reklama
olciastrzelce
Fanka BB :)
Dziwne troche. Mi wyliczyl wiek ciazy na podstawie wielkosci samego pecherzyka. Ponoc ma 0.9 cm jak dobrze pamietam a moze miec max 2 do 2,5 cm jak jest pusty. Ale glowa do gory. Poczekamy razem i bedziemy wzajemnie 3mac kciuki;-) bedzie dobrze, musi byc ;-)
malena100
Kasia81 bardzo Ci współczuję bo wiem przez co przechodzisz sama byłam jedną z Was, grudniówką 2015. W czwartek mam zgłosić się do szpitala celem zabiegu łyżeczkowania wiek mojej "ciąży" jest o 1 dzień starsza, jeżeli dobrze pamiętam. W poniedziałek byłam na usg i oczywiście ponownie pusty pęcherzyk ostatnia @ 13 marca, a cykle mam 32 dni. Starałam się cały czas wierzyć, ale już chyba mam dość, wolałabym chyba w tym wypadku być po wszystkim i móc zacząć od nowa. Najlepsze jest to wkręcanie sobie że może jednak. Na kalkulatorze belly best friend jako jedynym ciąża wychodzi młodsza i przez to glupieje wg usg to 6 tydz 2 dzień, pęcherzyk 15 mm, ale pusty już sama nie wiem czy iść we czwartek do szpitala czy nie nie dam rady tak w nieskończoność...
olciastrzelce
Dziewczyny ja wiem ze czekanie jest najgorsze ale czasem warto. Mnie ostatnio pocieszyla moja przyjaciolka ktora jest obecnie w 18 tyg. Pokazala mi 2 pierwsze zdjecia usg i na pierwszym byl pusty pecherzyk w 6tyg a na drugim juz byla fasolka dopiero w 8tyg. Dlatego ja mam nadal nadzieje
Załączniki
.szkrabek
dziewczyny trzymam kciuki by fasolka się pojawiła u Was jak najszybciej![FONT="][/FONT]
Od tygodnia mniej więcej moje objawy przeszły, senność, mulenie w żołądku, tylko apetyt został
i ból piersi. Na koncie mam już +1kg, a to dopiero 11tc... widzę, że mój brzuch spuchł, przez to jedzenie co chwila
mam nadzieję, że jak sie ciepło zrobi na dobre, przyjdzie lato to i jeść mi się mniej będzie chciało. To przez to cholerne siedzenie w domu, po prostu jem... gdybym siedziała w pracy byłoby inaczej
Od tygodnia mniej więcej moje objawy przeszły, senność, mulenie w żołądku, tylko apetyt został
porannakawa
Witam dziewczyny !
Ehh widze ze nie tylko u mnie nie za kolorowo .. nic sie nie odzywam bo w zeszlym tyg dostalam konkretnego plamienia :-( i w sumie to nie wiem co dalej, tutaj nikt ciaza do 12 specjalnie sie nie przejmuje jesli cos sie zlego dzieje uwazaja to za fizjologie . Takze nic mi nie pozostalo jak czekac to usg w 12 tyg . Najgorsze jest to ze dlosci mi minely i wogole jakas bardziej mobilna jestem ..nie wiem juz co myslec.
olciastrzelce kolezanka ma racje wszytko zalezy od owulacji ..tak naprawde jesli nie ma monitoringu cyklu nawet najlepszym obserwatorkom czassami trudno ja ucchwycic. Mnie nawet testy Ovu robily w bambuko. Takze trzymam moccno kciuki za dzidziusia.
kassia181 Bardzo mi przykro :-( ale przy takim dlugim cyklu mysle ze jeszcze nie wszystko tracone ..ja bym poszla jeszcze do 2 gina beta czesto pokazuje przyrosty w pustym pecherzyku tylko nie pamietam do ktorego tyg.
katty83
w szoku jestem co za kretyni w tym szpitalu pracuja. Wiesz myslalam ze cos na plus sie zmienilo w tej zakichanej polskiej sluzbie zdrowia ale widze ze nie Normalnie az brak mi slow ! Jak rodzilam 2 syna byla potraktowana gorzej jak smiec nie sadzilam ze na patologii potrafia tak czlowieka paskudnie potraktowac, Koniecznie zmien szpital tuleeeeee
Ehh widze ze nie tylko u mnie nie za kolorowo .. nic sie nie odzywam bo w zeszlym tyg dostalam konkretnego plamienia :-( i w sumie to nie wiem co dalej, tutaj nikt ciaza do 12 specjalnie sie nie przejmuje jesli cos sie zlego dzieje uwazaja to za fizjologie . Takze nic mi nie pozostalo jak czekac to usg w 12 tyg . Najgorsze jest to ze dlosci mi minely i wogole jakas bardziej mobilna jestem ..nie wiem juz co myslec.
olciastrzelce kolezanka ma racje wszytko zalezy od owulacji ..tak naprawde jesli nie ma monitoringu cyklu nawet najlepszym obserwatorkom czassami trudno ja ucchwycic. Mnie nawet testy Ovu robily w bambuko. Takze trzymam moccno kciuki za dzidziusia.
kassia181 Bardzo mi przykro :-( ale przy takim dlugim cyklu mysle ze jeszcze nie wszystko tracone ..ja bym poszla jeszcze do 2 gina beta czesto pokazuje przyrosty w pustym pecherzyku tylko nie pamietam do ktorego tyg.
katty83
Ciężki dzień wczoraj był a nocka jeszcze lepsza o 4 gorączka u młodego znikąd, po lekach przeszła (było 39,2 więc nie czekałam) ale o spaniu mogłam zapomnieć bo młody co chwilę jęczał i sprawdzałam czy śpi i czy stopy przykryte (resztę wietrzyłam do spadku temp.)
katty też jestem w szoku bo jeszcze 10 lat wstecz znajomi przez całe miasto jechali by w madurowiczu rodzić. tylko tu pewnie jeszcze ma znaczenie czy patologia ciąży czy porodówka. Ja (a raczej mój mąż) bym nie odpuściła i żądała konsekwencji.
zrobiłam roladę szpinakową i szukam teraz inspiracji na wieczorny poczęstunek dla gości.
katty też jestem w szoku bo jeszcze 10 lat wstecz znajomi przez całe miasto jechali by w madurowiczu rodzić. tylko tu pewnie jeszcze ma znaczenie czy patologia ciąży czy porodówka. Ja (a raczej mój mąż) bym nie odpuściła i żądała konsekwencji.
zrobiłam roladę szpinakową i szukam teraz inspiracji na wieczorny poczęstunek dla gości.
Kasia sciskam cie mocno i nie przejuj się może ciaza jest duuzo mlodsza jak pisza dziewczyny i serduszka jeszcze niema ale nic straconego pojdziesz w dzień mamy i okaze się ze jest musisz wierzyc bo jak nie będziesz to nici z tego:-( wszystkie 3mamy kciuki glowa do góry będzie dobrze
Ja mam usg na 27maja i nie mogę się doczekać obiawy mi przeszly tylko piersi bola i siusiam częściej niż tydzień temu. Ja wiem ze wszystko będzie dobrze innej myśli nawet nie dopuszczem wiem ze to Bog daje zycie i o to Go prosiłam a jestem chrzescijanka wiec wierze w Jego moc i się nie zalamuje wy tez nei powinniscie a co do sluzyby zdrowia t u nas jak jezyka nie umiesz to tez cie traktują paskudnie ale ja mam fajna polazna i już z lekarzem mam wizyte umowiona wiec będzie dobrze miłego dzionka i glowa do góry
Ja mam usg na 27maja i nie mogę się doczekać obiawy mi przeszly tylko piersi bola i siusiam częściej niż tydzień temu. Ja wiem ze wszystko będzie dobrze innej myśli nawet nie dopuszczem wiem ze to Bog daje zycie i o to Go prosiłam a jestem chrzescijanka wiec wierze w Jego moc i się nie zalamuje wy tez nei powinniscie a co do sluzyby zdrowia t u nas jak jezyka nie umiesz to tez cie traktują paskudnie ale ja mam fajna polazna i już z lekarzem mam wizyte umowiona wiec będzie dobrze miłego dzionka i glowa do góry
reklama
Malena100, ja mam teraz wg USG 7 tydzień i 1 dzień ciąży. Serducho bije od ok. tygodnia. Ty miałaś OM 13 marca, ja 14 marca. Zaszłam w ciążę w 25. dniu cyklu (więc cykl bym miała ok. 38-dniowy!!), więc mam jeszcze młodszą ciążę niż Ty. Jeśli do tej pory u Ciebie nic nie widać, to faktycznie kiepsko to wygląda. ALE!!! Ja monitorowałam swój cykl, wiem kiedy zaszłam w ciążę. Może po prostu zaszłaś w ciążę później, niż Ci się wydaje - a to przecież możliwe! Tak samo Kassia181. Dziewczyny, głowy do góry. My trzymamy kciuki, a natura niech działa. W dobrą stronę .
W ogóle spać i jeść mi się non stop chce. To niefajne .
A ja siedzę w pracy i o niczym innym nie myślę jak o jedzeniu . Siedzę i burczę .Szkrabek pisze:To przez to cholerne siedzenie w domu, po prostu jem... gdybym siedziała w pracy byłoby inaczej
W ogóle spać i jeść mi się non stop chce. To niefajne .