reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

nie pwoiedzial mi ktory to tydzien wedlug usg tylko ze to niepokojace ze nic w pecherzyku nie widac

reklama
Dziwne troche. Mi wyliczyl wiek ciazy na podstawie wielkosci samego pecherzyka. Ponoc ma 0.9 cm jak dobrze pamietam a moze miec max 2 do 2,5 cm jak jest pusty. Ale glowa do gory. Poczekamy razem i bedziemy wzajemnie 3mac kciuki;-) bedzie dobrze, musi byc ;-)

Kasia81 bardzo Ci współczuję bo wiem przez co przechodzisz :( sama byłam jedną z Was, grudniówką 2015. W czwartek mam zgłosić się do szpitala celem zabiegu łyżeczkowania :( wiek mojej "ciąży" jest o 1 dzień starsza, jeżeli dobrze pamiętam. W poniedziałek byłam na usg i oczywiście ponownie pusty pęcherzyk :( ostatnia @ 13 marca, a cykle mam 32 dni. Starałam się cały czas wierzyć, ale już chyba mam dość, wolałabym chyba w tym wypadku być po wszystkim i móc zacząć od nowa. Najlepsze jest to wkręcanie sobie że może jednak. Na kalkulatorze belly best friend jako jedynym ciąża wychodzi młodsza i przez to glupieje :( wg usg to 6 tydz 2 dzień, pęcherzyk 15 mm, ale pusty :( już sama nie wiem czy iść we czwartek do szpitala czy nie :( nie dam rady tak w nieskończoność...

Dziewczyny ja wiem ze czekanie jest najgorsze ale czasem warto. Mnie ostatnio pocieszyla moja przyjaciolka ktora jest obecnie w 18 tyg. Pokazala mi 2 pierwsze zdjecia usg i na pierwszym byl pusty pecherzyk w 6tyg a na drugim juz byla fasolka dopiero w 8tyg. Dlatego ja mam nadal nadzieje

Załączniki

• 11225648_868215326589756_1185318207_n.jpg
    11225648_868215326589756_1185318207_n.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 51
  • 11245446_868213089923313_1370398740_n.jpg
    11245446_868213089923313_1370398740_n.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 57
malena ja meisiaczke mialam 14 marca i tez mam cykle 32-34 dni.wiec podobnie do ciebie. no zcekam wyjscia nie mam. dzis bete zrobilam

beta z dzis 15851

Ostatnia edycja:
dziewczyny trzymam kciuki by fasolka się pojawiła u Was jak najszybciej![FONT=&quot][/FONT] :tak:

Od tygodnia mniej więcej moje objawy przeszły, senność, mulenie w żołądku, tylko apetyt został
confused8gj.gif.pagespeed.ce.WIRhOx-w8z.gif
i ból piersi. Na koncie mam już +1kg, a to dopiero 11tc... widzę, że mój brzuch spuchł, przez to jedzenie co chwila
baffled5wh.gif.pagespeed.ce.aA6MwztLt7.gif
mam nadzieję, że jak sie ciepło zrobi na dobre, przyjdzie lato to i jeść mi się mniej będzie chciało. To przez to cholerne siedzenie w domu, po prostu jem... gdybym siedziała w pracy byłoby inaczej
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif

Witam dziewczyny !
Ehh widze ze nie tylko u mnie nie za kolorowo .. nic sie nie odzywam bo w zeszlym tyg dostalam konkretnego plamienia :-( i w sumie to nie wiem co dalej, tutaj nikt ciaza do 12 specjalnie sie nie przejmuje:crazy: jesli cos sie zlego dzieje uwazaja to za fizjologie . Takze nic mi nie pozostalo jak czekac to usg w 12 tyg . Najgorsze jest to ze dlosci mi minely i wogole jakas bardziej mobilna jestem ..nie wiem juz co myslec.

olciastrzelce kolezanka ma racje :tak: wszytko zalezy od owulacji ..tak naprawde jesli nie ma monitoringu cyklu nawet najlepszym obserwatorkom czassami trudno ja ucchwycic. Mnie nawet testy Ovu robily w bambuko. Takze trzymam moccno kciuki :tak: za dzidziusia.

kassia181 Bardzo mi przykro :-( ale przy takim dlugim cyklu mysle ze jeszcze nie wszystko tracone ..ja bym poszla jeszcze do 2 gina :tak: beta czesto pokazuje przyrosty w pustym pecherzyku tylko nie pamietam do ktorego tyg.

katty83
wCaeCBlugFf8ZLjMcxmEFIUdiB8NDAQCN4zEB1yrxHwAAAABJRU5ErkJggg==
:szok: w szoku jestem co za kretyni w tym szpitalu pracuja. Wiesz myslalam ze cos na plus sie zmienilo w tej zakichanej polskiej sluzbie zdrowia ale widze ze nie :no: Normalnie az brak mi slow ! Jak rodzilam 2 syna byla potraktowana gorzej jak smiec nie sadzilam ze na patologii potrafia tak czlowieka paskudnie potraktowac, Koniecznie zmien szpital :wściekła/y: tuleeeeee:tak:

Ciężki dzień wczoraj był a nocka jeszcze lepsza o 4 gorączka u młodego znikąd, po lekach przeszła (było 39,2 więc nie czekałam) ale o spaniu mogłam zapomnieć bo młody co chwilę jęczał i sprawdzałam czy śpi i czy stopy przykryte (resztę wietrzyłam do spadku temp.)

katty też jestem w szoku bo jeszcze 10 lat wstecz znajomi przez całe miasto jechali by w madurowiczu rodzić. tylko tu pewnie jeszcze ma znaczenie czy patologia ciąży czy porodówka. Ja (a raczej mój mąż) bym nie odpuściła i żądała konsekwencji.

zrobiłam roladę szpinakową :) i szukam teraz inspiracji na wieczorny poczęstunek dla gości.

Kasia sciskam cie mocno i nie przejuj się może ciaza jest duuzo mlodsza jak pisza dziewczyny i serduszka jeszcze niema ale nic straconego pojdziesz w dzień mamy i okaze się ze jest musisz wierzyc bo jak nie będziesz to nici z tego:-( wszystkie 3mamy kciuki glowa do góry będzie dobrze:-D
Ja mam usg na 27maja i nie mogę się doczekać obiawy mi przeszly tylko piersi bola i siusiam częściej niż tydzień temu. Ja wiem ze wszystko będzie dobrze innej myśli nawet nie dopuszczem wiem ze to Bog daje zycie i o to Go prosiłam a jestem chrzescijanka wiec wierze w Jego moc:-D i się nie zalamuje wy tez nei powinniscie:-D a co do sluzyby zdrowia t u nas jak jezyka nie umiesz to tez cie traktują paskudnie ale ja mam fajna polazna i już z lekarzem mam wizyte umowiona wiec będzie dobrze miłego dzionka i glowa do góry:-D

reklama
Malena100, ja mam teraz wg USG 7 tydzień i 1 dzień ciąży. Serducho bije od ok. tygodnia. Ty miałaś OM 13 marca, ja 14 marca. Zaszłam w ciążę w 25. dniu cyklu (więc cykl bym miała ok. 38-dniowy!!), więc mam jeszcze młodszą ciążę niż Ty. Jeśli do tej pory u Ciebie nic nie widać, to faktycznie kiepsko to wygląda. ALE!!! Ja monitorowałam swój cykl, wiem kiedy zaszłam w ciążę. Może po prostu zaszłaś w ciążę później, niż Ci się wydaje :tak: - a to przecież możliwe! Tak samo Kassia181. Dziewczyny, głowy do góry. My trzymamy kciuki, a natura niech działa. W dobrą stronę :-p.
Szkrabek pisze:
To przez to cholerne siedzenie w domu, po prostu jem... gdybym siedziała w pracy byłoby inaczej
A ja siedzę w pracy i o niczym innym nie myślę jak o jedzeniu :-D. Siedzę i burczę :-p.
W ogóle spać i jeść mi się non stop chce. To niefajne :no:.

Do góry