reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Witajcie :) chcialam sie przylaczyc do Was. Na 80 proc zostane grudniowa mama, moje pierwsze usg bede miec 18 maja. Czekam na nie z niecierpliwoscia. Boje sie, mam takie przeczucie ze cos jest nie tak. Mialam trzy pozytywne testy, bola mnie piersi wiec wszystko niby ok. Cos mi jednak nie daje spokoju. Mam nadzieje ze sobie poprostu bez sensu wkrecam. Uspokoje sie dopiero 18tego. Mam juz rocznego majowego synka.

reklama
AlfaBeta111 witaj

Dziewczyny trzymam kciuki a nóż jeszcze nie wszystko przesadzone,

Ja dzis czuje sie fatalnie wczoraj mialam lepszy dzien mdlosci mniejsze a dzis katastrofa, glowa mi pęka, nie moge wyjsc z corkana spacet żołądkiem mi dzwiga blee

W piątek mam kolejną wizytę może już kartę ciąży założą, jak bedzie wszystko ok, tez mam obawy różne, ciaza byla zaskoczeniem, nie przygotowalam sie do nie zrobilam tyle niedozwolonych rzeczy ze glowa mała,

zozzolka - spokojnie, na szczęście nasze dzieci w pierwszych tygodniach sa super chronione, natura tak jakoś to urządziła, że w pierwszych tygodniach, a najbardziej w tych jeszcze "nieświadomych", nasz dzieciaczek jest mocno chroniony i mało czynników zewnętrznych do niego dociera. Łożysko się dopiero co zaczyna kształtować, zarodek odżywia się ciałkiem żółtym... :-) także wybryki typu impreza mocno zakrapiana nie powinna zaszkodzić.

AlfaBeta111 witamy! Trzymam kciuki by wszystko było ok! A na pewno jest, każda z nas ma swoje schizy i co jakiś czas uważa, że coś jest nie tak, więc u Ciebie wszystko w normie! ;-)

Szkrabek dziekuje Ci za to przypomnienie, faktycznie wszstko sie ksztaltuje i nie powinny czynniki zewnetrzne nic popsuc :)

Witam nowe mamusie, a za te dziewczyny, które mają problemy trzymam mocno kciuki. Musicie być dzielne i pełne nadziei.
Cały czas zwlekalam z farbowaniem włosów chociaż już na pierwszej wizycie na początku 7 tyg. ginka stwierdziła, że nie ma przeciwwskazań. Postanowiłam się przemeczyc do 12 tyg i mimo lekkich obaw umówiłam się za tydzień w czwartek zaraz po usg, by mieć pewność że jest wszystko ok. Dodam, że jestem blondynką :-)
Jestem ciekawa jak Wy podchodzicie do tego tematu.

Cześć dziewczyny!
Ja na dzisiejszej wizycie dowiedziałam się, że mam polipa i w związku z tym moja ciąża jest zagrożona :( musze leżeć i odpoczywać, nie dźwigać itd... To będzie jakaś katorga dla mnie... Osoby, która prowadziła do tej pory mega aktywny tryb życia. Z Zumby niestety również musze zrezygnować... Jestem załamana :( podobno będę leżeć cala ciążę :(
Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo będę miała czas żeby tu do Was zaglądać :)

Piotrusiowa - ja czekam na koniec pierwszego trymestru i też będę farbować włosy. Teraz farby są bardziej przyjazne i zdrowsze niż kiedyś, także myślę, że nie ma problemu. Z tymże jak jednak dla pewności czekam aż pierwszy trymestr minie :-)

Saaraa - przykro mi strasznie, bo rzeczywiście polip to nic przyjemnego... oby na strachu i polipie się skończyło. Leżenie dla mało aktywnej osoby jest ciężkie, a co dopiero dla zumbiary! Wyobraź sobie jednak tą radość jak po takiej przerwie wrócisz na salę! Mnie to trzyma jakoś w pionie :-)
No cóż, a teraz nadrobisz sobie książki, filmy i seriale, na które nigdy nie ma czasu - zaplanujesz pokoik dla malucha i różne inne rzeczy :-) Nie ma tego złego.

Szkrabek dziękuję za słowa otuchy! Musi być dobrze. Jakoś to przeżyję. Najgorzej będzie mi się rozstać na tyle czasu z moja zumbową ekipą... ale masz rację, trzeba myśleć o tym jak fajnie będzie wrócić później na salę :)
Trzymajcie wiec kciuki :)

Ja całe szczęście tak trafiłam, że tuż przed tym jak się dowiedziałam o ciąży byłam u fryzjera, wiec na razie jest ok, tym bardziej, ze mam sombre, to nie widac odrostow ;-)

reklama
saaraa dasz rade. najwazniejsze zeby dzidzius byl zdrowy iz ebys donosila ciaze bo polip w ciazy rzeczywiscie jest niebezpieczny. dasz rade.
piotrusiowa ja tez pzred zajsciem bylam u fryzjera- mysle ze w ciazy jeszce nie bylam :)

jutro kolejna beta i moze wyblagam kolezanke zeby mi usg w sobote zrobila. ehhhhhhhhhhhh

Do góry