reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

hej.
u mnie mala tez wiedziala od razu jak potwierdzilam bhcg. i tez mnie pilnuje heheheheehehehehe.
jutro moje usg huraaaaaaaaaaa
tylko mam problem bo bostonska jednak zaczyna sie panoszyc w przedskzolu i mala zostawilam w domu dzis, a jutro nie wiem bo do gina moze maz wroci na 3 godz i z nia posiedzi bo tak bede musiala ja dac do pzredskzola a boje sie po tym jak wyczytalam ze jest niebezpieczna dla kobiet w ciazy.

reklama
Auliya, ja jeszcze w szpitalu. Przed chwila miałam badania i jest szansa, że jutro do domu. Tylko niestety L4... :(
Niestety samo badanie mało komfortowe, nie mówię tu o lekarzy, lecz o grupce studentów zagladajacych mi między nogi i nic nie wnoszących. Bo ani nie próbowali zbadać, jak lekarz poszedł, to mówił do mnie i innych lekarzy, wiec studenci nic nie słyszeli. No ale godziny praktyk lecą ;-)

Katty83, zdrówka! Grzecznie słuchaj lekarzy. A jaki powód tych plamień? Bo normalne to nie jest raczej...

Ktoś tu wspominał o niezapinaniu pasów w samochodzie...Nieładnie :-p. A taki adapter widziałyście? https://babynet.pl/besafe-adapter-do-pasow-bezpieczenstwa-dla-kobiet-w-ciazy-p-3859.html

Szkrabek, z brzuchem to różnie. Jaka uroda taki brzuch :-p. Jedne w 9. miesiącu będą miały 4-miesięcny brzuszek, a inne odwrotnie. U mnie -mimo bardzo wczesnej ciąży - już niestety widać zaokrąglenie. Cóż, macica się już powiększyła i wypycha do góry tłuszcz który się w podbrzuszu zebrał :rofl2:.

Basiaw24, ja dzisiaj na żądanie wzięłam, bo mnie wkońcu samopoczucie pokonało :dry:. Ale ogólnie pracuję, mam zamiar długo pracować. Ale nie zakładam nic, bo w poprzedniej ciąży przy terminie na 4 sierpnia planowałam iść na zwolnienie z końcem czerwca, a na początku maja wylądowałam na patologii ze spieszącym się na świat Bąblem. Już nic nie zakładam. Będzie co będzie.Dopóki będzie wszystko w porządku - pracuję, a że pracuję w biurze, bezpiecznie, to nie mam problemu. Ciąża to nie choroba. Muszę tylko w końcu oficjalnie przełożonych poinformować o ciąży :baffled:.

Melisska32, mój Tymek w temacie rodzeństwa dostał obuchem przez łeb na wizycie u gin w sobotę :-D. Jak USG pokazało serducho to moja dr zaprosiła chłopaków do środka. Tymek już wie, że w brzuchu będzie rósł Dzidziuś i będzie to jego brat lub siostra. Na początku stwierdził, że on ma Kacperka (kuzyna), ale wytłumaczyliśmy, że Kacperek to jego kuzyn, a rodzeństwo to coś więcej. Buntu nie było jeszcze :-p. Chyba za mały na takie przemyślenia. Chociaż zapytał od razu którędy wyjdzie :-D. Powiedziałam, że jakoś znajdzie sobie drogę do nas i ma się nie martwić, więc stwierdził, że pójdzie do góry i buzią wyjdzie :-D. A wczoraj mojej mamie pokazywał, gdzie jest Dzidziuś :-p.

hey dziewczyny jak tam samopoczucie dziś? u mnie wporzadku pogoda ladna wiec robie pranie sprzątam i zupke gotuje dla Mai. Moja corcia już od początku wie ze będzie miała rodzeństwo :-D na początku tylko siostra wchodzila w gre ale teraz to już braciszek bo będzie jej bronil jak dorosnie heheheheeh:-D na razie mala martwi się jak gorzej się czuej i pyta się czy to normalne :-)a wie ze pan doktor rozetnie mamusie i wyjmie dzidziusia jak to było z nia:-) wiec już wszystko ma wyjaśnione:-) u mnie jeszcze 16 dni do usg a ciagnal mi się te dni :baffled: a chciałabym już ale musze jeszcze poczekać :-) miłego dzionka zycze mamuśki:-)

Witam,
Ja jeszcze corci nie mowilam poczekam jak brzuch bedzie wiekszy, barazie pytam czy chcialaby takiego dzidziusia jak np. W telewizji czy na soacerze widzimy,? jest cisza ;),

Zakupy w lidlu zrobione, mam spodnie, stanik sportowy, getry :D, nie kombinuje z gumkami itp, bo w ciaxy strasznie wrazliwa sie robie drazni mnie wszystko co cisnie, uwiera, nawet metki wrrrrr, w worku najlepiej bym chodzila, juz majtki mnie dobijaja bo sie zwijaja w dol a brzuch jeszcze mały, polecam wam brubek majtki takie normalne bezszwowe w poorzednich ciazach się sprawdzily,

Dzag82 no z pasami to większość pisała że ma adaptery i potwierdzałyśmy że odradzana jest jazda bez pasów (więcej szkód niż pożytku)

Katty tylko z tymi badaniami jest tak że jak by coś się stało a byłabyś zbadana przez 10 lekarzy po kolei to szukałabyś winnych. I tu faktycznie należy się do niezbędnego minimum ograniczyć to studenci mogą jedynie popatrzeć.
A swoją drogą to pamiętam ten wianuszek jak leżałam z Olkiem...

hej dziewczynki. kilka dni mnie tu nie bylo a wy tyle juz naskrobałyście :) witam wszystkie nowe mamusie:) Katty ja też będąc w szpitalu miałam takie "odwiedziny" ale tak mnie wkurzały że nie wyraziłam już wiecej na nie zgody.
Powiedzcie mi dziewczyny czy smarujecie czyms brzuszki zeby nie miec rozstepow? Ja w poprzedniej ciąży smarowałam oliwka dla dzieci ale niestety 2 czy 3 mi sie zrobily

reklama
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Szczególnie grudniowe mamy. Ja też mam termin na grudzień. Nasze długo wyczekiwane maleństwo przyjdzie na świat w magiczny czas Świąt. Obecnie 8 tc. Choć to mój początek na tym forum, chcę się podzielić doświadczeniami z mamami, które lekarz może nastraszył, podobnie jak mnie, że optymizm powinnam mieć umiarkowany, odkleja się pani kosmówka, pęcherzyk żółtkowy nieregularny, ogólnie skierowanie do szpitala..... Dziewczyny nie załamujcie się! Dziś jesteśmy w domu, wszystko jest w porządku, serduszko bije a maluch rozwija się prawidłowo. Za wszystkie mamy trzymam kciuki. Na takim forum dodawanie sobie otuchy jest bardzo ważne - tym bardziej że terminy pewnie będą się pokrywać :-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry