szpital omijać wielkim łukiem! Najważniejsze z tego wszystkiego jest jednak to, ze jesteś z kropkiem juz w domu i możesz o tym zapomnieć... nie denerwuj się jakąś raszplą, bo tylko szkodzisz kropkowi, a szkoda maluszka ;-)

Kasia mi na poprzednim usg wyszlo ze to 4tydz5dz a z om wychodziloby 7tydz5dz bo owu mialam w 21dc. Jesli chodzi o bete to jest normalne ze przy pustym pecherzyku ona przyrasta prawidlowo ale z tego co wiem tylko do ktoregos tygodnia a potem zaczyna spadac i albo nastepuje samoistne poronienie albo
konieczne bedzie lyzeczkowanie. Przy pustym pecherzyku objawy sa jak przy prawidlowej ciazy bo to tez ciaza.

olcia to miedzy nami jest 5 dni roznicy wedlug ostatniej miesiaczki. kiedy masz teraz usg?ja 26 maja i wtedy wszytsko sie wyjasni. BOJE SIE DZIEWCZYNY

Za tydzien tj 19 maja. Ja tez sie boje nawet bardzo zwlaszcza ze to moja 3 ciaza ale dzieciaczka nie mam zadnego :-( a jak dlugie mialas cykle? Wiem co czujesz ja juz tydzien czekania mam za soba i nawet zlecial szybciej niz myslalam ale jeszcze tydzien...

cykle pzrewaznie 32-34 dni. trzymam kcuki. a ktory to tydzien od odtatniej miesiaczki bedzie jak pojdziesz na to usg? bo u mnie bedzie 10 tydz 3 dni

reklama
No wedlug OM bedxie to juz 9tydz5dz ale lekarz powiedzial ze przy moich 30-35 dniowych cyklach i przy tak poznej owulacji nie powinnam sie sugerowac data OM tylko z usg. Tak wiec jest jeszcze dla nas nadzieja. A z Usg ktory bedziesz miala tydzien na nastepnej wizycie bo troche sie pogubilam ;-)

Do góry